Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.535
  2. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    Мене вчера ме немаше, но вежбав.
    Најпрво од сабајле ги вежбав овие https://www.youtube.com/watch?v=X1TuhAn6C-g потоа правев 55 чучневи, планк издржав одвај 40 секунди и вечерта повторно ги правев овие вежбите од јутуб.

Денес исто така до сега еднаш го вежбав тие вежбите од јутуб, после ќе ги вежбам уште еднаш. Денес направив 60 чучневи и повторно едвај издржав 40 секунди планк. Исто така во план ми е да ги направам и овие вежби https://www.youtube.com/watch?v=_7fHGwLS8Y0

Мотивации: ЗАМИСЛЕТЕ СИ ГО ЗАДОВОЛСТВОТО ПОСЛЕ ДОБАР ЗАВРШЕН ТРЕНИНГ.
    БИЛО КОЈ ТРЕНИНГ Е ПОДОБАР ОД ОНОЈ КОЈ ШТО ВООПШТО НЕ Е ПОЧНАТ.

3. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Денеска требаше да трчам, меѓутоа времето ми ги расипа плановите. |(
    Како и да е, дождот не ме спречи. 8)
    -5 мин. трчање во затворено
    -5 мин. вежби за растегнување
    -10 мин. интензивно кардио
    и вежбите од ова видео:

http://www.youtube.com/watch?v=CRGrcSDhynQ

Мотивација:

Kayla Itsines ми стана вистинска мотивација. Планирам да ја разгледам нејзината програма, па можеби и ќе ја почнам. :)

4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Како што ме мава нервоза деновиве, мислам дека потполно ќе полудам да не ми е вежбањето.
    На почетокот мразев што се потам (ГЛУПАВА), а сега обожавам да сум жива вода целата, обожавам!
    И покрај тоа што нормално е ефикасно вежбањето штом се потиш, ами и не прекинувам да се потам кога ќе прекинам со вежбање, се туширам, излевам од туш, јас уште се потам.
    Одма после туширањето, се масирам со професионален масажер и антицелулитна крема со слим ефект има, се масирам додека не почне се да ме чеша, едно добри 45 минути.
    Дечко ми кога е дома и кога може ми ги масира нозете убаво пола час, а јас стомакот, рацете и на нозете внатрешниот дел.

Денес вежбав:
    - Орбитрек 20 минути
    - 50 Jumping jacks
    - 50 Squats.

Утре следуваат вежби за рацете и задникот со тегови, и секако кардио.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    сабајлечки рано jillian michaels banish fat boost metabolisam,вежби за раце 10 мин,10 мин брзо кардио,на машина weider 2100 правев некои вежби,upper body weight trening from insanity,и во теретана на точакот (оној ко орбитрек) 40 мин плус на точакот обичен 5 мин,hoola hop 35 min,на лентата трчав и пешачев и на крај тргнав накај дома пешки 10 мин брзо па ме зедоа со кола после.мислам дека е доволно за денес.

[​IMG][​IMG][​IMG]

6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Латино фитнес денес,загревање 10 мин,30 мин кондициски танц,30 мин експрес танц + неколку вежби со тегчиња од 2 кг,стомачни и чучњеви.

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Последниве 4 дена секој ден по 6 км на кеј. Резултатите се видливи! :muscle:
    Нозете цврсти и затегнати, задникот зацврстен и подигнат, стомакот среден е 70% остана уште малку да се израмни! Уште 7 дена имам да видиме дали ќе го постигнам тоа што го сакам.

На 1209 и Avenged им се допаѓа ова.
  8. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
  9. sofijanoka

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    -10 мин загревање латино
    -30 мин инсенити
    -10 мин вежби за раце со тегчиња

10. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    -3 километри трчање, 20 минути од прилика, со една пауза.
    -5 минути вежби за стомачни
    -Подигање на вратило и за бицепс и за трицепс. Ова ми оди малку тешко, ама ќе биде. Цел ми е да ги зајакнам овие мускули.

И најголемата мотивација што ме држи деновиве:
    http://www.youtube.com/watch?v=uO_jfEk-adw

11. sofijanoka

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    +20 мин кардио

12. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    Денес т.е вчера доцнам дваесетина минути ги вежбав овие вежби два пати https://www.youtube.com/watch?v=X1TuhAn6C-g потоа 65 чучневи и 45 секунди планк.

13. sofijanoka

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    -20 мин латино фитнес
    -10 мин вежби за раце (со тегчиња)

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Вака така, стигнав до 10ти ден од 30 day shred :)
    Програмава ја почнав онака, ноншалантно, без никакви планови до каде ќе стигнам. Паралелно ја комбинирав со други активности, бидејќи вежбите се баш за почетници.
    Од утре едвај чекам да го почнам вториот левел, ми досади овој. Веќе го научив цело 20 минутно сценарио :lol: Дали ќе ги комбинирам вежбите со нешто друго - не знам. Ама имам 10 дена за истата рутина, така што веројатно ќе стигнам до левел кога ќе имам енергија и кондиција за нешто плус.

Мотивација

И еден потсетник за сите во темава дека правилната исхрана е исто толку важна :)

15. Heartbeat

Heartbeat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2013
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    270
  16. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12

Прикачени фајлови:

• large (5).jpg
      large (5).jpg
      Големина на фајлот:
      209,2 KB
      Прегледи:
      244
  17. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.740
    Допаѓања:
    43.883
    Oбично не следам конкретно некоја програма туку си правам комбинации кои најмногу ми одговараат, а бидејќи брат ми студира на ДИФ често ми кажува некои вежбички и ме подучува, па предност ми е.
    Денес еден час вежбав.Почнав со малку кардио, но искрено не издржувам многу зошто имам слаби коски и зглобови па од вака брзи вежби имам болка.Продолжив со по пет вида вежби за нозе, задник, стомачни, 10 женски склека и по 2 мин страничен и нормален планк.Новост ми е што се кревав на шипка која стои во собата на брат ми многу долго време, а мене ете никогаш не ми текнало да вежбам на неа, многу моќно се осеќав :D некако како цело тело да се затегнува.На крај завршив со неколку јога пози, малку за релаксација и истегнување.
    Мотивација и цел ми е ваков задник и вакво тело :rock:

Прикачени фајлови:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Денес не сум добра ич, омалаксана, без волја за ништо, сите ме нервираат, само сакам да спијам и да лежаммммм, а сепак успеав и добро да јадам, и да извежбам.
    Извежбав прилично малку денес, само кардио пола час до 40 мин некаде, кардио-кардио ама бар вежбаввввв! Се препотив на орбитрекот, луѓе вода тече од мене како некој да ме полил со кофа, никогаш волку не сум се потела, ајде на арно нека е потењево!
    И пешачење, секој ден по час, час и пол, го шетам кутрето.

20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас до денес не ни знаев дека може да се крене температура од премногу вежбање :worried:
    До душа, вежбав само 20 минути, ама цел ден бев активна на нога и вежбите уште толку ме докрајчија. Не можев да го смирам телото. Среќа гугл знае сé, па успеав да се вратам во нормала по неколку применети совети.

Денес почнав со вториот левел од 30 Day Shred. Малку потешки вежби, ама со оглед на тоа колку бев преморена, добро се држев. Не прекинав, ги истерав цели и тоа по теркот на Натали :rock:
    И плус на сето тоа уште едно часовна прошетка со кутрево, затоа што нејзе не ја интересира колку си ти преморен. Си ја сака дневната рутина и точка :D

Мотивации