@Femin4e.mk jога вежбаj пред да почнеш со посложени вежби, бидејќи помага телото да се растегне убаво. Вчера имав проблеми со интернетот, па произволно вежбав 20тина минути, иако имав поголеми планови. Денес решив да додадам потешки вежби, за мускулите на рацете и грбот, а потоа и за нозете. Пробав и аштанга jога - почетничко видео, ама после 10 минути се откажав, многу беа брзи движењата и почна да ми се врти поради нискиот притисок. Можеби утре ќе пробам повторно. 30 Days of Yoga, day 8 - Yoga for Healing and Мeditation, Yoga with Adriene Tank Top Arms Workout - Shoulders, arms and upper back How to Lose Arm Fat - XHIT Daily Brutal Butt and Thigh Workout - 30 Мinutes lower body sculpting Yoga cooldown - Yoga with Adriene
Да, да секогаш така правам ама не ги напишав вежбите по точен редослед..како ми текнуваа така и ги пишував инаку фала ти на советот
Денес сакав да извежбам некоја комбинација од кардио и strength вежби, па се одлучив за Ripped in 30, week 4. Искрено не ми беше дојдено до вежбање, тапа бев со рапсоложение, не си се сакам во овие денови од месецот. Затоа се одлучив за 30 минутно видео, немав енергија за повеќе. Ама убаво се изморив, особено рацеве колку ме болат, мислам дека температура ќе кренат Мотивации
Денес вежбав два ипол саати (со паузи за вода и некоjа секунда одмор на мускулите) и на краj се чувствував задоволна и не толку уморна како што мислев дека ќе бидам. Минатите три дена исто така вежбав, jога плус вежби за рацете. 30 Days of Yoga, day 12 - Yoga for Spinal Health, Yoga with Adriene Kelli's Upper Body Workout for arms, shoulders and upper back 150 скока преку jаже, две серии, 80 + 70 Yoga Cooldown - Yoga with Adriene Да ве прашам, дали и што jадете после вежбање и после колку време се туширате?
Сакате да го почнеме овој предизвик? https://www.facebook.com/events/1112979768718801/ Јас веќе го започнав, на трет ден сум. Утрово направив 60 чучњеви со тегчиња, додавам уште 4 кг плус за да ми бидат поуспешни. Тежината најмногу ја чувствувам во колената место на задникот па не знам што да правам, валјда треба повеќе да се загревам претходно. Потоа направив вежби за раце и грб, а на крај завршив со вежби за истегнување кои главно се јога вежби.
@Magnolija задолжително загреваj го телото пред вежбање, исто така растегнуваj ги мускулите откако ќе завршиш со вежбите, така многу помалку ќе ти се воспалуваат и нема да бидеш укочена наредниот ден. За загревањето и ладењето пробаj jога, мене многу ми помагаат тие вежби.
Денес 15km точак Рацете уште ме болат од завчера, па решив да ги одморам и да удрам на нозете Мотивации @Magnolija да не не ги правиш исправно чучњевите? Зашто обично од неправилно држење на телото се јавуваат болки во грбот и колената. Прогуглај, има и статии и видеа со убави совети, може ќе ти помогнат
Минатата недела бев турбо со вежбање, да си се пофалам Оваа ја почнав помрзливо. Вчера единствена физичка активност ми беше стоењето три часа на концерт и пешачењето од Борис до железничка. Си го пропуштив часот по аеробик. Денес одмор. Утре му се враќам на аеробикот.
Целиот граден кош ме болиииии денес, ама сепак ги завршив сите планирани вежби и сега можам да идам и да се најaдам убаво! 30 Days of Yoga, day 13 - Endurance and ease, Yoga with Adriene 200 скока преку јаже, 100 + 50 + 50 (последниве две серии со 10 сек. пауза помеѓу) Upper Body Super-set workout with fat burning cardio intervals, arms, chest and back Yoga Cooldown - Yoga with Adriene
Денес - ДЕН 1, за почеток и за кондицијата што ја имам доволно е ама со тек на време ќе кревам повеќе. Мотивација:
Долго читав на темава, па би ве замолила да ми предложите вежби за почетници? Сакав да почнам од први, но немам доволно време и + втора смена сум на у чилиште, па од дрта недела се распуштаме и ќе вежбам секој ден, плус возење ролери, најмногу внимание сакам да посветам на стомакот, бидејќи тој ми е најголем проблем и никако не можам да го ослабам. МОТИВАЦИЈА
Во суштина вежбам: 1.30 мин кардио 2.10-15мин вежби за стомачни (различни:просечни стомачни,и некој плус од нет) 3.Некогаш и трчам покрај кеј или возам велосипед. Немам некој многу интезивни вежби и тренинзи,но сакам летово да имам убаво тело.Нозе,задник и раце ми се убаво затегнато,освен малку стомакот па затоа се фокусирам само таму Ако имате некој + совети како во најбрзо време да имам рамен стомак пишете ми,што уште треба да додадам И уште нешто хаха.Како да дојдам до потенок струк?
@g.o.c.a и @#Maksi само редовно вежбање и ќе имате затегнато тело и рамен стомак. Не претерувајте на почетокот со десетици разни вежби и напорни програми, се почнува од малку а целиот тој процес на вежбање и одржување на здраво тело треба да ви стане дел од секојдневието, не само дур да помине летото. Скокање со јаже, чучњеви, јога, кратки програми за обликување на одреден дел од телото и итн, милион опции постојат. Е покрај ова треба да внимавате на исхраната, помалку благо и мрсно, повеќе овошје и зеленчук, доцна навечер ако ви се јаде салата јадете (без сирења и чуда, обична салата), многу вода (сокот не се рачуна, дури и да е органски пак е полн со природни шеќери). Мотивацијата треба да ви биде вашето здравје и исполнетоста која ја чувствувате после секој завршен тренинг, за себе вежбајте пред се`. Не ви препорачувам инсенети или т25, иако ветуваат одлични резултати, премногу се напорни и исцрпувачки, ќе бидете немате енергија за ништо друго после пола саат вежби со ваков интензитет.
Мене денес ми се вежбаше кардио, па решив да пробам Insanity, чисто да видам какви вежби се Го истерав Day 1 видеото Прв впечаток - вежбиве не се за почетници во никој случај. Мене ми беше тешко, не па на некој што нема воопшто кондиција. Ако сте вежбале претходно, ќе се помачите, ама ќе го истерате. И верувам дека целата програма дава одлични резултати. Само треба да бидете истрајни и издржливи. И дисциплинирани секако Да вежбате како што е програмата, без забушавање Сигурно пак ќе вежбам некое видео од оваа програма, кога ќе бидам расположена да се направам жива вода Мотивации
Ги довежбав трите левели на 30days shred од Џулиен Мајклс. Пред два дена почнав со No more touble zones исто од Џулиен и морам да кажам иако ми се полесни вежбите, повеќе време е и чувствувам болка во некои од мускулите. Планирам така да си продолжам, до сега вежбав секој ден буквално,ТРИ МЕСЕЦИ, сега ќе се трудам да биде така, но бидејќи ќе имам повеќе обврски може да ми се случи да прескокнам некој ден, се надевам дека нема да ги забавам резултатите. Во секој случај имам мотивација и желба, а резултатите се веќе видливи, па уште повеќе ме инспирира тоа. Поздрав девојки и продолжете така. Ништо не се случува преку ноќ нели? Потребна е истрајност.
Ја вежбам инсенити програмата веќе две недели.Премногу е напорна, али на крајот се исплатува.Дополнителна мотивација ми се резултатите кои ги гледам, најмногу во стомакот, салцето полека полека се губи.