За денес почнав со 3km интензивно трчање, па продолжив со 5km пешачење. Ова ми е прво трчање после дооолго време, планирам да продолжам да го практикувам.
Од денес си направив план, вежбам 3 дена а 4тиот одмарам. Значи 1. ден ќе вежбам upper body, 2.ден lower body, 3. кардио и 4. одмор и од почеток. Не знам само кај да вметнам вежби за стомак? Инаку за денес го одбрав ова видео ама не ми се допадна баш, нешто модифицирав ме измеша типката Друго ќе си барам за следен пат.
Понеделнички почнав јако... Цело тело. 60 минути. И напротив, не се чувствувам воопшто уморно, како уште повеќе енергија да добив. Си вежбав дома со видеа од youtube зашто цел ден не бев прибрана и не можев да одам во теретана, ама забележувам дека дома ми е подобро понекогаш. Си ја пуштам омилената музика да ми трешти и терам Утре ќе одморам, а во среда продолжувам со теретана.
Женски ми требаат совети од вас... Јас сега прв пат почнувам со вежбање, имам 68 кг и сакам да симнам барем 10 до јуни. Ме интересира од ваше искуство дали само со секојдневно трчање по 1 час можам да успеам и плус намалување на исхраната (пр. доручек смути со мусли, ручек што има и за вечера салата). Плус најдов и некој вежби за трошење калории ама да не ги вежбам нив секој ден. Ме интересира дали со вежбите за затегнување треба да почнам одкако ќе ги намалам килограмите? Секое мислење и совет се добредојдени
Сеa oдмoр 4 денa и вo сaбoтa е пoлумaрaтoнoт. Уствaри мoже кoлку дa рaзмрдaм нoзе у четвртoк дa oдaм нa нaстaнoв https://www.facebook.com/events/583093445189874/
Здраво. Јас немам проблем со прекумерна тежина ама можам да кажам дека многу сум читала на оваа тема, а и сум гледала кај блиски, кои грешки најчесто ги прават. Прво, НЕ само кардио. Додади тежински тренинг. Тежинскиот тренинг ќе создале мускул, а повеќе мускули означуваат побрз метаболизам, и понатаму знаеш како оди. Не се плаши, нема да станеш Арнолд, само ќе си го обликуваш телото. Само со кардио ќе ги изгориш мускулите и дополнително ќе си го забавиш метаболизмот. Јас не би ти препоралача традиционално кардио (трчање) туку обиди се со вежби со тежини и HIIT. Тоа се кардио интервали, можеш да побараш повеќе на нет, да не пишувам се тука. Така ќе го зачуваш мускулот додека ги топиш мастите. Планот на исхрана не ти е добар, ти треба протеинска храна, а не само на мусли и салати да бидеш. Јади месо, јајца, риба, јаткасти плодови, млечни производи... намали со шеќерот. Среќно
Дали е ОК секој ден да вежбам на пр вежби за цело тело или треба да речеме раце и грб, нозе и стомачни итн? И дали да се прави паузи или секој ден да се вежба? И дали е ок секој ден истите вежби или треба да се менуваат? И препорачајте некое видео за почетници
Штом си почетник би ти препорачала да вежбаш преку ден, по еден ден одмарај за да може убаво мускулите да одморат. Јас кога почнав да вежбам вежбав за цело тело, се' во еден ден, ама заклучив дека не ми е добра таа варијанта и од сега вежбам еден ден само нозе, друг ден само стомачни, трет друго, четврт друго и така.. Мислам така си оставаш повеќе простор за одмор на мускулите, им овозможуваш целосно да заздрават до следното вежбање. Плус многу повеќе ефект има кога вежбаш пример еден ден само нози, побрзо се добива ефект и се затегнуваат мускулите. Доколку сакаш за слабеење ти препорачувам на почетокот или на крајот од вежбањето да вежбаш кардио барем 10 минути. Имаш на јутуб добри видеа, пребарај и избери си што ти одговара најмногу.
И јас се мислев за тоа па ова го најдов на пинтерест случајно, наводно за почетници или некои ко мене кои вежбаат помалку од година подобро било првите 4-8 недели 3 пати неделно тежински тренинг за цело тело и 2 пати кардио, па што знам, нека дадат еве и другите мислење http://askdeniza.com/diy-how-to-schedule-your-workouts/ Инаку за денес по планот, lower body
Добра анти-стрес терапија ми дојде вежбањето, многу негативна енергија имав соберано во мене па морав некаде да ја потрошам.
Еден час пилатес за денес и доста пешачење. Ми се враќа мотивацијата ви кажав, посебно сонцево така позитивно ми влијае чудо едно. Музиче до даска, добро опремено студио, супер напорни тренинзи и пролееееет! Пролетта потсвесно освен што ме ,,буди,, ми е некаков предвесник за лето, се вадат маички, фустанчиња и кратки панталончиња така да добивам желба уште повеќе да се трудам. За 10тина дена ќе направам 3 месеци откако вежбам редовно. Планирам периодов да пешачам повеќе, автомобил и автобуси на минимум. Мене сон ми е да си ги дооформам нозете, сакам многу добро извајани нозе, мускулчиња благи на листови. Мотивација инструкторот, уф, пардон:
Зошто заборавам да коментирам на темава? За понеделникот (04.04): Пешачење до Три Круши (населба Драчево), но не по асвалтот, туку од задната страна, поточно искачување на ридот и симнување надоле 3.300 км за 50минути. За вторникот (05.04): Исто така пешачење до Три Круши, овој пат одевме по асвалтот, 1,400 км за 20мин. И за денес: Два и пол часа брзно возење ролерки со една пауза. Овој пат не мерев километри. После денешново возење, дефинитивно заслушив свежо цеден сок од цитрон и банана со цимет
секој ден одам со моите пријателки да спортувам трчаме по 2 круга околу стадионот и потоа малце одмараме првиме некои вежби за истегнување и затегање на стомакот а потоа следуваат уште 2 круга и тоа е секој ден
Вежбам аеробик 3 пати неделно веќе втор месец. Сакам да се консултирам, имам големи нозе, да не речам дебели.... ај ќе речам и тие ми прават доста проблем. Сакам некои дополнителни вежби да си правам и дома....па ми треба предлог кои вежби би биле најсоодветни, дали чучњеви, нешто друго... Тенкс девојки