Done for today Ripped in 30 week 3 25 мин kickbox workout 10 мин кардио 10 мин Standing Abs Workout to Lose Belly Fat + 50 чучневи 50 стомачни 50 грбни 2*60 секунди страничен планк Мотивација:
march in place x 30 sec jog in place x 30 sec torso twists x 30 sec row + lateral steps x 30 sec squats x 30 sec slow burpees x 80 sec jumping jacks x 80 sec lateral step + reach x 80 sec ventral jacks x 80 sec high knee pause x 80 sec fly jacks x 80 sec Спојлер
bicycle crunches x 80 sec lunge jacks x 80 sec plank slaps x 80 sec stutter jacks x 80 sec lateral hops x 80 sec high knee jack x 80 sec leg raise + crunch x 80 sec plank + leg raise x 80 sec toe touch kicks x 80 sec jumping jacks x 80 sec lunging hamstring stretch x 40 sec quadriceps stretch x 40 sec wall calf stretch x 40 sec chest stretch x 40 sec wide hamstring stretch x 40 sec inside tight stretch x 40 sec Спојлер
Денес - 60 минути пилатес со вежби за секое мускулче на телово. Многу ми е убава таа енергија што ми ја дава пилатесот Онака, чувствувам некоја загреаност и струење во мускулите што ме тера да вежбам уште повеќе. Обично пилатесот го комбинирам со пешачење и во план ми беше и тоа денес, ама времево ме зезна Затоа планирам до после со точак да надоместам, барем 5km, па утре стандардна шема 10km. Мотивации: И една од моите најголеми мотивации ми е борбата со бруксизмот (кој последниов период ме утепа, ми се чини дека сé посилен станува). Имав огромни главоболки и болки во вилиците, до тој степен што не можев ни да јадам Ноќни заштитници за забите имам, ама ужасни ми се за носење. Ама барем она што можам да го правам е да вежбам и да трошам енергија.
standing pike crunch x 90 sec captain. morgan diagonal pass x 90 sec jumping oblique twists x 45 sec torso rotations x 45 sec high knee chops x 90 sec waist pinchers x 90 sec
WOW девојки браво . Како што читам вака стварно сте мотивација. Јас одамна немам вежбано и овие 3 дена реков малце да го спремам телово на вежбање па правам по 20 стомачни и 20 за задник, па понатака ќе зголемам.
delayed pendulum hops x 45 sec 2 hooks + 2 upper cuts + 2 jacks x 45 sec laterall cross lunges x 45 sec + 5 km on foot
50 push ups basic squats x 10 repetitions plie squats x 10 repetitions squats + leg raises x 10 repetitions roundabout squats x 10 repetitions squats + reverse lifts x 10 repetitions triple dip squats x 10 repetitions sumo squats + high kicks x 10 repetitions side squats x 10 repetitions double dip ski squats x 10 repetitions jump squats x 10 repetitions
crossover lunges x 16 reps deadlifts x 16 reps pilates kneeling rear leg raises x 16 reps + 16 pulses (each leg) double leg lifts x 16 reps pilates shoulder bridge prep x 12 reps on each leg + switch halfway squats + side leg raises x 16 reps calf raises x 16 reps jump squats x 16 reps
денес се изнавежбав, од инсенити max recovery,не дека сум стигната до таму само вежбам кое видео сакам, следно беше т25 алфа кардио,но денот само што започна ќе се вежба уште Едит:неделава почнувам во теретанааа(so excited)
crossover lunges x 16 reps deadlifts x 16 reps pilates kneeling rear leg raises x 16 reps + 16 pulses (each leg) double leg lifts x 16 reps pilates shoulder bridge prep x 12 reps on each leg - switch halfway squats + side leg raises x 16 reps calf raises x 16 reps squat jumps x 16 reps
После 2 месеци пауза поради сообраќајката, викендов се вратив назад на мојот репертоар. 3 пати неделно јога, секојдневно кардио и вежби за нозе и глутеус. Бидејки стомакот секогаш ми е среден и се одржува со кардиото и чучњевите, воопшто не го малтретирам додатно. Вчера имав 6 вежби за глутеус и 30 мин. кардио Денес 7 вежби нозе, 30 мин кардио, јога, па повторно 30 мин кардио Назад во клубот!!!
Вчера вежбав грб, секоја вежба 4 пати по 15 серии. Мислев дека ќе ме болат рацете денес заради паузата, ама топ сум.
Мојот фитнес ден: 100 squats, сабајле и навечер, за 3 недели гарант резултати 100 calf raises 1 min wall sit 50 leg raises each side 50 side leg raises each side 40 inner thigh lifts each side и тоа инаку од февруари па се до почетокот на мај правев и 100 jumping jacks, не пропуштив ни еден ден но се откажав сега пак сакам да почнам Инаку за предизвици имам пробано plank, crunches i squats но никогаш не сум довршила ниту еден тој со plank добро ми одеше но кога дојде до 90 секунди неможев да издржам
нов распореед!!! сабајлево т25 плус две видеа за back and chest и плус на машина ќе се вежба нешто. во план ми е некое истегнување и покасно во теретана едно 2 саата све кардио(уште го немаме ангажирано личниот тренер па се на кардио одиме) крај на крај секое утро коа ќе се разбудам осеќам променливи резултати а тоа е нешто што ме прави среќна и ме тера да одам подалеку!!
Јас си направив нов распоред - секој втор ден 10km точак и 30 минути пилатес. Скратив минутажа пилатес бидејќи ги отфрлив вежбите за нозе, ама пилатесот го ставив во ист ден со точакот, па вака испаѓа дека повеќе вежбам. Нозете ќе ги одмарам од пилатес, премногу ги напрегам со точакот, а вежбите што ги правев не беа баш лесни. Сега и онака ги напрегам со вежбите за задник, доста им е. Вака ќе терам некое време. И сега имам нова занимација при возењето точак - наместо серии да гледам, сега читам книги Го ставам киндлот на рачките и ајдеее... вози Мишко! Мотивации
Кардио: 20 минути точак 20 минути степер На 3 справи за нозе 2х15, исто за раце 2х15 Стомачни 4х15 Мотивации
squat jumps x 16 reps crossover lunges x 16 reps deadlifts x 16 reps squats + side leg raises x 16 reps calf raises x 16 reps + yoga
http://www.youtube.com/watch?v=ZJ8Zdj0OPMI + - squats x 30 - plank 30-60 sec - crunches (30 дневен предизвик) - wall-sit 30 sec - leg raises x 30 -jumping jacks x30