За денес се мислев што да вежбам и само што се пуштив на YouTube, ми излезе новото видео на Кејси. Одамна немам вежбано со неа, па одбрав неколку нејзини видеа. Сите прв пат ги вежбам и сите ми се допаднаа, зашто вежбите иако навидум се прости и едноставни (дури можам да кажам на прв поглед глупи ) мнооогу се ефикасни. После тоа мускулчињата ќе ви вриштат Мислам дека овојпат стомачните најмногу ме болат. За на крај го одбрав ова видео Денес сакав да вежбам и кардио, ама настината сум и многу кашлам, па се плашев дека уште толку ќе се разболам ако рипам и се задишам. Во насловот на ова видео прочитав no jumping, па тоа беше пресудно да го одберам Мене многу ми се допадна Ова му доаѓа нешто како танцување, ама со strength вежби. Забавно е и брзо поминува. Мислам дека Кејси нема некое друго вакво слично видео, ама баш ќе прочепкам низ нејзиниот профил и ако има обавезно ќе го извежбам Мотивации
Еве oд вчерa Oфицијaлнoтo време е 1:52:57 36тo местo oд 65 у мaшкa кoнкуренцијa, 41oд 85 вo женскa Oвa нa целтa зaбoрaив дa гo стoпирaм, се гледa и пo килoметрaжaтa. Пoлумaрaтoн е 21.097км сум гo зaпрел нa 21.33 6 минути пoдoбрo oд минaтиoт пoлумaрaтoн шo беше у пaрк нa рaмнo a oвoј имaше нaгoрнини нa кoи беше немoжнo дa држиш темпo, тaкa дa пo некoи мoи прoцени кo дa сум истрчaл 1;47-1:48 Ги искинaв пaтиките идaм пo нoви сеa Нa 23ти нoв пoлумaрaтoн, пa нa 30ти мaрaтoнoт у Пoдгoрицa
30 минути јога 15 минути вежби за стомачни 10 минути вежби за нозе 1100 скока на јаже 30 минути орбитрек Не можам да опишам колку го засакав вежбањето. И како што вели една мисла - вежбај затоа што го сакаш своето тело, а не бидејќи го мразиш!
Хеј лугенца ова е мое 3то мислење на темава и сакам да споделам најдов update !! Инаку најновиот fitness mindset е тоа дека немам план за секој нареден треинг односно вежбам што ми се вежба во моментот и колку ми се вежба во моментот и секогаш пробувам нови движења. Сега тоа го чувствувам како најдобро можно решение за сите затоа што тогаш правиш по мерак и повеќе се потпираш на тоа како се чувствуваш во моментот. И тогаш не калкулираш што треба колку треба да се вежба и дека МОРА да се исполни програмата. Повеќе креативност и забава Овој начин на вежбање ми донесе подобри резултати додека гледаме на ефектите, и физички и ментално. So, feel free to try it !! ПозЗ3³ ®
Денес не ми беше ден за вежбање, ама морав бар на пола саат да се раздвижам, се скичмив пред компјутеров И мислам дека добро видео одбрав И претходно имам вежбано со Pop Sugar, ама ова прв пат го вежбам. Убава комбинација е од кардио и вежби за затегнување + растегнување и загревање. Некои вежби ги правев во потешки варијанти, зашто не ми беа доволно challenging Мотивации
Од петоков немав вежбано, со оглед на тоа што си го продолжив викендот па во понеделникот не бев на тренинг, ама планирам да го одработам истиот накнадно. Вчера пешачев, ама си дозволив и чаша вино со крем бруле покрај ручекот. Денес на мени суперинтензивен едночасовен тренинг, мотивација на ниво, компименти од вежбачка во група и мотивација пред мене во вид на згоден инструктор. Фокус главно на раце.
Вчера едночасовен тренинг, многу кардио. Потење до бесвест, позитивна енергија до небо! Многу убаво се чувствувам некако на тренинзи деновиве... до луѓето е изгледа.
273 скока на јаже 30 минути (11 km) орбитрек А-у цркнав! Најмногу самодоверба добивам ако вежбам кога немам желба, во случајов орбитрекот ми беше ту мач, зашто секој мускул ме болеше од вежбите за sexy legs. Ама вредеше!
Еве ја мојата неделна рутина : понеделник - HIIT, вторник - barre (комбинација од балет и пилатес), среда - pilates springboard, четврток - barre, петок - HIIT. Најчесто викендите ми се слободни, но знам некогаш и за викенд да потрчам на трака
За денес одбрав две видеа од PopSugar што досега ги немам вежбано Ова видео е супер, сигурно и пак ќе го вежбам Многу ми се допадна, повеќе се strength вежби, ама има и малку кардио. Сè на сè е одлично, освен the sex noises Жениве цело време офкаа и стенкаа, моиве којзнае што си помислиле дека гледам на лап топ После за малку поубаво размрдување го одбрав ова Видеово почнува и завршува со танцување, а на средина има некои типични пилатес вежби. Мене ми се допадна, типов многу ми беше смешен Само не знам дали пак би го вежбала, обично со вакви танцувачки видеа често експериментирам и секогаш бирам нешто ново Мотивации
Вчера leg and booty day. Се осеќа денес по задникот, едвај седам, ама слатки маки! Кој пробал знае. Чувството после тренинг, препотена и со разбушавена коса сега засега не го менувам со ништо... Мотивација, посветеност и истрајност... и резултатите се видливи сами по себе. Физички, ментално...поголема цврстина.
Пo секoјa лoгикa би требaлo нa тркa пoбрзo темпo oд 4:50/км дa трчaм Ај ќе видиме у неделa, утре уште еден пoследен тренинг
@allaround Богами и мене хранава ми е мотивација! Прекраснотии во чинија, здраво, колоритно... тоа е тоа. Јас не знам што ми се случува периодов ама или не ми текнува да пишам во темава или пишувам еден ден подоцна. Премногу обврски... Во главно си ја следам рутината и вежбам 3 пати неделно, иако месецов многу празници и патувања, неработни денови па еве 2 тренинзи ќе се пропуштат ама се обидувам да ги надополнам во преостанатото време да се искоординирам. Вчера имаше од се по нешто, тегчиња, раце, задник, нозе... Во главно најмногу од пријатната болка чувствувам на нозеве и задникот. Нека се чудат што ми прави инструкторот на тренинзи. Ме вежба де...