Insanity: Insane Abs Прв пат го вежбам, имаше некои слични вежби со Cardio Abs. Денес ептен ми се спие, некако не бев расположена за вежбање, ама ај викам едно 30 минутно Инсенити со помалку кардио Едит: Сега гледам дека и @Jenniffer денес го вежбала, телепатија Мотивации
Незнаев кај да пишам па ај тука....јас сум на диета но сакам и да имам цврсто тело оформено за лето имам 54 кг висока сум 159 за моја идеална тежина е 49 50 кг е сега сакав да прашам поискусни дали од кога ќе дојдам до 49 50 кг да почнам со вежби за формирање на тело или како....инаку да трчам по половина час и 1 час некогаш....чекам совет....
Штом си трчаш редовно немаш проблем, сигурно веќе имаш кондиција доволно и за вежбање. Би ти препорачала некои кардио вежби + затегнување, имаш на јутуб многуу такви видеа а ти пребарај и најди си некои соодветни што ќе ти одговараат. Труди се да вежбаш секојдневно или барем 3-4 пати неделно. Јас денес истрчав околу 20минути и неколку километри брзо пешачење. Дома еден ипол час (со паузи секако) вежби за затегнување на нозе, раце и стомачни. Не се водев според видеа, денес ребел сум и вежбам тоа што сакам.
Вчера се чувствував како воз да ме прегазил и физички и психички па не вежбав, плус една криза за благо кога ме фати, па не знам што се не пројадов Ретко ме фаќа криза за благо, ама кога ќе ме фати цунами правам Денес решив малку да сменам, со некое low cardio па го одбрав ова, ама поштено ме измори и испоти И да се мотивираме малце:
Денес: Cassey mi e omilena, veke nekoe vreme vezbam videa od kaj nea, srcka mi e Za motivacija eve ja Cassey, oti mi e mnogu pozitivna
Вака така ја завршувам полека и третата недела од Insanity, денеска веќе 19-ти ден на ред е Cardio Power & Resistance. Покрај тоа ќе вежбам и 360 Abs од новите Insanity како и hip hop abs - abs in 6 min. Доста е за денес. Малку мотивација:
И денес , петочки, без откажување - уште еден едночасовен пилатес тренинг. Комбинирани вежби стандард, претежно со тегчиња. Нозете ме убиваат, бутините ми горат!
40 минути зумба кардио плус вежби за затегнување на нозе, стомак и задник. За денес јажето го прескокнав.
Влегов веќе во ПМС и се ме нервира, се ми е тешко Вчера и како поледен работен ден од неделава се ми се собра и едвај 20 минути со Џесика извежбав, а денес Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 И мотивацијата ми е опадната, сигурно поради времево, мене многу ми влијае психички Ама ќе издржам и еве вака со сила ќе се терам Иде лето и мора да го средам првенствено стомаков и спојлерите, тие ми се најпроблематични, цело салце тука ми се лепи
20 минутно кардио со Anna Renderer. Прво си реков што е ова 20 минути, ко ништо ќе пројдат и којзнае дали ќе има некој ефект, ама едвај земав воздух луѓее! Скокање, па скокање Освен тоа, фино е што внесува squats, баш она што ми е потребно. На една вежба искоментира "Е тука покрај овој труд ќе бидете свесни дека заслужувате да имате тело како што посакувате". Баш во моментот кога планирав да се откажам, заради ова продолжив.
Мислам дека ми е втор пат што го вежбам ова видео ама не сум сигурна. Кардио со вклучени вежби за нозе и стомачни, повеќе ми се виде кардио мене, или можеби така дека најмногу го мразам тоа. Како и да е, добро видео, добар избор на вежби, навистина добро ме испоти. Плус направив од овие вежби за нозе: Од сите по 100 направив.
Еден час пилатес, комбинирани вежби со тегчиња, + 50 squats, го почнав денес од почеток 30 дневниот squats challenge.
И тука ми се смачи од видеата па си направив : 100 squats 100 lunges 100 calf raises 2 x 1min wall squats 50 sumo squats 150 leg raises