Стартувам со 6 км. брзо одење, со средена табла за 30дневно вежбање со Џулиен и огромна мотивација. Мотивација:
Day 2 и три пати ура! 6 км за 1 час и ги извежбав вежбите за бегинерс. Овие 10 дена се тие, левел 1. Промени чувствувам одма, со тоа што немам болки во грбот и рамениците, од укоченост. И најважното, зависев од кофеин, а сега сум расонета и без кафе! Мотивација :
#Day 3 По пауза од еден ден, се враќам со испешачени, не знам колку километри плус вежбите. Имајте убав ден
Денес Го видов видеово пред некое време и си реков мора да го пробам. Девојкава што им е гостинка на PopSugar не знам која е, ама е fireball! Многу е енергична, брза, пробував постојано да ја следам во чекор и на крај жива вода се сторив Јас па уште и тегови на нозе ставив Ми се допадна видеото, единствено не ми се свиѓаа оние комбинации на повеќе вежби, јас си ги викам „кореографии“ Ама на некој што му се досадни едноставни вежби, ќе му биде интересно Мотивации
Day 4, од истата рунда, само без пешачење. Се мислам дали да вметнам и уште нешто есенцијално во мојот спиритуален живот? Ако вежба некој, нека ми чкртне. Баш добро ќе ми дојдат, па ќе бидам повикана на сеанси, можда Откуд знаш
@CoCoGiiiRL истото видео сме го вежбале денес И јас прееска го одбрав ова Ептен им се намерачив на PopSugar периодов, постојано скролам низ нивниот профил и барам видеа што ќе ми фатат око. Ова ми се допадна премногу! Баш е нешто што јас секој ден би го вежбала. Одлично за потење и зацврстување Мислам дека досега ја немам начекано Џенет на нивните видеа, ама многу ми се допадна нејзината енергија, ми личи на Џулиен Видеово сигурно пак би го вежбала, си го ставам во favorites Мотивации
Денес стомачни со Insanity - Insane Abs. Плус малку додатно И вежби за раце со тегче, 200 повторувања рака.
Не ја заборавив темава, само ми требаше малку подолг пристап до компјутер. Видеата ќе ги ставам во спојлер. Ми се чини така е попрегледно. По ред. 13 - 19 март Спојлер Понеделник: Вторник: и Најпредизвикувачки се првите 4 минути, потоа е песна. Вежбите се само 15 минути, потоа се повторуваат од почеток. Тој ден се чувствував толку енергично, што попладнето вежбав и јогалатес- хибрид меѓу јога и пилатес. Се сетив дека порано, кога одев во еден фитнес центар, омилени ми беа овие часови (иако звучи лежерно, од еден час цела се врцвував во лице), па побарав на нет и го најдов ова видео: Среда: Скоро и да не се испотив од видеово, па додадов и: https://www.youtube.com/watch?v=q5nyrD4eM64 Четврток одмарав, а во петок: https://www.youtube.com/watch?v=3oRqaFH75Go и https://www.youtube.com/watch?v=ZRS0Lvi1OPY Кратко и ефикасно. Сабота и недела, ништо посебно, освен редовните прошетки во парк. Фемина дозволува до 5 видеа во пост, па затоа останатите се само со линк.
Од 20-26 март одмарав, со исклучок на понеделникот: 27- 02 април: Понеделник - одмор, вторник: Ако одите со редовните, а не модифицираните варијанти, вежбиве се брутални. Барем за моето ниво. Цел саат потоа ми се тресеа рацете. Среда, повторно забушив, а во четврток морав да одберам нешто полесно: и И двете видеа се погодни за сите оние што сакаат да почнат да вежбаат дома. Загреваат и убаво го размрдуваат цело тело. И бидејќи ми се допдана идејта за лесни вежби за денес одбрав: Многу се интересни. Иако е долго видеото, вежбите се издржливи за beginner/intermediate. Утре и во недела не планирам да вежбам. Само шетање.
Денес цел ден бев активна, не сум седната, ама нешто се осеќам енергична уште од рано сабајле, па решив и да извежбам За денес го одбрав ова видео на PopSugar (напнав со нив периодов ) Знаев дека ќе ми се допадне, со оглед на тоа дека сакам табата, ама не очекував дека ќе ми биде толку забавно Дечково е топ! Прв пат вежбам со него, ама толку го засакав, што одма седнав да пребарам и други видеа со него. Super fun, на моменти заборавав дека вежбам уствари Инаку видеото е јако кардио, убаво ќе ве испоти, особено ако ги правите редовните, а не модифицираните варијанти. Мотивации
Вежбите веќе не ги осеќам. Неќев да се жалам, следниот ден и рамото ми се укочи. Помина се, побрзо и отколку што мислев. #7 вежбите со Џилиен( не ги постирам да не се повторувам) брзо одење (7 км за 1 час) и стартував со јога.
За денес сакав една нова рутина да пробам од овие вежби за нозе. Ми одговара ептен, си исцедив животот од мене Основни чучнувања - 50 (со тег 5кг) Чучнувања со удар во страна - 50 (со тег) Сумо чучнувања - 50 (со тег) Сумо чучнувања со подигање на рацете - 50 Чучнувања со истегнување на страничните стомачни мускули - 50 Чучнувања со скокови - 25
Не сум ви пишала тука две недели, а тоа е затоа што не правам ништо интересно Времето затопли, па вежбањето дома го заменив со возење велосипед, а и сè уште вежбам во сала трипати неделно. Неделата од 20.03 до 26.03 покрај трите тренинга во сала (комбинација од Тае Бо и кикбокс, воглавно кардио), двапати возев велосипед (рутата ми е стандард 16-17 километри). Минатата недела повеќе забушавав, викендот патував, па завршив со два тренинга и едно возење велосипед. Сè додека сум активна барем трипати неделно сум задоволна Неделава ја започнувам со тренинг денес, а за викендот е планирана подолга рута за возење (34 километри во еден правец). Само времето да нè послужи