- 10 мин. вежби за раце со тегче - 10 мин. вежби за нозе - 10 мин. вежби за страничните стомачни - 15 мин. вежби за горни и долни стомачни - 10 мин. вежби за заден дел - на крај 2 серии склекови Мотивации
денес правам пауза од аеробик и тае бо и му се посветувам на мојот орбитрек 2X 40 насабајле и навечер (no, im not schizophrenic because of the voices) my place, my babe.. (sorry about the mess)
Пешачење до школо 10мин, еден круг околу атлетска трчање еден пешачење 40мин.Дома 10 стомачни, 15 чучњеви, 10 странични и 10 долни стомачни.Планк и втората вежба на Андријана Лима од видово
Пауза, па го занемарив вежбањето (а само што почнав) и еве ме од почеток... Day 1 Тотал џим: Single-Leg Squat 2x15 Arm Pullover 1x20 Supine Shoulder Adduction (Iron Cross) 1x15 Chest Fly 1x15 Seated Biceps Curl 1x15 Triceps Press Down 1x15 + 30 Day Squat Challenge - 50 чучњеви 30 Day Ab Challenge - 20 стомачни
- 10 мин. вежби за нозе - 20 мин. вежби за раце со тегче - 20 мин. вежби за стомачни - 10. мин. вежби за заден дел Многу добри мотивации
После 4 дена пауза: - 15 мин загревање и вртење хулахоп - 30 days squat challenge- day 22 - 30 days ab challenge- day 1 - 30 days butt challenge- day 1
Ауу ама сум се залежала неколку дена. Пропуштив и некој час аеробик поради обврски. Денес почнав со неколку 30-дневни предизвици за стомак, задник, бутови; ги разгледав програмите и мислам дека ќе продолжам со оној за стомак, а другите ги оставам за подоцна. Ги направив и вежбите за нозе што ги постирала членкава над мене. На сето ова му претходеа 10,5 километри пешачење. Мотивација ми е женава. Пример за тоа како облини и бутови и газови и чуда можат да изгледаат убаво.
Jas sakam da oslabnam barem 6-8 kila pa i pojke Sto mi preporcuvate kako nabrzo da oslabnam? Dali so trcanje najbrzo bi mozela i kolku bi mozela da oslabnam za 1 mesec?!
Јас не пишувам постојано во темава, само кога нешто ново вежбам. Ама редовно ве следам тука и баш ми е мило што гледам многу активни феминки со убав распоред на вежбање Денес решив да пишам овде, да оставам неколку слики за мотивација Извежбав No More Trouble Zones, пак се намерачив за тоа видео откако се префрлив на други програми. А сега кога затопли малку времево, сѐ почесто гледам млади луѓе што џогираат и тоа ми е дополнителна мотивација. Бонус мотивација ми е тоа што имам поголем процент мускули од дечко ми Двајцата се меревме на таква вага и испадна дека сум во подобра форма од него И сега сакам да си купам таква вага и секој ден да се мерам на неа
Јас вежбам во теретана и најголемата мотивација ми е тоа што забележувам резултати. Мојот фитнес ден започнува со загревање 10 минути на статичен точок и потоа 200 стомачни, потоа вежби на справите (во Понеделник вежбам нозе, Вторник - гради, Среда - одмарам, Четврток - грб, Петок - раце), обично на секоја справа правам четири серии по 10/15 повторувања, па уште 200 стомачни и 20 минути на кардио справите.
Вчера пешачење 1h 21min и поминати 5km 550m наутро и вечерта трчање + пешачење 4km 776m за 1h 17min Денеска од сабајле слабо дека почна да ми врне пешачење 3km 369m за 48min За 6 дена 2502 согорени калории
ColoursOfTheRainbow Браво за 200-те стомачни! Јас јазикот го пружам на 40. Заокружувам цела недела повторно со тотал џим, а од понеделник со нов режим. Single-Leg Squat 2x15 Arm Pullover 1x20 Supine Shoulder Adduction (Iron Cross) 1x15 Chest Fly 1x15 Seated Biceps Curl 1x15 Triceps Press Down 1x15 + 30 Day Squat Challenge - 80 чучњеви 30 Day Ab Challenge - 45 стомачни За мотивација си ја земам мајка и на Џен Селтер, пред се и се дивам за годините и како изгледа.
Денеска 15 мин трчање комбинирано со пешачење не сакав од прв ден да се оптеретувам. 80 чучњеви 80 стомачни + некои од вежбиве на сикава Еве и некои мотивации:
Мене премногу ме боли цела снага овие два дена, затоа денес нешто не бев расположена за strength вежби, па истерав Cardio 1 од Body Revolution + пешачев. Вчера добив комплименти дека сум ослабела, сум се намалила во струкот, а јас немам навика да се мерам, не знам зошто. Може па и подобро е така, зашто знам дека ќе се опседнам со бројки, вака е поинтересно кога некој од страна ќе те пофали дека убаво изгледаш Мотивации
Денес ми беше првиот асален тренинт после 8 месеци. Ме боли се дури и прстите на нозете. Ужасно се чувствував, не дека немам толку кондиција, туку она чувство кога се ти се тресе додека вежбаш. Разочарана сум ама решив да идам даље само строго, и строго. Ќе си се вратам на стариот режим на вежбање секој ден инсенити освен недела, а тогаш ако иам време ќе трчам. Кардио секогаш ме исцрпува и остава без здив, стомачни и склекови можам да правам до утре и да не осеќам ни малку лошо, ама ова рипање ко мајмуни ми ја вади душата. Се загреав у саботата и у петокот, ама мене вртење на точак и степери не ми вршат работа мене веќе. Мускулатурата е тука, снага иам, ама и вишакот ми тежи, Газот ми тежи, никогаш не мислев дека ова ќе го кажам во мојот живот. Почнува голготата број 2, али навикната сум па знам што ме чека. Затоа и може сум малку намргодена зашто знам дека никако не лесно зашто еднаш веќе поминав низ тоа. Денес беше цел тренинг кардио, загревање со три интензитета, истегање, турбо кардио вежби со паузи кои беа благ џогинг измеѓу серии(ебати паузата) и за крај пак истегање. УМРЕВ! Предлог моја мотивација, извадете си слика кога сте биле релативно послаби и позгодни. Погледнете се во огледало и споредете се. Наместо разочарување смогнете сили и тргнете во поход. Моментално тоа е мојата најголема мотивација, гледам слики од летово и пред да заминам преку барава и едноставно се мотивирам. Како сум можеле тогаш можам и сега. If u can do it once u can do it again. Само напред!