Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Грешка грешка грешка ... пред вежбање месо по можност варен стек пи вежбање јајца варени или тестенини не месо никако банана и грозје многу бода и чаеви

2. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.755
    Воопшто не те ни сватив во постов за што викаш никако,а за што да.
    Како и да е,целта не и е на неа слабеење!
    А јас тоа што и го пишав,сигурно го пишав од искуство.Затоа што и на мене никогаш не ми била целта слабеење,туку добивање малце мускулна маса,а воедно и здрава исхрана да е.
    А сето тоа што го набројав како што пишав после вежбање,секако дека може и пред.

А вода и чаеви и др.течности секој човек треба да пие многу ,без разлика.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    После напорен тренинг веднаш се внесува гликоза, т.е. јагленохидрати шеќери, затоа што поради вежбањето мускулите ги имаат изгубено природните шеќери, а веднаш после гликоза се удира една доза чист протеин, затоа што претходната доза на гликоза овозможува најдобро апсорбирање на протеините.

Во превод:

-После тренинг 250 грама млеко нискомаслено заедно со банана, или суво грозје 40-50 грама, а половина час подоцна 5 белки од јајце, малку јогурт и урда.

5 белки од јајце имаат отприлика 20 грама протеини, со јогуртот и урдата ќе достигнете 25 грама протеини исто како една дозерка Whey протеин.

После за вечера едно 100 грама шпагети, 120 грама печен стек, , 100 грама урда, феферонки, јогурт 200 грама.

Еден мој пример на исхрана.

На MiaNmaR му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491

Јас го кажав истото што и @Петре Прличко само тој кажа по детално како он јаде а може секој да си направи по свое. И јас кажувам од искуство месото секогаш оди пред тренинг а варено е најдобро за да добие чиста мускулатура а после тренинг се јајцата и тестенините како што кажав предходно :) не велам дека месо не треба да се јаде после тренинг но подобро е пред тренинг барем јас коа се спремав така тренерот ми кажуваше поздрав

5. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    17.552
    Како што ветив вчера, денес пак започнав да вежбам. Не е многу, но ќе си го одржам ветувањето. :)

-30 мин. ОрбиТрек
    -30 чучњеви
    -20 стомачни
    -30 сек. Plank
    + видеово:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Трет ден. Иста постава.
    Со мали измени..
    Вежби за нозе со наклонетост кон чучњеви.

Single-Leg Squat 2x15
    И мотивација за денеска..
    7fdd10f9c1a6be1443196ce2b82696b0.jpg

На okcenzi, Elena69221 и elisabeta им се допаѓа ова.
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ууу малку ни се активирала темава, што убаво ^_^
    Јас не пишувам редовно за да не бидам досадна, бидејќи иста шема терам - NMTZ во комбинација со статичен точак, наизменично.

Е денес решив да пробам нешто ново, повторно од Џулиен. Овојпат се одлучив за Yoga Meltdown level 1. Со оглед на тоа дека јога никогаш не сум практикувала, мислам дека добро се снајдов и правилно ги правев вежбите. Е сега, не ми одеше се така глатко, зашто морав постојано да гледам во телевизорот и за да ги следам позите. Ама за оној што ги знае, мислам дека подобро ќе се снајде, зашто Џулиен како што ги прави така ги кажува по име. Ова уствари е некоја комбинација е јога и аеробик, вежбање во кое се вклучени јога пози. Ама е добро за цеееелосно истегнување на мускулите. Сигурно ќе продолжам да го практикувам, барем како за промена кога ќе ми досади NMTZ (сепак таа програма ми е засега омилена од Џулиен).

Откако го завршив видеото седнав на точак, некако се чувствував енергична, па извртев 8km.

Мотивации

На okcenzi, Hipica, Elena69221 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lola3

Lola3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Зашто спомна урда, имаш поим кај може да се најде нискомасна или обезмастена?
    За 100гр., 10 да се масти кај таа од Здравје Радово при cutting, многу ми се фаќа.. :)

9. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Нискомаслена, т.е. изварка, ама и таа има 10 грама масти на 100 грама. Јас јадам како ништо 250 грама урда и до 70-80 грама масти дневно. Мора да внесуваш масти.

Сите тие урнебесни тела, мускули, задници и се останато е добиено со стероиди и суплементација. Без тоа нема такво тело факт. Подобро ќе се хранам здраво, ќе напредувам споро, ќе добивам форма споро, но здраво макар и 5 години ми требало.

10. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    На денешно мени имам околу 6km пешачење + 30 Day Shred (level 3)

Кога не сака никој да ме дружи, си ги земам слушалките и тргнувам сама. Макар што со оглед на тоа колку беше тмурен денов, башка и сабота, можам да разберам зошто на некој не му се излегува од дома. Немав време да го истерам цело NMTZ, па се решив за последниот левел од 30 Day Shred. И неколку пати додека вежбав си се чудев сама на себе како сум го терала буквално секој ден истото видео, умрев на кардио вежбите :sweat:
    Што се однесува до Yoga Meltdown - морам да напоменам дека вчера и денес осеќам болка во мускулите, што значи не е толку наивно како што изгледа :shake:

Мотивации

На Hipica, anina и Snow-Star им се допаѓа ова.
  11. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Не ни знаев дека постои ваква тема овде. Али деновиве ова мене ми е мотивација поради тоа што ме нервира што сите сега најдуваат да вежбаат...ко демек сменета личност сум од Нова Година наваму.

12. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене ме фати мерак за Body Revolution, сакав малку да сменам, овие видеа што ги вежбам последниве месеци ги научив на памет. Body Revolution е цела програма за 90 дена, се вежба секој ден освен недела. Има 15 видеа од по 30 минути и се вежбаат во различен ден според распоредот. Мене планот не ми е да вежбам секој ден, доста ми беа 30 Day Shred и Ripped in 30, башка и немам сега време за секојдневно вежбање. Доволно ми е секој втор ден.

Денес прво го истерав Workout 1, ама некако малку ми беше (зашто сепак не сум почетник) па сакав да извежбам уште едно и се решив за Cardio 1. Од прв ден рипнав на трет :D Направив пауза од 1 саат измеѓу двете видеа, да не приумрам, зашто 30 минути кардио без престан не е шала. Жива вода се направив :whew: Ама баш ми беше забавно, се осеќав како да вежбам со уште 15 души, кој од кој попозитивен :) Особено на Cardio 1 ме фаќаше смеа на моменти, и стварно брзо ми помина баш заради мотивирачкиот дух што го држат сите што вежбаат позади Џулиен.

Неколку мотивации од неа

:lol:

На Elena69221, Hipica, MiaNmaR и 2 други им се допаѓа ова.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    сериозно си ја сватив работата дај боже навика да ми стане ова вежбањето ,мотивација 10940608_921077454593043_5766261699737242919_n.jpg

На kolumnistot му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    11.690
    Јас би сакала да почнам со вежбање и да водам здрава исхрана. Не ми е целта да ги намалам килограмите затоа што мислам дека ми се во ред. Но би сакала да прашам покрај вежбањето дали пиете нешто како чаеви или слично?

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Jaс покрај здравата храна од страна на сокови конзумирам само цедени природни ,а за време на вежбањето конзумирам многу вода ,најубаво е да си правиш цедени сокови отколу чаеви

16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.041
    Допаѓања:
    52.411
    30 минути орбитрек сабајле и еден саат јога во 8 вечер = среќна Сара.
    Јога ме прави да се чувствувам најубаво на свет. Од утре ќе почнам некој 30 дневен предизвик, и теговите седат некако осамено во соба, треба да ги користам малку. :)

На okcenzi и MiaNmaR им се допаѓа ова.
  17. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Јас малку надвор од темава ке бидам.@ana karenina знам дека ја обожаваш џилиан, незнам дали го имаш видено 13 неделниот план кој неодамна го открив. Има лесни и тешки недели, јас почнав со една лесна, па продолжив од другите. Ама некако мене досадни ми стануваат вежбите, незнам дали оти ги вежбам незнам веќе колку време или оти сакам побрзи резултати. Сега се мислам да почнам во теретана да одам да почнам со поголеми тежини сакам побрзо мускулчињааа ама уште сум на 100 ума.
    Планот е сепак интересен, секој ден е различен :)

http://ocmentor.com/2010/01/jillian-michaels-weekly-weight-loss-maintenance-plan.html

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ја немам видено програмава, ама баш интересно делува :) Само и ова гледам секој ден се вежба, освен недела. Ама убав план е, менуваш програми, зашто инаку ќе ти стане досадно. Со Ripped in 30 на пример, 7 дена едно те исто, ми досадуваше на крај. 30 Day Shred па бетер, 10 дена едно видео, веќе знаеш во секој момент што ќе каже Џулиен :D Од програмиве гледам дека само Banish Fat, Boost Metabolism го немам пробано, веќе ставив да ми се симнува :)
    Јас и онака почнав сама нешто да си правам комбинации од досада, вака имам готова програма на тацна. Фала ти :)

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Јас конечно се придружувам. Почнавме со часови од минатата недела. Бидејќи има многу нови членови, првите три часа инструкторката полабаво не‘ држеше (иако, морам да признаам, и моиве листови видоа мака по тринеделната пауза), ама од утре сигурно ќе зголемува на интензитет, што ми се допаѓа. Понеделникот толку лабав час имавме, што ни боја на лице не променив (а дури и при најмала физичка активност ми се зацрвенува лицето).
    Да не бидам само со аеробикот, си спуштив на телефон некоја 30-дневна програма за стомачни. Почнав да ја трошам енергијата и сите кифли и руски салати од празниците :D Забележав и дека имам намален обем на бутини и стомак во споредба со тогаш кога почнав со вежбање (си знам по хеланките :D ).

Едвај чекам утре :)
    WILW.jpg

На sesilija и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  20. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    17.552
    И јас ги правам истите вежби секој ден, па да не бидам досадна, за тоа не пишам тука. Инаку редовно вежбам, а и ќе продолжам века. Овојпат не ќе може никој ниту да ме раубеди или пак спречи. :!: Како и да е, да не пишувам непотребни работи.

Ете што вежбав денес:
    - 60 мин. ОрбиТрек
    - 30 чучњеви, овој пат
    - 20 стомачни
    - 30 сек. Plank
    + ова:

На ColoursOfTheRainbow, Hipica и MiaNmaR им се допаѓа ова.