Вежбачки, ми треба совет. Дали е во ред еден ден да тренирам само задник-нозе, а друг ден само раце и стомак или секој тренинг фул бади да терам? И ако е во ред, колку пати неделно како да го распоредам?
Најдобра рутина е онаа што најмногу одговара за тебе во моментот со оглед на твоето време, цели, ниво на кондиција и сила. Генерално за почетници и оние што немаат многу време најдобро е цело тело е да се вежба 3 пати неделно (пон, сре, пет / пон, чет, саб). Овде имаш повеќе дена за одмор и опоравување на мускулите, но според мене недостаток е тоа што мора да се прават само 2-3 вежби за една мускулна група. Со сплит тренинг може да се оди на повеќе вежби за таргетирање и обликување на мускулите и да се добива на сила. Овде најбитно е да го вежбаш истиот мускул 2-3 пати неделно, значи 4 до 5 пати неделно вежбање. Ако сакаш повеќе мускулна треба вежби со тежини.
Девојки, имам тримесечна картичка за во Miss Fit во Топанско, меѓутоа не можам да ја искористам, а пари не враќаат. Дали можеби некоја би сакала да ја земе? Теретаната е само женска, имаа акција: 3 месеци за 2600денари со неограничен број на влезови месечно. Воопшто не е користена и тие три месеци можете да ги почнете кога сакате.
Утрински тренинг (и цел ден е песна) : Вклучено е загревање и cool down ама си додадов уште по 5 мин за секое.
Vecerva vezbav vo domasni uslovi..malku guzva..hohoho..malku toplo uffff..ama se snajdov a i ke mi treba da naviknam...stomacni i sklekovi vecerva.. Milo mi e sto ste dosledni sami na sebe i verni na svoeto telo......cuvajte go i neguvajte...prijatna vecer.
Toplo vecerva a i docna. Nemozam nesto poveke osven povtorno sklekovi i stomacni... Ve pozdravuvam. Prijatna vecer.
Последно вежбање за 2021 Се надевам во годинава што следи ќе се дружиме повеќе и ќе бидиме уште повеќе физички активни. Ама пред се, да се читаме живи и здрави на купче сите! П.С. Каде и да сте утревечер, ви посакувам на сите убаво да си поминете
Луѓенца хи Оваа година ја завршувам без вежбање скоро две недели Од оправдани причини пред се здраствени неможев да вежбам Редовно ве читам и многу ми е мило што не има во толкав број Во новата година се враќам појако Се надевам дека редовно ќе објавувам Ве поздравувам сите, вечерва да си поминете најубаво кај и да сте Убав ден
Јас последната недела не вежбав ама зато 2022 и јас продолжувам појако. Ќе очекувам повеќе активни членови на темата оти дојде следната година е, а и први Среќна Нова на сите и убав помин вечер
Вежбав претпоследен ден од 2021ва година, последните две недели се активира најмногу на физичката активност, па сега за 2022ра година ќе кажам дека ја планирам за најактивна спортска година што сум ја имала. Посакувам успешно вежбање на сите. Често ќе сум на темава. Среќни празници и среќна нова година.