Lower и 11 Line по два пати. Извежбани ми се, ако ги покажува на почеток. Мотивацијата за денес и мене ми е добредојдена, маки мачам со долниот дел од стомакот, посебно пред циклус.
Од утрово: Веќе некое време гледам дека е активна темава, со нова екипа, па еве ме назад. Пред години, имаше период кога, малтене само @AnaKarenina ја одржуваше темава во живот. Не сум почетник, последниве три години редовно вежбам - главно дома + outdoor activities, кога дозволува времето (пливање и планинарење). ТочАк и трчање не се за мене оти сум мезоморф и не сакам нозе на фудбалер. Пробав и теретана, но имав проблем со хигената на опремата и пред вирусов да ни стане реалност, оти не секој дезинфицираше после употреба на справите, па бришев и пред користење и после. Баталив да им плаќам за да им чистам. Вежбам сè, имам месечна шема према циклус, т.е спрема тоа колку енергично се осеќам во даден период од циклусот. Вклучувам и кардио и strenght и пилатес и јога и barre и kickboxing, дури пробав и taekwondo. Мора да е разновидно за да продолжам. На почеток почнав со Метаморфозата на ТА, ама ме уби монотонија но, од таму ми почна љубовта за barre. И така. Да приврши пандемијава, па одам во студио, чисто ради дружбата. Е не сум почетник, ама видеоно ме исцеди. Ок, малку преувеличено, ама и јас си отежнав со изборот на лента. Ја користев X Heavy, па малку ми беа десетте секунди одмор измеѓу вежби. Вклучив и 10 мин. загревање + 10 мин. cool down. Сликава е стара, беше наменета за Што последно си купивте , затоа уште се неотпакОвани. Не оти ќе сум најредовна тука, повеќе ме мрзи да пишувам постови, отколку да вежбам, ама ете денес ми дојде музата, да чкртнам некој збор. Stay active.
Време да се забави темпо, што не значи дека пилатесот е помалку ефикасен. Кој не верува, нека проба. Од утрово: Мотивација:
Денес, ден за одмор. Најчесто, во rest day одам на прошетка или баш не правам ништо. Овој пат имав желба за екстра истегнување. Од утрово:
Брус Ли е легенда, искрено го обожавам уште како мала и секојпат кога гледам негов филм добивам сила и чувство дека можам да го истепам секој што ќе ми застане на патот. Шала на страна тренинг на сите мускули е подобар од тренинг на една мускулна група, не треба да занемариме ниту една мускулна група. Сите мускули треба да се развијат рамномерно и да се одржуваат силни.
Вчера си напрајв пауза, а за денес овие + Манескин во позадина да ечи(знам ја претерав денојве со нив, ама не се сеќавам досега да сум била заразена олку со некоја евровизиска песна) Спојлер