Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Тудеј- Гради, бицепс, стомак. На крај и два пара штикли се почастив :D

На EleMental, lackygirl, vilma и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Ете, денес почнав, 100 скока со јаже, 40 стомачни и неколку чучњеви ..... тотално не сум во форма, уште сега се ме боли, битно почнав 8)

На EleMental, K.Mari4ka, vilma и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас иначе не сум ви пишала 3-4 дена, нели нм да вежбам по дома, растурени бевме.Ама имав среќа се среди една соба и во вторникот вежбав, во средата имавме именден,во четвртокот исто си вежбав и денес повторно. Но овие денови иако постојано станував рано сепак си вежбав навечер, си се гордеам со себе :D Е сега ги правев овие вежби по 3 пати и плус додавав скокање со јаже наместо HIGH KNEES http://www.youtube.com/watch?v=E63OUoRuCSU вкупно 30-35 мин и согорени отприлика 400 калории. I плус си додавам вежбички од јутуб за раце,стомак и задник.
    Mотивации...

Прикачени фајлови:

На EleMental, K.Mari4ka, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Денес ќе се истуриме на рамо , трицепс и стомак :) Ке биде јакооооооооооо :D Ух, си ги обожавам тренинзите. Живеам за нив.Посебно резултатите ми се врвни. А тек допрва следи јакото. :inlove:

На EleMental, lackygirl, vilma и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361

Да те замолам за нешто...ај плс. прати линк ако имаш како ја вежбаш инсанити програмата.Слушам многу пофални зборови за неа.
    Линк Елен , линк, ако може за п90х!
    А што е со обичното млеко...со какао? :) Една лажичка обично какао нема многу калории, 20-30ина. Мене ми е мана што пијам многу млеко...Со намалена масленост додуша,1.5, ама сепак...со кафиња ми одат 0.5-1 Л на ден. Што мислиш за ова?
    DigY, зошто некои ја одбегнуваат пресата? Јас ја правам, но ми сугерираат дека ќе ми *набиела* мускули...а природно ми се многу мускулести нозеве...Што мислиш ти?

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Денеска ден за пауза, ама пак цел ден бев на нога. :wasntme: Утре ќе си вежбам како обично. :D

7. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Денес вежбав 50 мин Sculpt.
    Најчесто ги менуавав тегчињата, кога ми беше тешко со 2кг, посегнував по тие од килце, ама денес решив воопшто да не ги вадам малите и излезе дека можам се да направам и со потешките тегчиња :)

Желба ми е да одам во теретана ама финансиите не дозволуваат па решението е да се вежба дома. Се надевам ќе си ја исполнам желбата кога ќе најдам работа...

Мотивации:

На EleMental, K.Mari4ka, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    здраво феминки
    Sunchild
    http://kat.ph/shaun-insane-workout-t6329064.html oдиш на download torrent / ова е линкот од каде си ја спуштив инсејнити програмата , на форумов имаш и тема инсејнити можеш да разгледаш и повеќе совети можат да ти дадат таму :)
    fitnes/insanity-workout-t12943/
    Јас денес 1 саат на орбитрејк сабајле , 3х30 чучњеви и стомачни 3х30 од сите
    токлу од мене за денес :)

На EleMental, K.Mari4ka, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Подобро сум со здравјето, па продолжувам со малку понапорни тренинзи:

100 стомачни
    100 м трчање на лента (16 мин)
    70 затегнувања на нозете (со справата која незнам да ја објаснам)
    45 мин на орбитрек

СЛАТКА Е БОЛКАТА ШТО ЈА ЧУВСТВУВАМ ВО МОМЕНТОТ!

Ама,

:rock:

На EleMental, vilma, ma4enceEdno и 4 други им се допаѓа ова.
  10. vilma

vilma Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    134
    Исто и денес 2 км на степер
    200 - задник
    200- стомачни
    Поздрав :*

На EleMental, ma4enceEdno, Dinnna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.808
    Допаѓања:
    23.547
    Spanko ако имаш мотивација е добро, не е битно кај вежбаш, битно е да вежбаш ќе имаш резултати ;) само желба да се има, а ти тоа гледам го имаш :)
    Денес одмарам јас, 2 дена вежбам 1 одмор а некогаш 3 со 1 зависи, денес неможев малку ги воспалив мукуливе и ме болат :^) ама од утре продолжувам со нови сили.

На EleMental и spanko им се допаѓа ова.
  12. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Вчера 200 скокови со јаже.
    Денес 250 скокови со јаже.

На EleMental, vilma и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  13. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    колку е само добро чуството кога знаеш дека си направил нешто корисно за тебе, и после еден напорен тренинг заслужуваш да се опуштиш во топла купка мх мх денес 15мин загревање,45мин стандарт вежби за нозе и задник

На EleMental, spanko, Galaxia и 3 други им се допаѓа ова.
  14. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    15 мин кардио,планк 6 мин(обичен и страничен) 20 мин вежби за раце со тегови од 2кг, потоа повторно кардио 20 мин, за стомак 10 мин и на крај 50 чучеви. фиу :sweat: се препотив, ама ако убаво ми е сега :)

На EleMental, spanko, Galaxia и 2 други им се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Денес на репертоар се нозете и стомакот. Од 5 саат :) 7-9 вежби за нозе. Мојата омилена партија. Обожавам скроз кога ке ги измалтретирам на тренинг и кога ке ги напнам со тежини на кои и одредени машки се чудат. :D

На EleMental, Moschino, vilma и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Galaxia

Galaxia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    94
    Вчера ми беше ден за одмор од вежбање,ама денеска планирам да се уморам

На EleMental, Moschino и DigY им се допаѓа ова.
  17. vilma

vilma Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    134
    Исто и денес :)

18. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Деновиве одмарам од вежбање ама најдов нешто за вежбите и исхраната па да го споделам. Вие продолжете си со вежбање.

Одамна е познато дека метаболизмот и губењето на вишокот килограми може да се постигне доколку се почитуваат одредени правила поврзани со типот на крвната група.

Како функционира оваа диета?

Метаболизмот всушност е хемиска реакција која се одвива помеѓу крвта и внесената храна. Оттука, доколку се совпаѓаат доаѓа до забрзување на метаболизмот, а со тоа и губење на вишокот килограми.

Исто така се вели дека исхраната според крвната група оневозможува појава на многу болести кај човекот. Ова се вели во студијата на нутриционистот, д-р D’ Adamo.

Што ќе јадете, кои вежби се соодветни за вас, зависи од вашата крвна група.

Нулта крвна група.

Крвната група нулта е најстара крвна група. Од тие причини се вели дека луѓето со нулта крвна група имаат бавен метаболизам. Најголема полза ќе имате ако јадете жилаво месо, риба и пилешко. Се препорачува да избегнувате житни култури, зрнеста храна како ориз или грав и леб. Вашиот организам може да поднесе многу енергични вежби.

А крвна група.

Луѓето што имаат крвна група А треба да уживаат во зеленчукот и во овошјето. Месото и не им е толку потребно. Секакви вегетаријански специјалитети на база на соја се добредојдени. Вашиот организам има потреба и од житни култури, затоа за појадок јадете ги со јогурт. За вас се препорачуваат нежни вежби за истегнување, на пример пилатес.

Б крвна група.

Овде станува збор за мошне издржлив и брз метаболизам. Слободно можете да консумирате млеко, млечни производи и месо. Но, се препорачува да избегнувате житни растенија, леб, леќа. Секаков спорт е дозволен сe додека сте умерени со вежбите.

АБ крвна група.

Оваа крвна група се нарекува уште и модерна бидејќи е најмлада од сите типови. Луѓето со крвна група АБ имаат сензитивен дигестивен систем. Затоа им се препорачува да избегнуваат тешко сварлива храна како пилешко, говедско, свинско. Може да уживаат во морска храна, млеко од соја и млечни производи. Најмногу им одговараат вежби за смирување и релаксација, како јога и медитација.

19. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    После денот за одмор, еве сум се враќам во полна пареа. :D Почнав со вообичаеното, само овој пат само една песна. :D Потоа 20 стомачни 20 долни стомачни, по 25 странични подигнувања со нозите, велосипед, свеќа, 15 комбинација змија и склекови, 5 превртувања (од работ на креветот со рацете на подот од на грб на стомак и обратно) па 20 клекни-стани па одмор. Второ: велосипед, стомачни горни и долни по 10 и еднаш змија. Потоа пак танцување-се на се 22 минути со се 1-минутната пауза (танцување прво 3:30 мин па 5 мин) :D :D па си се почастив со киви.

Малку се големки ама:

На EleMental, spanko и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  20. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Вежбањето касно навечер за мене е лоша опција.... Вежбав 50мин Rio Extreme до 23h и сега имам дополнителна енергија што ја добивам после вежбање, а треба да се смирам и да заспијам ]:) Памет за друг пат да не спијам во недела до пладне :lol:

Мотивации:

На EleMental и K.Mari4ka им се допаѓа ова.