Денес убаво времето па искористивме 7-8 километри трчање и пешачење, иако повеќе пешачевме, нема врска, активност е. Нозете ми се тресат мислам, до толку се преморивме. Сега некако немам сила ни за кардио, а уште помалку да правам вежби за нозете. Па решив да направам: -100 crunches -100 russian twists -100 heel touches Од утре почнувам да одам на теретана па ќе видам како ќе напредувам. Наскоро можеби ќе ви објавам некоја слика од трансформацијата што сум ја направила.
Вчера го почнав Killer buns and thighs од Џилијан Мајклс,три левела,секој по десет дена.Денес ми беше вториот ден.
Вчера многу беше убаво времето, па наместо кардио пешачев низ брда и ридови, малку рекреација во природа, да го искористам денот Денес Insanity: Plyometric Cardio Circuit Ова видео го нема на јутуб, ама ако некој сака да вежба Инсенити, нека ми пише за да му дадам линк од кај што ќе може да ја симне целата програма. Јас ова видео прв пат го вежбав и многу ми се допадна, ептен добро ме размрда. Мислам дека ми требаше литро ипол вода после тоа за да надокнадам После 40 минути Инсенити, можете да замислите како изгледав Цела снага ме боли, ама сега се осеќам ептен релаксирано, а многу бев напната и нервозна денес Инаку, Шон во текот на видеото цело време повторуваше check your heart rate, цело време укажуваше на тоа да не се форсирате ако не можете, да пиете вода и да одмарате ако гледате дека ви е тешко. Така што внимателно со програмава, да не припаднете Бог да чува, зашто интензивно кардио е. Мотивации
пешачење 4 км , 100 чучњеви , плус , мн ми се здосади вежбањево дома , па затоа се концентрирам најмноги на пешачење , планирам по 10 км да пешачам секој ден...
За денес 1 час аеропилатес. Не очекував да има толку кардио, се утепавме од скокање. Ги направивме сите можни видови на чучњеви, така што кога си одев накај дома едвај успеав да се искачам по скали од двор до соба. До пред некое време обавезно јадев благо после секој оброк, ама сега намалив. Само знам од време на време да земам по некоја виталија/витанова. Цеден портокал, лимон или цитрон ми стана секојдневие. Брусница и бадеми исто. И брзата храна успешно ја исфрлив. Нема веќе Ројал , додуша не ни ми е криво, подобро се осеќам вака без грижа на совест. Времево се разубавува, а тоа значи редовно пешачење и помалку користење градски превоз. Дополнителна мотивација ми се коментарите на тетка ми што овој пат беа позитивни. Се гледаме одприлика еднаш месечно бидејќи е од друг град и полесно може да ја воочи разликата дали сум ослабела или не.
Денес прв ден во теретана. Прво вртеме на една справа, чисто заборавив како се вика. Не е точок а и не е и спраза за трчање, само вака горе доле ти одат нозете, како скали. Тоа околу 10 мин со поголема тежина и поприлично добро ме измори. После тоа по три сета до различни вежби за нозе, исто така на справи. И за крај направив околу 30-40 целосни стомачни, со подигање на цело тело. Не се изморив ни малку, осеќав дека можам уште барем цел час да останам ама другарката сакаше да си одеме, пошто прв ден па да не напнеме многу. После имав пешачење на едни добри 5-6 км. Сега дома ќе направам 100 чучеви, 100 стомачни и некои полесни вежби за раце. Доволно за денес.
Денес 250 squats, 125 стомачни, 220 crunches, 65 leg raises, 120 sec plank, 30 lunges и VS train like an angel Arms, Legs, Core Workout. Мотивација како и секогаш, Кендис
Понеделник Мојот омилен ден, полна сум со енергија, мотивација, па денот како и секогаш го започнав со вежбање Денеска во теретана го вежбав горниот дел на телото (раце, грб, гради) а дома стомачни Ова видео (иако мислам дека веќе спомнав пред некое време тука) е според мене најефикасното за стомачните. Вежбам со него веќе подолго и после некое време веќе имам six pack. Јас не вежбам воопшто кардио, само во теретана тежински тренинг и дома Пилатес, и верувам дека баш овие вежби придонесоа стомачните да ми се во најдобра форма досега. Може и други работи да имаат влијание, ама видеово е толку интензивно. мислам дека не треба да лутате и да барате други вежби, за 10 минути го вежбате секое мускулче во стомакот.
Денес 15 мин на точак 30 мин powerplate 10 мин точак Резултат за месец дена слабеење стомаче и бутчиња. Мотивации ми се денес храна и разни видови салати.
Лошо ме фати грипов, недела ипол се мачев по болници и немав сила да вежбам, но денеска почнав повторно.. + 30 стомачни и 30 чучњеви полека ќе накачувам, да ми се врати кондицијата.
Денес малку намалив некои вежби оти додадов уште 2 Challenges хаха 180 squats 90 стомачни 130 crunches 52 leg raises 80 sec plank Waist Train 5 eagle abs, 5 reverse crunch, 5 double d Flat abs 5 roll ups, 5 ankle reaches, 5 leg lifts 30 lunges Victoria's Secret train like an angel Arms, Legs Core Workout Мотивација Кендис
Јас девојчиња полека но сигурно се откажав од squats challenge, на 23ти ден. Искрено ми здосадија, многу монотоно ми стана, доста се 20 дена. Сега ќе барам други вежбички за нов предизвик по дома, инаку вчера имав час пилатес, фокус на затегање, комбиниран тренинг со тегчиња и се. Денес одмарам...
Не знам зошто, ама денес не можам да го мрднам горниот дел од телото. Целата сум укочена, стомачните и грбот ме болат и баш поради таа причина решив да вежбам со Џулиан. Е сега, или ќе боле уште повеќе или пак до утре ќе ми помине. Сакам стомачни. Плус да ги размрдам нозете направив 200 чучеви и уште некои вежби за затегнување на нозите.
Денес си бев сама на себе тренер. Немав многу време да барам видеа на интернет,па си искомбинирав веќе познати вежби. Donkey Kick 2x20 Bridges 35 Forward Lunge 2x20 70 Squat 30 стомачни 1мин Russian twist 40сек планк 100подигања на прсти +некои вежби за нозе на кои не им ги знам имињата. Мотивации:
Денес 1 час фит-аеробик. Среќа што не беше толку интензивен тренинг како во понеделникот, па сега можам нормално да се движам. Ми се допаѓа што фамилијарно, и моите и сестра ми полека се насочуваме на поздрава храна. Одма е подруго кога на залиха во кујна имаш само овошје и темно чоколадо наместо калорични благи ствари. Или кога се прави печен компир или пире наместо пржени компири. Само уште со алкохолот на вечени излегувања да намалам и ќе бидам задоволна. Ама некако сите периодов ми должат текили, па не можам да одбијам...
Ден 2 - теретана 20 минути на точакот за вртење 3 сетови од 3 вежби за задник/нозе по 20 стомачни 50 Болна сум, толку можев. Мислев подобро ќе ми е кога ќе се испотам и извежбам ама не испадна така, мислам дека дури и температура имам качено а носот цел ден ми е како чешма.