Мојот и вкусот на мама

Discussion in 'Мода и стил' started by rossonerka, May 26, 2012.

1. SwanMay

SwanMay Популарен член

Имаме многу сличен вкус и скоро секогаш си ја носам неа како друштво кога треба да купувам облека или обувки. :hug:

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

мајјка ми е е до толку.на пр.идеме во Теранова,јас гледам нешто што ептен ми се свиѓа она ми вика,деколтирано ти е,големо,широко...и ја зеам др. број и некогаш се `рчкаме ахахах јас сакам едно,она друго.Али што и да ми каже она знам дека го мисли најдоброто за мене

3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Вкусот на мама е малку поразличен од мојот. Имено, таа повеќе сака обични парчиња кои се комбинираат со повеќе работи, волнени работи со големи ролки, широки џемпери, додека јас пак сакам повпечатливи парчиња кои се комбинираат со едноставни, кои се со цветен принт, некои циркони. Не велам дека не ми се допаѓаат поедноставни парчиња, ги сакам да, но понекогаш ја претерува.

Но морам да признаам, кога одиме да купуваме заедно искрено сакам да слушнам друго мислење и отворено и кажувам искрено да ми каже за тоа, за да не погрешам. Ме советува кога нешто не ми стои добро и укажува каде ако сум се зацртала јас во нешто. Сепак, на крајот некако ни се слични вкусовите.

4. black's'thebest

black's'thebest Активен член

И немаме баш ист вкус со мајка ми. Таа се инаети, ама јас повеќе, неможе со мене :shake:
    Да се дотерувам, несакам, да се пицкам и да сум скоцкана и стеснета пак ич!
    Широки блузи, кошули, најчесто хеланки, фармерки ретко, тие што ги имам не ги сакам, сакам од оние порано што се носеле, тоа е добра, и убава фармерка, а е не ова денешново :^)
    Ја обожавам модата што ја следеле порано, кога гледам стари фотографии, мајка ми и другите како тинејџери, нивниот стил, кога ќе се спореди со оној на денешниве тинејџери(facepalm) Да си заплачам ми доаѓа.
    Е, оној добар стил од осумдесетите, деведесетите години..Кога ќе видам нешто такво низ дома, олкај ми се очите 8-|
    И имам кажано на баба ми, се што е ќе најдат низ дома, порано што го носеле мајка ми, тетка ми, па и вујко ми, в пакет и одма кај мене.:!:

Feminka22 likes this.
  5. Salome

Salome Популарен член

Мајка како старее, се помладалачки почнува да се носи.Мислам соодветно за нејзината возраст само по типски и по шик.Ние никогаш не делиме гардероба од причина што јас носам S, а таа носи си L величина.Ниту пак обувки оти исто така носиме различен број и модели-нејзините се поудобни и класични модели од Пеко, а јас гледам да се модерни и на штикла/полна пета.
    Ташни имаме секоја посебно(мнооогу ташни:lol:) ама неретко се случува она да дрпне некоја моја.:lol:Инаку има и неколку парчиња гардероба што би сакала да ги позајмувам на пр. едно тегет мантилче од Зара, капутот нејзин со два реда копчиња, кошулки некои ама како што кажав носиме разлечен број и како преправена изгледам па затоа ништо не делиме.Имам само еден многу убав сив кардиган од неа, на преклоп и кога виде дека го заносив ми го даде.

6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Немаме воопшто ист вкус за ништо па така и за облека, а ниту сакам да имаме.
    Не се сложувам со неа, север и југ сме. Никогаш не сум излегла со неа на шопинг. Затоа со тато секаде :)

7. angelche16

angelche16 Популарен член

Многу различен вкус (facepalm)(facepalm) ама пак затоа со тетка ми секаде :D:D

8. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Имаме сличен вкус. Имам украдено неколку работи:lol:

9. Cherry Girl

Cherry Girl Активен член

Имаме различен вкус на облека и обувки.