Денес legs + butt: 2×15 glute bridge 2×15 single leg glute bridge (left and right) 2×15 clamshell (left and right) 2×15 side plank clamshell (left and right) 2×15 side plank leg raise (left and right) 2×15 side lying leg raise (left and right) 2×15 inner thigh lift (left and right) 2×15 leg hugs 2×20 firehydrants 2×20 donkey kicks 2×15 kickback (left and right) 2×10 calf raises 2×15 soccer kicks pulses (left and right) 2×15 standing leg raise (left and right) 30s wall sit Утре rest day
Доста беше за денес. Класика, ги вртам Лили, Еми, и така. Туку има некој од овде што трча/џогира во слободно време?
Хелоу, само да ве поздравам. Вежбам, да не ме мислите. Жешкото малку е мачно, некако не можам да издржам повеќе од 40мин за разлика од порано. Немам ни време за повеќе, ама доста е колку да не закржлавам. Не седев многу на форумот, а и немам некој план за вежбање, шо ќе најдам во моментот (од Лили). Мило ми е шо сите сте уште тука, се држите.
Еве ме и мене на темава, конечно. Започнав со план за трчање. Никогаш не сум била фан на трчањето, воопшто немам кондиција, но сакам да си поставувам предизвици. Секој совет за почетник како мене е добредојден.
Јас спуштив некоја апликација, just run 0 to 5k, има некој план сличен на табелата што си ја прикачила. И јас како тебе не сум трчала досега, имам слаба кондиција и лоши колена, сакам да почнам да трчам ама некако се плашам и се срамам да го направам првиот чекор Битно сум фул опремена
Девојкиии ме примате мене!? Јас летово решив да сум упорна, вежбам секој ден, само еден ден ми е пауза + секој втор ден пешачам, просек по 7-8км Пропуштив деновиве да пишам што и како вежбав, обично орбитрек ми е загревање, некои си 25мин и до кај 120 калории трошам, и после тоа правам вежби за раце(секој ден) и одреден дел од телото, секој ден различно Вчера го вежбав ова( + 20 пати со тег од 5кг со двете раце) https://www.instagram.com/p/CLEk-tuHljB/?utm_medium=copy_link Девојкава ми е многу позитивна па ми е мерак да вежбам Инаку немам проблем да вежбам на жешково, баш енергично се чувствувам по саат нај малку вежбам За денес 1. Орбитрек 2. 3. Се читаме грлс
Леле колку ми е мило што се собравме повеќе Јас немам време да објавувам шо вежбам, ама битно вежбам кога ќе најдам време Денес имам rest day па си уживам
За вчера да дополнам, пешачев 7км Ајде да пријавам денес што ќе се вежба 1.Орбитрек 2. 3. 4. 2 х 10 со тег од 5кг. со двете раце Е сега девојки, имам 2 прашања: 1. Каде да си купам тегчиња од 2-3 кг. за двете раце? 2. Кажете ми добра апликација за Xiaomi RedmiNote 7 да ми мери колку пешачам и колку калории трошам? @sunshinebabe групна поддршка, заедно сме посилни Се читкаме девојки
@Cherry blossom89, @Guns N` Roses Добредојдовте женски, баш ме радува и мене што друштвото ни се зголемува, ќе вежбаме и ќе се дружиме заедно! Денес Abs: 2×15 reverse crunch 2×15 leg raises 2×15 bicycle crunches 2×15 toe touches 2×15 heel touches 2×30s flutter kicks 2×15 side crunch (left and right) 2×15 starfish crunch 2×15 sprinter sit ups (left and right) 2×15 russian twist 2×15 side jacknife (left and right) 1min. windshield wipers 2×15 kneeling side leg raise and crunch (left and right) 2×15 plank hip dips 2×15 side plank oblique crunch (left and right) 2×15 standing side oblique crunch (left and right) + Cardio: 1min. jumping jacks 1min. high knees 10 burpees 1 min. mountain climbers
Девојкии јас денес одмарам, притисокот низок, немам енергија за вежбање Утре со нови сили продолжувам П.С Се надевам ќе ми помогнете (некоја ако знае) за прашањата што ги поставив погоре Имајте убав ден
@Cherry blossom89 за тегчиња има во секоја продавница за спортска опрема, Runners, Sport Vision... За Xiaomi не можам да ти одговорам, досега немам користено мобилни телефони од таа марка. Денес legs+ butt: 2×15 glute bridge 2×15 single leg glute bridge (left and right) 2×15 clamshell (left and right) 2×15 side plank clamshell (left and right) 2×15 side plank leg raise (left and right) 2×15 side lying leg raise (left and right) 2×15 inner thigh lift (left and right) 2×15 leg hugs 2×20 firehydrants 2×20 donkey kicks 2×15 kickback (left and right) 2×10 calf raises 2×15 soccer kicks pulses (left and right) 2×15 standing leg raise (left and right) 30s wall sit
@Cherry blossom89 тегчиња од 2-3 кила имаш во Веро Џамбо, Ранерс, БидиФит. Јас моето тегче од 2 кила го земав од Џамбо но гледам дека не ги носат баш често. А за апликација не можам да ти помогнам бидејќи имам Huawei a не Xiaomi но ако сериозно си го сфаќаш мерењето чекори и калории, не би ти препорачала да користиш апликација. Инвестирај си во smart watch како подобра опција, барем според мене. Јас го имам Mi band 4 и сум доста задоволна иако сега за истата цена можеш да го купиш Mi band 6 што има повеќе опции од 4ката. Ако имаш уште некое прашање, слободоно пиши ми. Ти посакувам убав ден!
@Arja Фалаа мила на исцрпниот одговор, баш ми помогна И јас ти посакувам убава Недела А за денес девојки на менито за вежбање 1.Орбитрек 2. 3. 4. Супер ми дојде вчерашниот одмор, баш се одморив и денес полна со енергија одам да се потам Да си имате нај убава Недела