Епа дечки ај здраво После пауза од едно месец дена од вежбање (поради ковид и остали здраствени причини) еве ме пааак Гледам таму во темата ме спомнале највежбач сирота јас немам ништо објавено ни па вежбано скоро два месеци А и гледам дека Daisy си ја вежбате, љубовката моја. Кралица е жими све, вежбам со неа цело време особено оние вежбите со abs и bubble butt Епа да се вратам во нормала (да се надевам дека до вторник ќе издржам да вежбам оти во вторник некој ќе биде birthday girl) За денес оваа: По 3 пати Ви посакувам убава вечер и ве гушкам
Со самиот влез во трето тримесечје почнав да вежбам редовно 5 пати неделно со тоа што сама си направив план кој ми одговара и не ми е тешко да го следам, Понеделник, среда и петок вежбам кардио и вежби за зацврстување а вторник и четврток вежби за подготовка за полесен пораѓај и дишење. Ова ми е прво бебе, пред бременоста бев исто активна физички 5 пати неделно само што тогаш вежбите ми беа доста поинтензивни и кревав до 10кг. Сега користам ластик и тегови од 1.5 кг . Со оглед на тоа дека ова ми е прва бременост не знам дали ова ќе даде некој резултат во смисла за полесен пораѓај и опоравување после тоа ама искрено се надевам дека барем нешто од нешто ќе помогни. Во текот на бременоста вежбите најмногу ми помагаат за болките во половината и целото тело кои се елиминираат целосно, немам никаква отеченост на нозете и рацете иако нормално сум подебела од предходно, и исто така еластичноста која ја имав предходно воопшто не е изгубена. За оние кои се бремени и кои сакаат да бидат физички активни, не сум фитнес тренер ама единствено би им препорачала прво одобрување од доктор а потоа следење на можностите на сопственото тело и вежбање на нешто што сте го вежбале пред бременост само со значително намален интензитет. Значи не започнувајте ништо ново, ако не сте го правеле редовно предходно.
Нозе, задна ложа + глутеус - загревање Заден шутер 4х10 Хамер глутеус 4х10 Дед лифт 4х10 Hip Thrust 4x10 Хамер лист 4х10 Исчекор на клупа 3х20 Лист 4х10
Sissy squat 4x10 Преден шутер 4х10 Преса 4х10 Squats 4х10 Исчекор 4х20 Абдуктор внатрешен 3х30 Абдуктор надворешен 3х30 Горни стомачни на римски стол 4х10 Средни стомачни лат машина јаже 4х10 Долни стомачни со подигање на нозе 4х10 Стомачни требаше +10 во серија ама успех ми е и толку. 15 минути кардио на Орбитрек.
Браво колку имате мотивација за вежбање. Јас од септември немам вижбано, ставив некое кило. И времево не ми оди во прилог. Морам да почнам да вежбам, ама кога ќе почнам не знам .
Пек бек 3х10 Предно рамо 4х10 Средно рамо 4х10 Лат машина напред 4х10 Лат машина седнато 4х10 Бицепс 4х10 Потисок трицепс 4х10 Hammer strength mts row 4x10 Lat pulley 4x10 15 минути кардио на точак
Викендот паузирав, а денес понеделнички почнав со Daisy: Периодов сум во потрага по нов предизвик, па секој предлог е добредојден. Едно потсетување Убав почеток на работната недела и уште поубав фит ден на сите.
Happy Birthday to me Изминатите денови кога не објавував, вежбав по нешто од Daisy За денес ќе одмарам Ви посакувам убав ден и повелете на торта
Среќен роденден @sunshinebabe, сите желби да ти се исполнат. Биди најсреќна мај workout buddy! За денес ова: + кратко пешачење