Денес рано уште пред ручек извежбав за после да си бидам раат, плус додека организмот е најодморен и има најмногу енергија реков да го искористам тоа плус празен желудник, само поручав овошје, испив несакфето и се удрив на вежбање, а извежбав ова: - 5х50 чучњеви + 4х50 стомачни. Мускуливе ме болат, ама пак ќе речам ова ми е најслатка болка, можда и попосле ќе подвежбам нешто кардио, ама поголемиот дел од обврската кон себе си ми е завршен, а утре паузирам, малку да се регенерираат мускулите. Keep going! Stay STRONG! WE CAN DO THIS TOGETHER!
Пешачење два часа + 12 стомачни + 25 чучеви. Саакав повеќе, ама неможам да се помдрам, едвај тиа 12 стомачни и 25 чучеви ги направив.
Вчера не вежбав изглегов а ко се вратив одма си легнав да спијам ама затоа денес надохнадив еден дел вежби за загревање после чучњеи 30 2x Па вежбите што ми ги кажаја xMan & T.e.d.d.y По 10 пати од 2 (како за почеток добро е) и 25 стомачни по 2x A најголема мотивација ми е оваа слика една членка ја имаше поставено
Така испадна денеска да неможам да отидам во теретана па повежбав дома,за да не се оставам без ич. Чучњеви 6 пати по 10,и вежби за раце 6 пати по 10. Подоцна планирам да ги повторам вежбите,исто 6 серии по 10 пати и ќе додадам стомачни,3 серии по 10/15..
Конечно и јас во малку понормално време да вежбам. Го заокружувам денешниов ден со 40 минути Орбитрек, 40 чучњеви, 40 склека, 40 расчекори, 40 стомачни и 40 грбни. Се' х40 и вкупно 1 час активно вежбање и многу пот од мене. Спојлер
Леле луѓе оваа Лукс како ме мотивира, нешто страшно. Браво девојко ти се восхитувам. Ја цитирам: Keep going! Stay STRONG! WE CAN DO THIS TOGETHER!
Готово и јас за денес, а малку фалеше да се откажам денес, ама собрав сили - 30 мин. (10км) Орбитрек - 2х50 стомачни - склекови (5 машки, 5 со свиткани нозе)
Овие дена не бев многу активна (и вежби и пешачење ама надокнадив денес) Пешачење, според мерач на чекори околу 12300 Вежби: 100 скокови на јаже 50 чучњеви 170 секунди планк 30 грбни 10 скокови во место 30 пати наведнување на горниот дел на трупот (нешто слично како склекови) + некои полесни вежби за загревање
Извежбав еден час на орбитрек, како и до сега, на најмал отпор. Сепак совеста не ми е чиста, далеку од тоа, се чувствувам како мрза голема. Очигледно е дека најмал отпор веќе не ме задоволува, морам да качам малку. Вежбам само на орбитрек затоа што ме мрзи да правам друго, овде се качувам, си вртам, и си гледам филмче. И морам да се заозбилам со базенот, ова веќе на ништо не личи. Најмалку на мене. Вчера вежбањето ми трпеше поради културно-забавниот живот. Човекот е друштвено битие, шта ќеш...
Едвај чекам да дојде време да одам на тренинг, со моите почетници и јас како напреден вежбач да се растегнам асално Грб рамо стомак кардио. Женички еве ви еден поздрав од мене од мојот идол. http://www.youtube.com/watch?v=-07f1I9TlJo
Вчера ми беше ден за психо-физички одмор, па само вечерта пред да легнам направив вежби за грб и тоа беше тоа. Папсана бев вечерта.. и уште ми е криво што не извежбав како што треба. Затоа денес надохнадив и за вчера: - Cardio Axe 10 минути; - 25 минутни HIIT вежби од Фитнес Блендер (вода течеше од мене!); - Tummy Tuck 20 минути; - 8 минутни Стомачни (8х30). Cardio Axe ми се мноооогу досадни, па ќе си спуштам Зумба видеа и ќе ги правам на нивно место. Ем ми се поинтересни, ем повеќе енергија трошам на нив. Планирам вечер планк и грбни пак.. се надевам ќе се привратам да ви пишам. Спојлер
Додека да се стабилизира финансиската состојба дома ке си правам домашна зумба http://www.youtube.com/watch?v=pvbn3V-Ptoc ( ако имате подобро видео дајте ми линк тоа ке го практикувам) правам и 2х15 чучњеви, и 2х20 стомачни...чучњеви потешко ми одат.. Денес + ова пешачев 1 час пешки излегов пешки се вратив. Истражвував па ја комбинирав мојата исхрана со ун диетата , односно направив некоја споредба .Дознам кој се протеини па цел ден јадев протеини. И секако да се пофалам -1 кило за 8 дена со здрава исхрана и малку физичка активност, односно нааајмногу пешачење.
Порано вежбав, одев на фитнес,ама ептен се имам запоставено, школо,стрест и јадење беше се што ми се случуваше во последниве 2 месеци и се поправив.Морам да ослабам и да се стегнам така што почнав од денес со вежби.Вообичаено секој ден пешачам 6 километри(од дома до школо и назад), а некогаш се случува и по 10 и повеќе.Бидејќи од дамна немам вежбано не сакав да напнам денес и ги правев вежбите од викториа секрет што ги има нa фемина и вежбав на орбитрек 15 минути.Мислам дека сега за сега на почетоков тоа ми е доволно.И морам да признаам дека претставувате инспирација и мотивација за да почнам да вежбам. Спојлер
Зумба, зумба, зумба.... Од денес започнува мојата физичка активност. Почнувам со Зумба видео кое го симнав од нет, морам да се пофалам, тоа е моето прво видео симнато од YouTube, абе што е за фалење Ако комшијата од доле не се буни добро ќе биде, и ако не скршам некој предмет во сопчево од 4 квадрата корисен простор.
Само што се истрошив на вежбање и сега уживам во она чувство после вежбање, знаете-леснотија и мир. Вежби - стандард истите, барем засега. И знам како оди правилото (дека со вежбање мускулната маса полека расте па со оглед на тоа дека мускулот е погуст зафаќа помалку површина од салото а тежи повеќе) и јасно ми е дека вагата ми додава 1 и пол кг од таа причина, ама понекогаш ептен демотивирачки е најсериозно. А знам дека се подобрувам на изглед а и никогаш позатегната не сум била, особено во стомаков, али ме убива во психа кога ќе се качам на вага што не покажува барем еднаааш помалку. И сега, омилениот дел...
Денес касно се прибрав, па само нешто чучњеви, стомачни и слично, ама и тоа малку, околу 20 минути. Морам овие во секојдневната рутина да ги вметнам, многу се добри. И орбитрек брка работа, ама чучњевите се вистинското нешто.
Здравооо мотиваторки, ако не прочитам некој пост пред да вежбам не ни помислувам на вежбање Вежбам три недели по ред, (од утре четврта) 4-5 пати во неделата. На почеток по 15 мин, 20 , а сега и до 35 мин правам аеробик вежби од ју туб. Потоа вежби за стомак исто од ју туб каде што го вклучувам и планкот, вежби за задник и за раце. Користев шишиња со вода од кило и пол, но преѓеска си земав тегови од 2 кг од џамбо и малку ми се тешки, но ќе ги навикнам со време. ги правам овие како аеробик по 6 пати секоја а измеѓу секое повторување вметнувам скокање со јаже. http://www.youtube.com/watch?v=E63OUoRuCSU овие за стомак, мислам дека цел стома буквално ми гори кога ги правам. http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 Продолжете сите со вежбање чуството после тоа е незаменливо со ништо!
Недела, фамилијарен ручер, изобилие од превкуска храна на маса и стрвната јас Наполнив мешето, но не претерав и не се оптоварив. Едно време се двоумев дали да вежбам ама некако чувствував грижа на совест и се впрегнав. Орбитрек 30 минути, 80 чучњеви од кои 60 наутро и 20 сега, х30 склека, стомачни и грбни. И то.