незнаев кај да пишам па ајде реков овде.....кажете ми вежби за домашни услови за слабеење на горниот дел од телото имам проблем со тоа...help
Јас лично многу ослабев и се затегнав во горниот дел, значи, стомак раце...со инсенити, ако можеш да издржиш имаш загарантирани резултати
Веќе недела дена одам втеретана, не за слабеење туку онака за зацврстување. Денес 4км на точак, околу 120 стомачни и останатите вежби беа за нозе и рамена.
Вчера - No More Trouble Zones Денес - Body Revolution Workout 2 + Cardio 1 (со тоа што од оваа програма ги правам потешките варијанти, најчесто модифицирани со тегови) Деновиве не знам кој мускул повеќе ме боли. Ама почна болката да попушта. И дефинитивно треба да си купам нови тегови, зашто на некои вежби осеќам дека овие што ги имам не ми се доволни. Мотивации
+ jumping jacks 60 squats 55 push ups 4 crunch 25 plank 20 wall sit 20 (30 days challenge) Мотивација
Моите предвидувања се остварија. Завчера имавме напорен час: забрзано кардио, вежби за нозе и стомачни. Плус трите вида стомачни што ги правам дома секој ден и чиј интензитет постепено го зголемувам.... ооооо ако ме боооооооооооли, нека ме бооооооооооооли! Ќе помине.
Jas denovive se za setav pa napraviv pauza 3dena , denes izvezbav z noze I zadnik utre za race I stomak ,pa so tekot na vremeto ke vezbam so pogolemi tezini
Се извинувам што сум офтопик но би сакала ние што вежбаме кога ке имаме видливи резултати да не има повеке на тамата Вашите постигнати резултати
eve vi kalendar za februari od blogilates sekoj den ima naslov na jutub workouts videa denes pocinam so Day 1
Ме мотивиравте и мене да почнам со вежбање. Од утре почнувам, но овој пат нема откажување. Еднаш правев склекови ама после 12 ден се откажав. Утре очекувајте ме тука.
Вчера вежбав на орбитрек со висок интензитет околу 35 минути, од денес сакам да се вратам во форма почнувајќи со Џилиан 6 week 6 pack и околу 150 squats. Во јануари слабо вежбав поради настинки и патувања. Почнува да ми фали редовноста што ја имав затоа планирам да се вратам по стариот редослед - вежбање 5-6 пати во неделата, ако имам време и два пати дневно, со Џилиан, Боб и рандом видеа на јутуб
Мој совет до сите што вежбате видеа а особено оние на Џилијан, доволно е дневно да го вежбате само тоа. Вежбите не се воопшто лесни и се со висок интензитет. Нема потреба дополнително од други вежби, бидејќи тие вежби се дизајнирани така што секој мускул од телото е опфатен и нема потреба од негово дополнително оптоварување. Од тоа може да имате повеќе штета отколку корист. За мускулите да можат од се обноват им е потребен одмор.
Еве мене на пример некогаш(особено кога седам дома цел ден) не ми е доволно да вежбам само еднаш на ден макар и тоа да била Џилиан затоа нејзините вежби ги комбинирам со трчање/јога/орбирек. Не сум имала досега никакви повреди или проблеми а се држам до режимов од јули. Со тоа дека треба муслулите да одмараат макар еден ден се согласувам, затоа пишав дека планирам да вежбам 5-6 пати во неделата
Стомачните се за оформување на стомачни мускули, и можеш да правиш колку сакаш, но само со нив нема да изгубиш ништо. Доколку имаш сало што сакаш да го изгубиш (не само на стомакот, било каде), треба дневно да внесуваш помалку енергија отколку што трошиш, односно да бидеш во калориски дефицит. Тоа може да се направи со внесување на помалку храна и правење кардио вежби, како трчање, пливање, се` што ти ја забрзува работата на срцето.
Јас вежбав еден саат јога, го направив squat challenge-от со тегови и пешачев отприлика два саати. Малку ми фали поинтензивно вежбање.