1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Денот го започнав со јога

Попладне, за денес 5км брзо одење и трчање.

8ca3cc5ed60443fd23f2ec011266913c.jpg

На Cherry blossom89, Оленка*, sunshinebabe и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.377
  3. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    :hai:

Неделава постепено почнувам со зголемување на времетраењето на вежбите, но за денес одбрав 30 минутно видео.

Screenshot_20210830-085655.jpg

Мотивација:

Screenshot_20210830-100957.jpg

Screenshot_20210830-100534.jpg

На Ugly Duckling, Cherry blossom89, Gentle Man и 7 други им се допаѓа ова.
  4. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888
    Вчера 7км пешачење, а денес само ова :$

Битно активна сун колку толку :rofl:

На Ugly Duckling, sunshinebabe, Cherry blossom89 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    17.328
    Петокот добив, вежбање не ми ни текна, во саботата пешачев 5км. Недела - rest day.
    Од денес Клои 21дневен предизвик, машки го издржав и се изненадив искрено, на последното кардио видео втората половина вежби ги правев модифицираните, ама вода тече од мене мислиш од туширање сум излегла:muscle:

Некој имаше пишано за Кејси ( blogilates ), дека ја превежбал истото и мене ми се случи едно време само со неа и сега не ми текнува да пуштам некое нејзино видео.
    Pamela ја пуштам кога сакам добро да се испотам. Од Клои лани лето многу добра дефиниција на мускули направив онака како што сакам стегнато ама вкусно, без да ми се познаваат плочки по стомак. Затоа ја вежбам. MadeFit ми е нова и сакам да вежбам нејзини видеа. И оваа EmiWong ми е исто така нова па пробувам можеби ке ми се допадне и од кај нејзе нешто.
    Порано и Rebecca Louise многу ја вежбав и некако се здосадува, а има нови видеа што треба да се пробаат, зошто навистина е добра(y)
    Сепак прво морам да си ги стопам овие 5кг вишок на мене:!: После ке се затегнуваме.

На Ugly Duckling, sunshinebabe, Cherry blossom89 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Кои видеа најчесто ги вежбаше од Клои со коишто постигна добра дефиниција? Може да споделиш нешто повеќе за тоа искуство, со интензитет и редовност, дали само неа ја вежбаше или и други? :$

Јас ве читам и ме мотивирате редовно, се ослободив од обврски и почнав малку повеќе да посветувам внимание на физичка активност, најмногу возење точак и трчање, ама почнувам деновиве со домашни вежби пак 8-|

На Ugly Duckling, sunshinebabe, do-re-mi и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Денеска 5км трчање, многу сум задоволна :$.

99895dd02128847e1b0d8aee199b00ff.jpg

На Ugly Duckling, sunshinebabe, Оленка* и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    17.328
    Лани имаше 2неделен предизвик за abs еве линк https://www.chloeting.com/program/2020/two-weeks-shred-challenge.html јас трчав или скокав на јаже и плус овие вежби, претходно само трчав цело лето по 6-7км и пред одмор викам ајде ништо не губам да пробам и така испадна.
    Ако немаш вежбано стомак, првата недела мускулите горат ама се навикнуваш, и внимавање на исхрана инаку бадијала е се.

На sunshinebabe, Cherry blossom89, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.798
    Допаѓања:
    19.208
    Ден 2:
    20 Bicycle Crunches
    20 Heel Touches
    20 Flutter Kicks
    20 Kneeling leg raise and crunch
    20 Oblique V-Up
    20 Plank Hip Dips
    20 Standing Side Crunch
    20 Glute Bridge
    20 Single Leg Glute Bridge
    20 Straight Leg Fire Hydrant
    20 Side Plank Clamshell
    20 Double Fire Hydrant
    20 Donkey Kicks
    20 Standing Side-Leg Raise
    10 Push Ups
    20 Lateral Raise
    20 Chest Fly
    20 Bent Over Row
    20 Overhead triceps extension
    20 Bird dog
    20 Superman
    fitness-quotes-gym-motivation-quotes-OurMindfulLife.com-20.jpg

На Ugly Duckling, sunshinebabe, Cherry blossom89 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Sweetlove_0312

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.377

За денес 45 минути кардио. :l:

На Ugly Duckling, sunshinebabe, Cherry blossom89 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    Утрово зголемимив тренинг за 10 мин:

Screenshot_20210831-085804.jpg

Screenshot_20210831-103914.jpg

Ова една од двете причини поради кои настојувам редовно да објавувам што вежбам. Што можам јас - може секој.

Според бројот на посети во темава во едно деноноќие, јасно е дека нè читаат многу поголем број луѓе од тие што пишуваат овде. За дел од нив сигурна сум дека навистина бараат инспирација и мотивација за вежбање. И можеби некој ќе почне, па и ќе се пресрами да ни се придружи.:wasntme: Доволно е да почне.

Останатите се љубопитковци, демначи или ******и :D.

Втората е сама себе да се мотивирам. Кога почнав да пишувам тука пред некој месец, осеќав дека почнувам да губам мотивација за вежбање, а знаев и дека ако направам поголема пауза и враќањето ќе биде потешко. Засега, продолжувам.(hollest)

Убав фит ден на сите.:sun:

На Ugly Duckling, sunshinebabe, Reina.Gitana и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    10.356
    :hai: Ај сега да дадам извештај што правев минативе денови :lol:

Сабота пешачев 3км, Недела одмарав, вчера бев ваква :drunk: не ми беше денот ама успеав да пешачам и тоа 7 8 км а денес ми се врати енергијата и продолжувам :muscle:

Орбитрек за загревање и Eylem ја одбрав за денес :inlove:

IMG_20210831_143740.jpg

До утре :hai: :f:

На Ugly Duckling, do-re-mi, sunshinebabe и 6 други им се допаѓа ова.
  13. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.888

x2пати :muscle:
    Инаку мене оваа тема и ме мотивира за да продолжам со вежбање, а и сакам да мотовирам други што се мислат да кога да почнат, исто ми е и како дневник да си водам евиденција кога што сум вежбала :D

На Cosmic Girl, Ugly Duckling, Carolin. и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    10.356
    Ај малку да си позбориме :lol:
    Да ми кажете кој дел од телото сметате дека треба по убаво да ви изгледа? И кои вежби ви се нај тешки?

Еве јас ќе почнам прва :lol:
    Рацеве и inner thigh ми се "слаба точка" би сакала по убаво да ми изгледаат и се трудам да ги средам, а и ass от:rofl: сака уште вежбање па ете тие три делови ќе се потрудам да ми изгледаат по убаво во иднина :$
    Е сега што ми е нај тешко за вежбање...ми беа стомачните, ама гледам полека полека не ми се веќе, не ги сакам и ми се тешки |( оние со една нога горе(вежби за ass от) :rofl: или таканаречени single leg glute bridge па и повеќето вакви слични вежби ме мачат :sweat: ама максимално се трудам убаво да ги извежбам, иии особено ми е тешко во видеа од 8 до 10 мин каде што се прават вежби за раце без да ги спуштиш :sweat: тоа би било тоа од мене :$

:hai: :f: :hug:

На Ugly Duckling, Carolin., do-re-mi и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    За денес исто како вчера, трчање 5км. Не можам да вметнам и вежби затоа што периодов имам доста обврски, но понатаму ќе вметнам и вежби. Засега и ова е доволно. Ве поздравувам редовни вежбачи :).

df9a954c8a3709276b9f9423e0dfbebf.jpg

На Ugly Duckling, Carolin., do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.798
    Допаѓања:
    19.208
    Баш добри прашања, треба вака малку да ја освежиме темава. (highfive)
    Да ве предупредам нема да сум баш кратка.:rofl:

Ќе ве измамам ако кажам дека не сум задоволна од моето тело:lol:, мислам во глобала сум задоволна, се чувствувам убаво во своја кожа, ама секако дека сеуште треба работа и секогаш може подобро. :) Искрено отсекогаш сум била природно слаба, не сум имала проблеми со дебелина и не сум држела никакви диети, главно сум насочена повеќе кон зајакнување на телото и добивањето на тоа чувство на слобода и сила после вежбање кое многу убаво ми годи.:D

Сега да одговорам на прашањата: Главно повеќе труд и стремење кон напредок се обидувам да посветам на задникот. Вежбите за стомак и сите негови варијации ми се најтешки вежби, ама воедно и едни од омилените. Секогаш после вежбање на тој дел сум баш добро извежбана и испотена.:sweat:

Сега две прашања од мене ;)
    Што ве натерало да почнете да вежбате?
    Кои делови од телото ви се омилени, односно од кои делови сте најмногу задоволни на изглед?

- Првпат почнав со вежбање кога во основно на систематски преглед добив дијагноза за искривен 'рбет. Одев 2 недели на вежби за грбот, а после со тек на време менував и барав нови вежби. Оттогаш добив желба да продолжам да вежбам, не сакав да го изгубам тоа чувство.

-Омилени делови за мене дефинитивно ќе бидат струкчето, рамената и бицепсот.:inlove:

Имајте убава вечер и ги чекам вашите одговори.:sun:

На Ugly Duckling, Carolin., The Saturdays и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    10.356
    За чувството после вежбање мм priceless :inlove: за тоа се согласувам. Околу прашањата:

-Еднаш спомнав, еве пак ќе кажам, имав проблем со тироидната(не знаев за тоа, подоцна открив по некои симптоми) па (и малку се опуштив со јадење, несвесно) некако почнаа килцата нагоре да бегаат и не дека изгледав дебело ама се познаваше дека се имам здебелено(држев иста тежина со години) и од тироидната тешко ми одеше симнувањето кг, па минатата год. вежбав и симнав кг но прекинав со вежбање. Затоа годинава летово станав толку не задоволна од себе што буквално ме фати нервоза и реков ако е 40° има да вежбам и да се потам :sweat: :rofl: среќа почнаа промените, и почнувам да приметувам промени на телото и полека да сум задоволна но има уште работа и труд :lol: почна да ми се зацврстува телото, по енергична сум но и психички ми е мноогу подобро, по задоволна и по среќна сум :inlove:

- Омилени делови > стомакот, нозе(освен кажав кој дел не ми се допаѓа) и hips :lol:

Убава вечер и од мене :f:

На Ugly Duckling, Carolin., Gentle Man и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    @Carolin. Фала ти. Немам килца за симнување, можда 1-2, генерално здраво се хранам, единствено што сакам е да изградам мала мускулна маса и да дефинирам некои области, како стомак :D
    @do-re-mi темава ми беше главна мотивација да се мрднам од мртва точка и да прекинам со циклусот на купување спортска опрема и реквизити, без да ги користам :wasntme:
    Од утре ќе се трудам почесто да постирам што вежбам, уште се навикнувам на нови рутини.
    Почнав да вежбам заради тоа што не можев да се трпам колку малку кондиција имам и колку малку движам со сите активности remote, многу често ми се случуваше и да се вкочанам па да не можам да станам од кревет со денови. Физиотерапевтката постојано ме караше за тоа колку мала мускулна маса имам.. Сега ми е предизвик да ја накачам. Hip dips е дефинитивно дел на којшто сакам да видам промени, исто и рамен стомак :wasntme:
    Најтешки вежби, било што што вклучува поголемо замарање на колено, но тоа е од медицински причини. Инаку исто како и повеќето, стомачните ми беа тешки ама сега ми станаа интересен предизвик.

На Ugly Duckling, Carolin., Cherry blossom89 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Да ми кажете кој дел од телото сметате дека треба по убаво да ви изгледа?
    Без размислување ќе кажам нозете дефинитивно, би сакала да ми изгледат поубаво. Да немав целулит ќе ми беа супер. Од кога знам за себе имам целулит, како тинејџерка многу ме нервираше и сакав да го немам, но со текот на времето се прифатив и воопшто сега не се замарам, исто како да не постои. Сфатив дека што и да правам пак ќе го имам кога помалку, кога повеќе, некогаш заради хормоните е поизразен, нкогаш не толку, но сепак тука е, генетика. И кои вежби ви се нај тешки? Хмм, Вежбите каде што се вменува скокање ми се најтешки како squat jumps, на други не ми текнува моментално, HIIT тренинзите, и трчањето. За трчање воопшто немам кондиција затоа повеќе сум посветена периодов на трчање.
    Кои делови од телото ви се омилени, односно од кои делови сте најмногу задоволни на изглед? Секој дел од телото ми е омилен, го сакам своето тело со сите недостатоци, најважно ми е да сум здрава. Што ве натерало да почнете да вежбате? Прв пат отидов во теретана со другарки за да се дружиме, немав некоја посебна цел. Ми се допадна да поминувам време таму, се одмарав психички од хаосот во мојата глава. На почетокот врска немав што се прави во теретана, што прават луѓево што вежбаат и ги набљудував што вежбаат, како. Почнав и јас да си вежбам редовно, прво body weight вежби, па постепено вменував и тежини. Секој пат кога ќе испаднев од теретана се чувствував полна со енергија, едноставно се чувсвував убаво и тоа ми беше главна мотивација да продолжам, а разултатите од вежбањето самите си дојдоа. Лани поради здравствени причини и ситуацијава со корона престанав да одам во теретана и ми фали многу.

На Ugly Duckling, Оленка*, Carolin. и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Sweetlove_0312

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.377
    кој дел од телото сметате дека треба по убаво да ви изгледа? И кои вежби ви се нај тешки?
    Сметам дека цело тело ми беше запоставено долго време и најмногу внимавам на нозете и на салото, сакам да ги нема исто така и целулитот.
    Со постепено вежбање на сите вежби немам некои тешки вежби, но најтешки ми се lunges и тие вежби каде треба да држиш една нога и една рака долу а другата нога и рака горе.
    Искрено тие што ми се тешки не ги вежбам долги минути. :wasntme:

Што ве натерало да почнете да вежбате?
    Изгледот на себе пред огледало и тоа што не ме собираше облеката летна, тоа што неможев да носам кратки маички, кроп топи со голо стомаче. ;(
    Вежбав јас од порано кога имав 16 години повеќе, кога прв пат се запишав во теретана, вежбав и дома ама многу долги паузи правев, значи тоа не беше често вежбање и едноставно не си го исполнив ветувањето на себе си, ама после некоја година од тогаш успеав да ослабам. Грешка ми беше тоа што пушев цигари, што имав лоши навики. Тоа комплетно сакав да го сменам при секоја помисла на почеток со вежбање и водење здрав живот ама сега конечно се решив да ги откажам и да го сменам правецот. :tmi: :!:
    Овде во темава многу ми се допаѓа што се споделуваат видеа, повеќе ми се впечатливи и подобри ми се од оние што јас ги наоѓав.
    Кои делови од телото ви се омилени, односно од кои делови сте најмногу задоволни на изглед?
    Засега ништо не ми е во форма инаку омилени делови ми се стомакот и задникот. :$

На Ugly Duckling, Оленка*, Carolin. и 6 други им се допаѓа ова.