Јас имам од 2кг и од 3кг и моментално вежбам со нив, потешките вежби ги правам со полесните тегови. Порано вежбав и со 6, ама бев во подобра форма. Сега пак се сметам за почетник дека направив подолга пауза. Јас ти препорачувам да почнеш со полесните и полека да зголемиш кога ќе осетиш дека ќе ти станат лесни вежбите
@blueeparadise тегчиња можеш да најдеш во било која продавница за спортска опрема, имаат со различни тежини, и обични тегови и за зглоб/глужд.
Леле јас пред два дена ја почнав душа вади ама се надевам дека ќе биде корисно..на толку потење мора да биде
@blueeparadise околу 500-600 денари е еден тег, некаде се и поскапи. Не ме држи за збор, не памтам баш, ама тука негде е цената.
Ми почнаа сериите, а тоа значи едно - возење точак пред лап топ Денес ги извртев стандардните 10km. Испотена од глава до пети, црвена како ракче, го заокружувам викендов со еден добар туш за полесно да се спие Мотивации
Денес почнувам со редовно вежбање дома, се до летото дур не почнам со теретана Па ко за прв ден вака: -30 минути на Орбитрек -50 стомачни -50 грбни -10 чучњеви -5 склекови -10 минути вежби за загревање Ко за човек што беше улежан цел распуст е сасвим океј, добро освен тоа шо утре нема да можам да се мрднам ама овојпат нема да се откажам туку така, редовно ќе вежбам и ќе ослабам.
Девојки, не знам која тема е соодветна за прашањево... Па решив тука да прашам. Дали после вежбање се чувстувате малку horny??? Или па само до мене е... Секогаш кога ќе вежбам и кога ќе почнам да се изморувам почнувам тоа да го чувствувам и трае и трае...
И јас првпат пишувам во темава, ама еве да кажам дека сериозно си ја сфатив работата уште од јануари месец (така нели да ми почне годината). Секоја недела трипати неделно кардио, плус вежби на stability ball и да не заборавам yoga која ја правам веќе 15 години. Да попушти малку времево и почнувам и со базен барем еднаш неделно. Поздрав.
Денес T25: Alpha Total Body Circuit Со Шон нема зафрканции, без разлика на тоа која негова програма ќе ја одберете, рачунајте дека завршите жива вода Обично добро се држам кога вежбам со Шон, ама денес во еден момент ми се слоши, изгледа се префорсирав, а не бев добра со притисокот Ама после успорив малку, па издржав до крај Растегнувањето ми е најубав момент Онака максимално исцрпена, вцрвенета, вода тече од мене, вдишувам и полека ги опуштам мускулите, па го издишувам секој атом на негативна енергија од телото Убавини Мотивации
Денес втор ден продолжив со вежбање и изгледа малце појше се исфорсирав, се ме боли сега ама ако ајде. Вежбите ми беа: -40 минути Орбитрек (20 минути нанапред, 20 наназад) -60 стомачни плус со мавање боксови демек (ваљда знаете шо зборам) -60 грбни -30 чучњеви -10 склекови -15 минути вежби обични за загревање Поштено се изморив
Денеска ми е прв ден Body revolution на Jillian Michaels. 30 минути вежбање, кога завршив бев жива вода. Алал да и е на женава, многу ме измотивира, и издржав до крај. Се надевам дека следниве три месеци од програмава ќе ве дружам на темава, решена сум ептен, морам да се затегнам и подослабам. А вчера почнав и со plank challenge, прививе два дена е лесно, 20 секунди летаат, ама убаво си се осеќам кога ќе го направам.
Денес ради некако болки во мускули поднамалив со вежбање за разлика од вчера: На физичко: -20 минути вежби за загревање -25 грбни -25 стомачни Дома: -5 минути вежби за загревање -25 грбни -25 стомачни -10 нормални чучњеви -10 чучњеви со исчекор -10 склекови -45 минути Орбитрек
Мене мотивација ми се едни фармерчиња и желбата да влезам во нив без проблем И видеово го пуштам кога ме фаќа стрв за торта
Денеска ми беше потежок денов, со болки сум во јајници дека пред добивање и плус од вчера мускулите ме болат малку ама не се откажав. Ден 2 Body Revolution done! Многу позаморно ми дојде од вчера, жива вода ме направи. Трет ден од plank challenge, 30 секунди добро ги издржав и покрај болката.
До толку што ми се допадна и денес морав да го вежбам (Само 15 минути од видеото) + за раце вежби со тегови. +
Од утре сум решен да почнам, да се ставам на режим. Орбитрек дома и диета малку (не јадење благо). Па после од март теретана.