За денес без план, немав баш време да бирам, па оваa една комбинација од 10 вежби full body: 2×10 push ups 2×10 shoulder taps 1 min. t- rotating plank 1 min. plank 2×10 side plank pull (left and right) 2×10 bird dog 2×10 glute-bridge 2×10 clamshell (left and right) 2×10 outer thigh lift (left and right) 2×10 calf raises
Решив да не објавувам видеа на форумов од она што го вежбам. Секако веќе сите ги користите од истите инструктори. А искрено, поредовно вежбам кога тоа го правам без никаква евиденција. Ваљда има некој психички момент дека не го осеќам како обврска ако не морам да бројам, евидентирам и следам Ваљда и непишувањето на темава е мотивација..
@Cosmic Girl , штом непишување во темата те мотивира да вежбаш, само продолжи. Секако, на доброволна основа сме тука. Кај мене е обратно. Веќе еднаш напишав дека се активирав во темава кога осетив дека губам мотивација и желба, иако со години претходно си вежбав (со мали прекини), без да споменам било што на форум. Дури си водев и фитнес дневник - tracker, во тетратка. И долго време ме мотивираше овој метод. Кога престана да функционира, се сетив на темава. Некако се осеќам повеќе accountable и пред себе и пред вас овде. Не оти некој ќе ме фати за уши ако престанам, ама ете - дополнителна инспирација ми се и девојкиве што редовно пишуваат овде. А сега одам да се размрдам, па ќе ви пишам што сум вежбала.
Еве сум назад. Очигледно, темата за оваа нeдела е standing, ама вежбам буквално во два квадрати. Се снаоѓам некако. Спојлер Чувствувам потреба да се дообјаснам за претходниот пост зашто можно е да прозвучел и поразлично од тоа што сакав да кажам. Поентата ми беше секој да прави за себе како што наоѓа за сходно, само да (продолжи да) биде физички активен. Знам како мене вежбањето ми го промени квалитетот на живот и ќе продолжам да го повторувам ова и по цена да бидам досадна. @Cosmic Girl се надевам не ме разбра погрешно, само се надоврзав на твојата мисла. Не ми е на крај памет да посочувам кој каде да пишува. Само сакав да те поддржам да продолжиш со вежбање, мање битно дали пишуваш што си вежбала.
Full body workout: 2×10 push ups 2×10 shoulder taps 2×10 mountain climbers 1 min. plank 1 min. t- rotating plank 2×15 side plank pull (left and right) 2×15 overhead triceps extension 2×15 bird dog 2×15 glute-bridge 2×15 fire-hydrant 2×15 clamshell 2×15 outer thigh lift (left and right) 2×10 calf raises
Vecerva so polna parea, imav dosta slobodno vreme a i nadvor e prekrasno- Sklekovi 7 x 30 Stomacni 6 x 30 Vratilo 7 x 10 I lastik.... Se cuvstvuvam bukvalno moken poln so energija...ednostavno samobendisano... Mora i treba da vezbate....nepostoi moznost a da ne se promenite fizicki i psihicki koga vezbate...samo probajte i ne zastanuvajte...znam deka mozete...prijatna vecer.
Супер почеток на денот и неделата: Има мнооогу склекови во овие 30 мин., разни варијации, затоа ако сакате предизвици - видеово е за вас. Иако некои вежби можеби изгледаат само како за пополнување минутажа, сепак прецизно се распоредени со цел да се контролира имулсот и во ниту еден момент нема почувствував дека "срцето ми е во грло". А, вчерашната активност беше сведена на прошетка и кратка јога сесија пред спиење.
I ovaa vecer mi godese temperaturata nadvor...dobro napraveni serii...da ne se povtoruvam za da ne vi bidam dosaden .... iskoristete go vremeto i pozitivnata energija od licnostite koi ve druzat ili se so vas.....prijatna vecer.
Последната шо ја праев ја дава најгоре во челенџов така да од долу нагоре праени. Вчера не ми се живееше не па да ми се вежба ама денес добро е.
Од утрово: Од првото видео го скокнав истегнувањето (затоа изгледа недовршено) бидејќи секако планирав веднаш да продолжам со втората сесија. На крај, ми се виде недоволно и прекратко (истегнувањето во второто видео), па вметнав уште некоја јога поза плус.
Vecerva rileks, samo stomacni. 10 x 35 i nisto poveke. Utre sum dezuren 24 casa ke mi treba sila....dobra vi nok.
Може, ама уште подобро ќе е со јогурт заради повеќе протеини. Пробај да внесеш протеини со некоја друга храна ако не иде со јогурт.
Мусли не, особено оние од Виталиа имаат премногу шеќер. Подобро замени ги со овесна каша и додај овошје ако сакаш. Инаку после вежбање најдобро е пилешко/риба/јајца + салата.