Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    50 чучњеви
    30 мин степер
    20 минути трчање по скали
    60 стомачни

На EleMental, london-girl, bubuce и 5 други им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Иииииииииии...во право бев :D Се оставив денес на тренинг. 9 вежби нозе плус стомак. Бај д веј иако сум на маса, иам стомачни :D

На Dinnna, K.Mari4ka, Artemission и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас правев мала пауза од средата кога последен пат вежбав. Не дека ме мрзеше или се откажав туку деновие ми беа растрчани постојано навака-натака и немав воопшто време за себе.
    Она што приметив беа првите резултати од скоро секојдневното вежбање. Мускулите најверојатно ми спласнаа бидејќи не ги активирав неколку дена и забележав фина разлика во обем онаму кај што требаше. Плус стомачните почнаа да се дефинираат и да изгледаат мнооогу добро.
    Ако за месец и пол ова се гледа, едвај чекам да видам за 3-4 што ќе биде.

И така вчера конечно бев одморена и слободна па се посветив себеси.
    Возење на Орбитрек цели 60 минути и согорени 470 калории.
    Чучњеви х120, стомачни х100, грбни х100, склекови х100, подигнувања на задник х100.

На Galaxia, DigY, Dinnna и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Иако немав можност да пишувам(бев на спиење кај баба ми 3 дена и компјутерот немаше мак. поддршка, а и плус имав обврски околу факултет) ама вежбањето не го изоставив!
    Вежбав и петокот и саботата, а вчера секако пауза, а за денес планирам вечер после фак.
    Запишувам што како сум вежбала и еве ќе ви пренесам, само си викам да почнам да правам по помалку серии, зошто многу е поважно КАКО ги вежбаш(секако нормално мора правилно) отколку КОЛКУ се на број.
    Затоа според тоа ќе терам 3х50 серии од стомачни и чучњеви, ама ќе додам и други вежби.
    За 14.12.2012
    стомачни: 3х50
    чучњеви: 3х50
    15.12.2012
    стомачни 3х50 и чучњеви не ми се правеа на гости, иако имав своја соба пак ми беше незгодно да не ми влезе некој, па ги оставив нив.
    Вечер ќе пишам што и како сум извежбала за денес.

На ma4enceEdno, LaBella, spanko и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Galaxia

Galaxia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    94
    И јас ви се придружувам.Јас веќе неколку месеци вежбам.Витка сум и немам вишок килограми за топење и покрај тоа што многу јадам,но секако тоа не ми е изговор за да не вежбам :!: бидејки сакам да сум затегната.
    Денеска:
    10 минути вежби за стомак
    вежби за задник
    50 чучњеви
    30 женски склекови
    и 10 минути вежбите од victoria's secret
    Па вечер пак ќе вежбам :hai: [​IMG]

На ma4enceEdno, LaBella, spanko и 5 други им се допаѓа ова.
  6. MissyK

MissyK Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    197
    45 мин. тае бо
    200 скока на јаже
    20 склекови
    20 стомачни
    2 серии везби за трицепс
    1 мин. планк

На LaBella, Galaxia, K.Mari4ka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    здраво феминки :)
    неделата си имав заслужен одмор , така да не вежбав , само се шеткав низ град гордо и исправено :emo:
    денес рано рано ми почна денов
    орбитрејк 60 мин
    чучњеви 4х30
    вежби за задник и задна ложа 3х30
    склекови и грбни 50
    стомачни 4х30 од сите со ред :)
    Толку од мене за денес ,,,, ве поздравувам и само напред , да влеземе во новата година ЦВРСТО ПОДИГНАТО И ПОЛЕСНО 8)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,5 KB
      Прегледи:
      209
    • download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      209
    На Artemission, ma4enceEdno, LaBella и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Денес после колоквиум со исцрпена енергија се фрлив на вежбање и се наполнив со нова за следно учење :muscle:
    Како што реков, ќе правам помалку серии, но позначајни, поарно е така него ли кога се вежба без ефект.
    150 стомачни+150 чучњеви + положба свеќа.
    Сакав уште, ама утре повеќе, за денес доста е, ако го земеме во предвид и испешаченото според валкорид: 7,92км или 9902 чекора, според акупедо 10,07 км и потрошени 445,1 калорија.
    Како и да е, тука го заокржувам мојот фитнес ден, башка и на овошен ден сум, утре со нови сили, во нови успеси! ;)
    Нов ден, нова енергија за вежбање.

На Artemission, ma4enceEdno, LaBella и 6 други им се допаѓа ова.
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Lux тие андроид апликации ли се?

10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Да :) Само не знам колку се точни, ама според времето во кое минувам во пешачење околу час и нешто, отприлика точни ќе да се.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Само што си дојдов од забар и за жал, морав да го прескокнам тежинскиот тренинг. Затоа денес ќе имаме само стомак и кардио 50 минути :)

На EleMental, Artemission, Lux и 7 други им се допаѓа ова.
  12. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Денес и покрај тоа што сум многу настината вежбав 40 минути на степер,30 чучњеви и 30 стомачни.

На EleMental, Artemission, Lux и 7 други им се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.807
    Допаѓања:
    23.544
    Времево се затопли и продолжувам во теретана :muscle:
    Денес добро се испотив :)

25 мин на орбитрек за загревање

100 стомачни на коса клупа + 60 на друга рамна клупа (во серии вежбам не наеднаш) + 50 лева 50 десна страна за странични стомачни со тегчиња (10 кила тег)

5 серии по 10 пати на справа за задна ложа на нозе (15 кила)

10 серии по 10 пати за задник на справа (15 кила)

3 серии по 10 пати грбни
    Толку за денес.
    Мотивација

Прикачени фајлови:

На EleMental, Galaxia, Artemission и 6 други им се допаѓа ова.
  14. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Вчера немав некој фитнес ден во права смисла па затоа и не пишав, ама па согорев доста калории - правев генералка, не ми ја потценувајте :!: :D И сега благодарение на тоа дека бев доволно "паметна" ме боли половината дека кревав мебел сама и имам воспаление на бутовите, но и покрај тоа се качив на Орбитрек пред малку и извртев 5км, да не биде без ич :)

На EleMental, Galaxia, Roxanne и 8 други им се допаѓа ова.
  15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Денес повторно ни го откажаа тренингот и повторно јас дома си вежбав, си бев личен тренер :D рековме нема откажување. Почнав со загревање и си пуштив на youtube вежбите шо си ги правам. Вежбав само стомачни, тоа ми е најкритичниот дел, морам да го симнам стомаков до летоска ;)
    5 x 20 стомачни
    5 x 20 странични стомачни
    3 x 20 за долното меше
    и толку за денес. Иначе јас многу сум смешна :drunk: После вежбање си го гледам стомакот на огледало коо божем резултативе одма се видливи после вежбање |( ама ај пуста желба шо да праиш.

Добра ноќ :hai:

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

На EleMental, Galaxia, lackygirl и 7 други им се допаѓа ова.
  16. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Mojot тренинг за денес е откажан, најверојатно ќе биде во текот на целата недела :devil: Kај мене дома ги сменуваа прозорците, и сега е се хаос, секоја соба, се копа,мачка, се пусте, и немам слободна соба за вежбање. Aј ако се среди некоја соба одма си ја зафаќам со вежбање. (а бре луѓе мака ми е што нема да вежбам) :@

На EleMental и Lux им се допаѓа ова.
  17. vilma

vilma Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    134
    Да ви се придружам и јас. Јас сум инаку слаба, многу јадам но, најверојатно имам брз метаболизам па се немам поправено до сега. Но, сепак сакам да го затегнам телото. Одам во фитнес клуб веќе месец дена, пола саат работам Fitbox па потоа правам вежби за задник и стомачни. Резултатите се видливи пополека :clap: Денес гарант направив над 20 различни серии за задник :) од утре ќе бројам па ќе пишувам подетално :lol:

На EleMental, ma4enceEdno, Dinnna и 3 други им се допаѓа ова.
  18. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Заборавив да ви пишам за вчера, очигледно немам стекнато уште навика...
    Вчера: High & tight (40min) од BBL програмата;
    Денес: High & tight + Tummy tuck (40 + 20min);

Неколку дена (4-5) пред циклусот ми се многу напорни :worried: до степен на лошење, пребледување и препотување со ладна пот ако правам интензивно (а понекогаш и било каккво) кардио, а после тоа се се враќа по старо. Затоа тие денови правам полесни вежби во пилатес стил и вежби за раце со мали тегчиња, за жал тоа го научив на потешкиот начин. Среќа што се само неколку дена во месецот!

Мотивација

На EleMental, Artemission, Lux и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Значи еве каде да барам инспирација. :D Сега тука ќе почнам да се "фалам". Јас обично ретко вежбам, но кога вежбам тоа е многу. Повеќе заради кондицијата го правам, не за друго. Јас несакам да ослабнам, всушност сакам да се здебелам, ама несакам да добијам сало и да ми се опуштат мускулите. Лесно се дујам во стомакот и мускулите таму ми се многу слаби. Исто сакам да си ги зацврснам рацете како шпагети ми се :D
    Сега само што завршив со рутината, која ми текнува баш во тој момент, па така да очекувајте луди работи и долги постови.
    Си ја најдов песната за вежбање. Не се грижам како изгледам, само се трудам да ги дигам едната или двете нозе од подот според ритамот :D Одлична кардио вежба. Продолжив со околу 15 долни стомачни, и само околу минута и пол брзо вртење на нозете во воздух како да возам велосипед (со задникот подигнат од под, без помош на рацете), бидејќи таа вежба ми е тешка. Потоа околу 20 обични стомачни, 20 странични (на секоја страна) и 10 од сплет од женски склекови и еден потег од јога што се вика змија. :D
    Потоа 10 стани-клекни како што нагалено си ги викам јас :D , па пробав нешто ново. Ги ставив нозете на креветот (од колената надоле) а другиот дел од телото го одржував на рацете. Се преместував од на стомак на грб и обратно (цело тело) и се обидував грбот да го одржувам прав. Потоа завршив исто како што почнав, само со друга песна. :D :D Абе не е лошо за некоја што не вежбала (освен час по физичко каде што е барем еден круг трчање и вежби за растегнување 3пати во неделата) од август.

И еве за крај моите две песни, и тоа по ред. Може ќе ве размрдаат и вас. :D
    http://www.youtube.com/watch?v=_wOPMsazt8U
    http://www.youtube.com/watch?v=hignzKHphvQ

На EleMental, Artemission, Lux и 5 други им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Поздрав девојки :) Денес грб и стомак.

На EleMental, Artemission, ma4enceEdno и 2 други им се допаѓа ова.