Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.749
    Допаѓања:
    105.009
    Бидејќи немам вага и не и верувам многу се решив да му верувам на огледалото и на метрото, па така си измерив се живо и диво, си поставив параметри и решив да слабеам како што треба, со вежбање и здрава храна нормално де. Веке две недели вежбам, ја започнав третата, и ко што вели Стронрка сум горд губитник на 4 кила, тоа успеав да измерам случајно ми се поклопи, ама сега ќе си се раководам и според метрото. На мене фала богу се приметува, тој што најмногу треба приметува нели нормално :P
    Вчера се заборавив па вежбав малку подолго, инаку вежбам отприлика саат ипол, започнувам со сега веќе пола час степер, потоа пилатес вежби со топка и тежини и пилтес вежби за истегнување затоа што во лето спијам многу лошо и цел грб ме боли, па ова супер ми доаѓа. Еден период одев во теретана, одев и во пилатес студио но јас лично сметам дека еден час вежбање е премалку, а за да си платам личен тренер сега засега немам пари, мора да се мисли на друго во моментов па еве колку можам комбинирам со вежбање дома. Се си мислев да си ги симнам и оние вежби што ги вежбате од овде па да комбинирам 3 дена пилатес со 3 дена овие од видеата, мора да направам некоја комбинација да не ми здосади, сега засега комбинирам да видам што ќе излезе, што ќе ми одговара најмногу.
    Од десетина години повуци потегни и пробување се, од апчиња, шумечки, шејкови, чаеви, диети, пилатес, аеробик, теретана.... сфатив дека од вежбање подобро нема, ама вежбање секој ден, не 3 пати во неделата, не по еден час, по најмалку час ипол и тоа комбинирано, дури и трчање иде во предвид ама тек откако ќе си ја намалам моменталната тежина бидејќи вака само ги уништувам колената кои и така од тежината ми се слаби.
    Е сеа, порано бев буцкаста, па вежбав во теретана некои си 5 месеци и ослабев многу, тогаш јадев буквално се и сешто, ама тогаш имав 19 години и беше полесно, сега имам 7 поише и е прилично потешко па мора да пазам и на храна прилично, ама не сум на диета, напротив, јадам здраво но сеуште не доволно правилно, пример јадам само два пати во денот, и нормално тогаш сум прегладнета и ми се јаде многу, наместо да јадам повеќе пати по помалку. Додуша еве ќе излажев, знам да изедам одвреме навреме понекое овошје, некогаш за појадок, некогаш за ужинка, ама сеуште не сум ја довела исхраната во ред. Се знае редот, компир не се јаде со леб, кога се јаде лепче со манџиче се јаде малку лепче. Салата, обавезно салата и тоа многу салата, краставички, патлиџанчиња, пиперчиња, ако е со сиренце намалувам на јадењето.
    И така еве ме мене по којзнае кој пат овде и намерно ја одбирам оваа тема а не другите бидејќи овој пат сум решена да слабеам со физичка активност бидејќи како што вика Стефче ако не го тргнеш газот од хоризонтала тешко дека ќе симнеш нешто ама вистински. Не е за одмор, не е за некој фустан, за мене е и за здравје е. Ќе постирам до каде стигнав минатиот пат кога слабеев и сега до кај сум дојдена, измеѓу имаше еден куп подеми и падови, слабеења и дебелеења, не е ни нешто што може да се изброи на двете раце, сега сакам пак како пред 7 години, сакам да ослабам исто како тогаш и да продолжам да си ја одржувам линијата бар со минимум физичка активност.
    Ова бев пред 7 години, на матура, слабеев за овој фустан и го облеков во неверојатен број 32, сега ни 40 не би ме собрал од моделов. Шејм он ми!

Еве сум сега во 38ца од фустанов, ама мислам се гледа дека не е тоа тоа, дека личам ко стиснат колбас малтене, со кој памет боже мили. Но си го чувам овој фустанот од погоре, и дури не влезам пак во него не прекинувам и точка.

Прикачени фајлови:

На Hipica, 1209, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.017
    Допаѓања:
    68.476
    НАПРЕЕЕД AngelOfArh! :)

- Денес 10ти ден од 30 day shred, од утре пременувам на ново ниво.
    -Jога за ладење.
    После може уште еднаш да ги повторам вежбите од првиот левел.

4. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Еве ме мене по долго време пак на темава.Не престанав да вежбам,напротив имам резултати али не некои вау.Сега сум некои 6 кила послаба.И си стагнирам на 76 и поранешните 82 се минато.Сега имам нешто ново во план.За време од 20 дена меѓу два одмора сакам да видам што може да биде најголем резултат на стомак.Планирам да јадам строго здраво и ништо калорично и со два пати во денот правење стомачни со по некое кардио некој ден кога ќе бидам во можност.Еве слики за мотивација јас пред и потоа.
    ПРЕД

ПОТОА

А сега ќе видиме што ке направам :)

Прикачени фајлови:

На SV1911, AngelOfArh, angel92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    Почнав и јас од денес со УН диетата и со 30 day shred. Имам само неколку килограми вишок, ама се наталожиле на критичните места, па затоа малку и диета, која не би ја држела повеќе од месец. Ама ќе видиме како ќе ми оди. :) Утрово почнав со 500 скока со јаже, како за почеток, после ќе вежбам со Jillian Michaels. :)
    И да прашам, кога е подобро да вежбам? Наутро или навечер? :)

6. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    (Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Активно пливање и вежба за зеници под наочари со зјапање во атрактивни позадини :rofl: .

Мислам, еве одам в теретана и ќе ги запалам стомачните. Денес планирам тежински трениниг и тренинг со сопствена тежина за стомачни и половина.

http://www.youtube.com/watch?v=3XUAGgh4MfM

Плус мал милион вежби со 15 повторувања во 3 серии, трчање на лента или на терен (зависно дали локал манијаците го окупираат истиот повторно)

http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ

http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU

Појадок и ручек - ориз, интегрален леб и парче соја. Вечера - омилено сезонско овошје - цреши.

7. Plavushka

Plavushka Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    ^^ Наутро дефинитивноо :D Потоа имаш енергија за цел ден :D

8. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    3.991
    Денес ми беше 14ти ден од вежбањето инаку вртам хулахоп по 1 час дневно, 15минутните вежби од
    Firm up / toning buttocks workout - Level 1 и 2x2.00 мин планк.Од тие 14 дена 2 дена не сум вежбала затоа што бев болна :D

9. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Инспирација на векот :

http://www.youtube.com/watch?v=tzX8AdV72lc

... и муабетот на StefChef за тежински тренинг. Не гледам типкава да е бодибилдерка, ниту со намера да стане, ама има супер фигура.

Денес вежби за нозе и глутеус, мртво кревање. Скокање на јаже, орбитрек и трчање ми се стандардни секој ден. Две недели како не сум се качила на статичен велосипед, бескорисен ми е некако.

На bubac и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.017
    Допаѓања:
    68.476
    Level 2 - 30 Day Shred
    Pilates for beginners 20тина минути
    Yoga Meltdown, level 1 - Jillian Michaels
    Cooldown yoga 15 минути

11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    Level 1 - 30 Day Shred;
    500 скока со јаже;
    30мин на Орбитрек.

12. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ако не те предизвикува не те променува.

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SmileOnMyFace

SmileOnMyFace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    8
    После толку време од понеделник почнав (се до денес, се надевам и така ќе продолжи ) сериозно да вежбам. Бидејки не можев да се снајдам да ги искомбинирам вежбите симнав апликација од play store во која само си ја одбирате целта на вежбањето и можете да почнете. А мене целта ми е да ги затегнам бутовите како би изгледале послаби. Со среќа ви е на сите кои што сте решени да ослабете :)

14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.017
    Допаѓања:
    68.476
    Вчера:
    - Morning yoga 20 min
    - Level 2 30 day shred
    - Yoga meltdown with Jillian Michaels
    - Yoga cooldown 20 min

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Вчера

The Most Effective Squat Challenge: 100 Rep Fitness Blender Squat Challenge - 8 min
    Ultimate Workout for Belly Fat Loss - Cardio and Abs Workout - 35 min

Денес

The Most Effective Squat Challenge: 100 Rep Fitness Blender Squat Challenge - 8 min
    Jillian Michaels Killer Abs 2012) Level 01 360 - 30 min

16. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    On my DONE list today :
    1.brazil butt lift ( high and tight & cardio axe )
    2.hip hop abs
    3.8 min abs video
    4.v.s. exercises for butt and legs
    4.run 3km
    4l water
    working for beach body, in progess..

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Вчера:
    5км возење ролери
    2км пешачење
    30 чучњеви

Денес:
    Level 1 - 30 Day Shred (денес прв пат почнувам :hai: )

18. stojanovskata

stojanovskata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    121
    Ауу добро вежбање денеска ;)
    Стомак
    1.https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
    2.https://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
    3.https://www.youtube.com/watch?v=nBFdBnIbZRo
    Нозе
    1.https://www.youtube.com/watch?v=oXNoiJJiNMM
    2.https://www.youtube.com/watch?v=MG69sFM1UIw
    Раце
    1.Како ова само седната со тегче од 3 кила х20 секоја рака

2.Како ова нагоре-надоле х15

3.Oва со двата тега 6 кила х15

4.И ова за спојлери х30

+ Цела оваа серија уште еднаш
    Задник
    Мои 5 вежби,т.е. серија што мислам дека се најдобрите вежби за задник
    Мотивации

Прикачени фајлови:

19. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Понекогаш едноставо се разочарувам. Еден проблем го доживувам како изговор. Имав проблеми со дишењето, буквално не можев да дојдам до здив, ни со кислород. Сега имам вкоренет страв и штом се задишам се откажувам. Морам да го надминам тоа, кондиционо сум многу слаба.

Не можам да направам ни еден единствен склек ниту да се дигнам себеси на вратило. Ниту еднаш. Многу се срамам од својата неспособност.

Па, значи имам уште многу работа, тоа е тоа. Толку мотивирана како денес ми се чини не сум била никогаш. Чувствувам дека мотивацијава ќе ме потрае.

Денес имав вежби за раце. Помина добро, ама можеше и подобро. Од сега одам сама на вежбање. Од причина што маж ми завршува побргу од мене и ми врши притисок да си одиме. Бавно ги работам вежбите заради фокус. Не сум задоволна од сработеното, тежината не ме предизвикува. Морам да зголемам.

20. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Вежбањето или било што кога ќе почнеш ти е како да си на забавиште и додека стигнеш до одредено ниво треба време.
    За да направиш еден склек треба да добиеш сила и мускулите да се научат на тој отпор.
    Почнуваш прво со женски склекови.
    После идеш на бенч со големи тежини.
    И после одредено време почнуваш негативни да правиш.
    И вола за 1 месец го имаш првиот склек.
    За згибови е потешко за женско и треба време.
    За 1 година би го постигнала тоа.

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.