Не верувам дека има човек што нема некоја тајна која ја чува само за себе Имам и јас свои тајни што никој не ги знае Не се многу но сепак имам ако нешто треба да се каже во иднина ќе ви се пофалам да знаете
Секој има некоја таква ... некои работи се најубави кога се тајни ... Некогаш има моменти кога некои работи подобро е да останат тајна... како рекле ... „Колку потајно, толку потрајно“ ...
Така Е исто како јас да сум го напишала Тајна си е тајна. Се кажува или на еден или на ниеден Имам многу тајни, пола од нив ги имам кажано на некој што сум сигурна дека нема да ме издаде Другите се само за мене
Ги лажам сите дека веќе не се ни сеќавам на неговото име, дека ми беше само пролазна авантура.. некоја наивна љубов што брзо ми помина. Но никој од нив не знае дека сеуште не го заборавив, и нема ноќ а да не заплачам по него. Не кажувам на никој дека ми е тешко, дека се борам со себеси да не испуштам солзи кога ќе го видам.. го стегам срцето и се смеам. Се смеам додека одвнатре веќе одамна умирам.
Голем број од моите тајни ги знае една другарка во која имам целосна доверба и скоро се и кажувам. Но, сепак постојат некои тајни кои не можам ни неа ни на никој друг да му ги кажам. Тие тајни никој не може, не смее да ги знае. Тие тајни најмногу ме измачуваат и не можам да ги кажам.
И јас се имам вака осеќано еднаш одамна... ќе помине да знаеш... времето лечи се. Ако сакаш да си помогнеш запознај друг полесно ќе заборавиш.. ќе те боли ама помалце.. А тајни... имам две.. едната ја знае една моја пријателка а другата само јас и соучесникот во гревот мојата најголема љубов.
Како и сите други, и јас имам тајни.Но,една од нив сакам засекогаш да остане закопана во мене.Дали ќе биде така,времето ќе покаже
Got a secret Can you keep it? Swear this one you'll save Better lock it, in your pocket Taking this one to the grave If I show you then I know you Won't tell what I said Cause two can keep a secret If one of the m is dead…
Имам милион тајни..Поточно кажано се што ке ми се случи го знаат само моите најдобри другарки.И здосадено ми е да кријам во себе,но лошо ке биде ако прозборам
Една бивша другарка знае за една моја голема тајна.И жалам бидејќи сум и кажала.Од тогаш речиси ни еднаш не сум се отворила некому,не ми ни треба.Си ја чувам една слатка тајна,која во никој случај на никого не би ја кажала.А верувам дека секој има барем една тајна која само сопствениот мозок ја знае,колку и да велат мајка ми,другарка ми,овој,оној знае буквално се за мене.Не е се за доверување,некому.Некој можеби нема да те издаде но ке го искористи тоа некогаш и некакви слични работи.