Abs workout: 3x12 sit ups 3x30s flutter kicks 3x12 leg raises 3x12 bicycle crunches 3x12 leg pull ins 30s up and down plank 3x12 russian twist 30s plank with hip dips 3x10 side crunch (left and right) 3x15 heel touches 3x12 side plank crunch 30s V crunch holding 3x12 reverse crunch 3x12 spider-man plank 30s lean back hold 30s plank
Chloe има нова тринеделна програма од денес - Houglass. Решив да и' дадам шанса од утре, па ќе видиме. Некој за друштво? @pdb123 накратко, во се' сме исти. А Лиса ја препорачувам на сите за мотивација, жениште е. Денес ми е ден за одмор, па само ова:
Ден 9: Пешачење: 6200 чекори (4.2 km), од кои 3000 чекори брзо одење. Модификации: - Star abs без станување - Double pulse split pulses без скокање - Lunge squats без скокање - последните 30s plank на крај на колена
Поминаа речиси три недели откако започнав со вежбите на Памела. Се навикнав и не ми е тешко како на почетокот, па затоа од утре ќе почнам со предизвикот од 45 мин. Денес вежбав кардио Но, со Madfit, ги обожавам нејзините dance workouts. Ме расположуваат и "трошат" во буквална смисла. Барем се ослободив од нервозата Малку оф, но ме интересира дали вежбаш во теретана @LadyLollypop и дали вежбите се според некоја програма?
Денес: Направив и кратко загревање и истегнување на крај. Првото видео за стомачни, прв пат го вежбав и ауф!, ама ми беше тешко. Дефинитвно ќе ми биде предизвик . За второто користам шишиња со вода од по 1.5кг. А, за видеото со water bottles тегчиња како со сунѓер се и не сум сигурна колку грама се, мислам околу 500. Прв пат ги издржав последните 2 вежби до крај и сум пресреќна. Обично вежбам поручек, кај 2 часот. Денеска печашев околу 80мин и за крај: Тању, мојот омилен. Таква енергија пренесува човеков, не е нормално. Ова видео ми е омилено од него, го препорачувам доколку сакате да се размрдате на латино-песни . Да не заборавам и 30минутен концерт си одржав во соба . Денеска си јадев и калориите ми се на maintence, а треба во дефицит дека сакам да ослабам. Од утре почнувам посериозно, како изминативе 20-25 дена . Мотивација:
Вежбам дома, бидејќи паузирав подолг период, почнав со апликација (не знам точно која беше, имам спомнато негде низ темиве). А вежбиве сега што ги правам се моја програма со консултација со мм и негов пријател (фит. тренер). Не ги вежбам баш секој пат истите, менувам, додавам, одземам... како ќе се осеќам во моментот, така. За резултати, имам добри резултати и ми одговараат.
Ден 10: Пешачење: 12000 чекори (8 km) средно темпо (од кои 6500 чекори по ридски терен) Модификации: - Plank jack shoulder tap - со одење, не скокање - Tricep pulses - двете нозе спуштени, со паузи (15 вкупно во серија) - Mountain climbers - со одење, не скокање Модификации: - Tricep kick and dip - двете нозе спуштени, со паузи (10 вкупно во серија) - Up up down down - на колена
Кардио: 1 min. Jumping jacks 1 min jumping rope 20 squat jumps 1 min high knees 1 min butt kickers 1 min speedy toe taps 10 burpees 1 min mountain climbers
Ден 11: Пешачење: 10200 чекори (6.7 km) бавно-средно темпо (колку што се можеше поради снегот ) Модификација: - Squat lunge без скокање
Девојки здраво, ке ме примите у друштво? Јас од октомври како си вежбам во домашни услови, ама не ми текна дека темава постои за да се мотивирам плус. Сега накај 10/11 ке почнам. Инаку, мој фитнес ден пред да го купам хулахопот се состоеше од степер и една мала справа за стомачни, имам и домашна програма за табата. А сега со хулахоп, веќе со него ми почнува рутината, гледам серија и вртам што се некаде 40мин, па после на степер. Табата ја запоставив а знам дека повеќе напредок би имала со нејзе плус. Туку, кажете ми апликација, како што се овие time lapse за да следам прогрес како се движам од недела во недела. Веќе имам една ама таа се сотои само од слики и толку. Се изназборев, ама ке видам сега како вежбате тука. П.с. сфатив дека мора да се сконцентрирам на low abdomen. Што вежби имате за тој дел од стомакот?
Добре дојде . Мене за тој дел најмногу ми помогнаа leg raises и reverse crunch, но секое тело е различно, пробај различни вежби. За хулахопот дали гледаш напредок во струкот, многу го фалат како најдобра вежба за tiny waist, но кое е твоето искуство ?
За хулахоп се најдобро хахаха не, реално, вреди да се вметне во вежбите. Е сега ако си почетник, почни со оние полесните, јас си нарачав од ранерс ама тежок (не знаев дека е тежок) и имав болки околу половина и стомак дури и модрици ама сега ми се навикнаа мускулите и немам гајле. Немам веќе проблем со страчни мускули, се гледа дека се затегнати, едино е тој дел од абдоменот што ми прави проблем, ама деф ке пробам со тие што ми ги кажа. Пробај го хулахопот, дефинитивно, плус е добар и за кардио да знаеш. Затегнува и стомак а и глутеусите.
Ќе го вметнам од утре, имам дома полесен ќе почнам со него дури да се усовршам па натака ќе земам некој потежок
Ден 12: Модификации: - Jumping reptile - пола време со одење (отсекогаш сум ја мразела оваа вежба ) - Ballerina legouts - со спуштени раце Не остана пропуштено мускулче од стомачните Модификации: - Toe touches - раце зад глава (не си ги чувствувам стомачните толку јаки да можам да кревам со нив без да ги напрегам вратните мускули ) - Butterfly crunch - раце зад глава - Double leg lifts - раце кај опашката, глава спуштена - Single leg drop - раце кај опашката, глава спуштена - Flutters - глава спуштена, нозе прилично високо кренати - Double D's - раце кај опашката, глава спуштена - Double leg stretch - глава спуштена - Star abs - глава спуштена, без станување - Jackknife - без целосно станувањe (како crunch) - Side plank dippers right - на колена - Side plank dippers left - на колена - Hip twist butt ups - на колена - Sprinters - без целосно станување - Plank - горе Модификации: - Elbow tap side plank right - на колена - Elbow tap side plank left - на колена Модификации: - Dolphins - на колена - Double leg lifts - раце кај опашката, глава спуштена - Hollow rock - како double leg lifts, без одење до долу - Plank jacks - walking plank
Понеделнички го почнав предизвикот од Клои, до вчера по мое терав. Предизвиците ми се убави затоа што не морам да трошам 1 час во мислење што да се вежба денес. Си имам некои реални очекувања, одиме пополека. Мотивација за денес ми е моето тело пред некои 5 години, не сакам пак назад. Знам како се чувствував тогаш, а како во периодите кога вежбав. И да немав видливи резултати, имав самодоверба. Спојлер: Музика
Денес: feel good Monday Не правев warm up, само 5min stretch исто од Пам. Го одбрав второто видео, 15 минути dance. Ми требаше месец и две недели вежбање за да го извежбам видеото oд choose без да застанам. WOW! Редовно си застанувам на mountain climbers бидејќи ми се многу тешки, ама денес (не). Јејј, хепи сум . Пешачев, 13 000 чекори. Реално, не се водам според некоја бројка, туку со другарка ми сме луди по пешачење. Добро е што се стопи снегот, 2 дена немавме излезено . Не дека врнеше нешто многу, ама сепак не беше изводливо за пешачење, а и многу ладно плус. Мразам ладно. Мотивација:
Ден 13: Пешачење: 11000 чекори (7.3 km) бавно, лабаво темпо Квадрицепсите желе Модификации: - Shoulder taps на колена - Tri-plank на колена - Plank leg lifts на колена @Ugly Duckling, @GoodGirl45, и јас со нетрпение го очекувам денот кога ќе можам целосно да го користам раменото . Сега не можам, а и не сакам да го оптеретувам со вежби кои бараат преголем напор, па затоа и ги модифицирам. Мислам, како што кажав, немам ни толку кондиција, ама да беше друг случајот можеби повеќе ќе запнев .