Mindfull, very intentional, extremely selective. Не знам каде го прочитав ова пред некоја година, од тогаш ми стана мото. Се препознав во тоа и насекаде ми стои пред очи за да го читам постојано и да го применувам. Многу ми е битно да бидам крајно селективна во изборот, поврзано баш со сè; од со кого ќе поминувам време, кому ќе се доверам, што ќе кажам, до што ќе јадам, која книга ќе ја читам, што музика ќе слушам, итн. И притоа да останам своја, да не правам нешта кои не сакам да ги правам, да не правам или кажам било што само колку да направам или кажам нешто, да не трошам време од животот без врска. Секогаш преиспитување што ми е важно, а што не ми е. Задржување само на есенцијалното и елиминирање на сè останато.
Usually when people ask how I’m doing, the real answer is I’m doing shitty, but I can’t say I’m doing shitty because I don’t even have a good reason to be doing shitty. So if I say, “I’m doing shitty,” then they say, “Why? What’s wrong?” And I have to be like, “I don’t know, all of it?” So instead, when people ask how I’m doing, I usually say, “I am doing so great.” -- BoJack Horseman Цитатов ми е од многу одамна. Сум редела сликички и емоџиња, едно време беше и во спојлер. Ама моментот ко го прочитав знаев дека ќе залепи for good.