Ден 23: Пешачење: 12000 чекори (7.9 km), бавно темпо Модификации: - 45° hundred - не толку ниско - Scissors при крајот - со крената глава, но рацете под газ (полесно) - Single leg drop - со крената глава, но рацете под газ (полесно) - Double leg lift - со крената глава, но рацете под газ (полесно) - Single leg lift - со спуштена глава - Flutters - многу горе нозете - Heel reaches (legs inclined) - нозете многу малку навалени - Последните две минути (hip twists + butt lifts + plank) - на колена Инаку, од понеделник Cassey ќе прави 10-дневен предизвик за стомачни. Не сум правела никогаш досега предизвик (претежно отпосле сум дознавала дека има ), ама со оглед на тоа дека сакам да вежбам стомачни, ми се прави ова. Некој сака да се придружи?
Го видов и јас ова, ама мислам дека нема да го издржам 100 стомачни уште првиот ден за до 1000 на 10тиот ден. Некако многу ми се гледа.
Ајде бе, пробај . Еве ги вежбите: Ќе ни каже и модификации за секоја вежба, а и рече дека ќе има мали паузи измеѓу. Не мора да одиш(ме) со најтешката варијанта. Ако си го следела нејзиниот календар претходно, знаеш дека ab day е секогаш напорен и иако најчесто видеата се со тајмер, мислам дека кога би броеле сигурно правиме барем 100 повторувања вкупно, само се различни. Многу луѓе почнуваат од нула со вакви предизвици, па пак успеваат со модифицирање. Особено ако си вежбала претходно или и сега подвежбуваш, мислам дека ако се запнеш ќе постигнеш повеќе отколку што мислиш. Не сум ни јас толку јака во мускулите и сигурна сум дека ќе ги модифицирам вежбите барем делумно (low helicopters, hip twists, side plank dippers ). Не губиш ништо ако пробаш, дури и да не ги правиш докрај .
Може мааалку да се замешам? Мислам дека со вакви предизвици превише ќе се оптеретите за џабе, особено ако скоро сте почнсле да вежбате.На мускулот му треба одмор да биде ефективен, вака секој ден да зголемуваш 100 повеќе нема да биде толку корисно зашто за многу краток период бараш од мускулите многу да "напреднат", па за 10 дена да одиш од 100 на 1000 повторувања ми се чини премногу.Оптимално е да има пауза и прогресивно да се напреднува а не вака наеднаш да се зголемува напорот затоа што се кинат мускулните влакна во текот на тренингот и потоа мора да им се дозволи да се опорават.Плус кога се фокусираме што повеќе повторувања да изведеме во една сесија вежбање, автоматски сѐ помалку и помалку се фокусираме на правилна форма и активирање на точните мускули а тоа е најбитно, квалитетот на изведување место квантитетот. Чисто онака да пишам, може ќе ви биде од помош, извини ако звучам нападно .
Не бе, уживај Сигурна сум дека си во право, ама искрено не ми се прави заради изглед и не очекувам ништо wow, туку онака ми е ќеф, особено дека е дел од телото што сакам да го вежбам (I love the burn ). И за формата знам дека тоа е многу важно, затоа секогаш ги модифицирам или правам повеќе паузи наместо да ги правам без врска. А и така цело време те потсетува да внимаваш на формата и (особено) долниот дел од грбот да ти е залепен.
Хелоу, долго време немам напишано мислење, но вежбам чесен збор Денес имав мноогу енергија и многу вежбав, вака вежбам може еднаш во 10 дена. Памела: Растегнување на крај, ептен го препорачувам ова видео: Dancing со Тању: И два пати ова видео, еднаш пред вежбање, еднаш после трите видеа од Памела, пред растегнувањето: Мотивација: искрено Тању ми е мотивација, многу ми е згоден Се' ми фати 125 минути, а активно вежбав 115 мин. Вечер и ќе пешачам.
Еве, се нафаќам да пробам. Верувам дека на side plank dippers ќе умрам, другите ми се ок. Имам претходно 4,5 предизвици од Клои завршено и малку ми здосади таков распоред, ама за 10 дена ќе се нафатам.
Видеово за истегнување колку само ме опушта. Иначе денес и ова ми беше многу преморена бев но не се откажав издржав до крај.
Ден 24: Модификации: - Plank drop down dog - на колена - Hip twist dolphin - на колена *Не можам да го правам првото (goal post puncher) Ова за истегнување. Ме пукна денес со prayer pulses .
Во обратен редослед секако. 20 минути барам некое цитатче за мотивација ама не најдов, зато еве ја Келси
Ден 25: Пешачење: 6000 чекори (4 km), бавно темпо Модификации: - Plank jacks - со одење - Reptiles - со одење - Out-in donkey kicks - делот plank jacks со одење Ова за истегнување. RIP inner thighs.