За денес пешачење и 20 squats, 20 sit ups, 20 push ups, 20 bridges, 20 mountain climbers, 20 crunches и 30 сек plank.
Конечно! Денес ова вежбав Пет минути загревање па: На крај уште 5-10 минути cool down, истегнување на нозете и hip openers, бидејќи фалеа во видеото.
Леле уште немам седнато да размислам шо сакам да вежбам и да постигнам. А вака на мајтап кога барам видеа ми е исто ко да не вежбав. Под стрес бев денес, мислев нема ништо ама најдов сила. Еве:
Првото видео го направив два пати во текот на денот, третото по неколку пати дневно го правам зошто трае само 3 минути. Плус правев leg raises, leg raises со раширени нозе , ножички, ankle taps, некоја варијација на crunches, clamshells. Hana Milly ми е врв, најдов неколку видеа за standing abs workouts и за љубавни рачки за морж како мене. Си ги ставив во watch later, па може да ги испробам и тие деновиве. Само на мене може да ми текне да вежбам недела дена пред операција ама искрено после три-четири дена од вежбање на 5 минутново видео од Hana Milly приметив дека маалку ми е намален стомакот. П.С Скоро сите вежби ги правам со heavy resistance band, зошто вака не ги осеќам многу.
Одлучив да го правам овај предизвик од Vicky ,колку да се вратам во колосек трае 7 дена, па после ќе продолжам со поинтензивни тренинзи + 25 situps 10 burpees 20 leg raises Уште 1 мин jumpimg jacks
@do-re-mi Фала ти женска, се надевам и јас дека се ќе биде ок, инаку на гради. За денес (до сега) ова: Прво ги направив видеава на Hana, се препотив ко прасе и седнав викам ај ќе ги правам стомачниве на Daisy, лесни ми се видоа. Аха, да, откажав на пола видео кај точакот. Викам, ај да пододморам малку, си дадов минута, пробав пак, многу ме болеше стомакот и на пола вежба се откажав. Russian twists ги прескокнав скроз зошто никако не можам да ги направам, изгледа немам доволно рамнотежа. Суперменов ми се виде доста лесен, по се изгледа не сум го правела правилно. Истерав битно до крај некако, како не е битно. Се нервирам вака кога правам нешто нецелосно, ама ај ќе биде, да развијам кондиција и сила малку. После ако се осеќам ок ќе ги направам и овие:
Не знам какви Russian има на видеото, ама можиш да ги правиш со стапалата спуштени на земја за да не губиш рамнотежа. Исто така можиш напоредно кога се вртиш на лева страна, да ја креваш десната нога и обратно. Лани ја вежбав Хана, стварно има добри видеа и целосни програми, само шо мене се' ми се здосадва. Ии со лесно. Денес не вежбав.
Денес пак истото од вчера, језда пак на видеото на Daisy откажав на пола, изгледа после видеава на Hana сум ептен задишана и немам сили да продолжам одма со стомачни, плус стомаков денес ме болеше ептен од вчера. Ич немам кондиција, пред 10-11 години по 2 ипол саати тренинг бокс барабар се со машките правев. Стари коски сеа. Нареден пат ќе пробам 5 минути од Hana, па видеово од Daisy, плус да ми одморат малку мускуливе на стомакот. После ќе го направам видеото од Hana за curvier hips и ова: @Ugly Duckling Не ме бива со овие Russian Twists и не ме бива. Не мислам дека е толку до сила него до рамнотежата и не можам баш под тој агол да се кренам. Катастрофа сум станата, ептен сум залежана. Иначе ако сакаш можам да ти препорачам видеа од LenaLifts и некои други што ги имам сејвнато, може ќе ти се допаднат. Фала тии. Е сега, имам и едно прашање, добив поклон тег од 4кг, јас мислам дека е океј за почеток, иако јас сакав и од 5-6 кила. Препорака за вежби со тег, освен glute bridge и squats? Претежно барам вежби за задник, колкови и нозе, али може и за раце и грб.
@blueeparadise ќе ја побарам сега, ќе разгледам шо има, фала за предлогот. Вежбано ми е второто ако до пола го кажува. Вака сега, конечно седнав да напрам план, имам за следните две недели. 6 видеа, ќе ги комбинирам. Имам проблем, кога не вежбав бев активна по цели денови да, ама па и многу нездраво се хранев, се здебелив. Мене со храна тешко ми оди, кога треба да намалам само на таму ме носи паметот и знам дека ако не се воздржам сега, ќе станува само полошо. Се пожалив шо се пожалив и се читаме утре.
Добредојде @blueeparadise Ти посакувам среќа со операцијата, да помине се во најдобар ред. Освен glute bridge и squats, може да пробаш forward lunge, reverse lunge, deadlift. Од сите споменати вежби има повеќе варијации, па можеш да комбинираш во зависност од тебе како би ти одговарало. Вежби за горен дел: chest press, bent-over row, overhead triceps extension. Јас да пријавам активност од последниве дена. Од четвртокот: За денес имав план и за пешачење, ама времето не се погоди. Од денес вежбите:
За денес брзо одење, 30 мин - 3км, не е многу ама доволно за раздвижување на телото. И јога, пред спиење
@blueeparadise deadlifts и single leg deadlift се одлични, bulgarian spilt squad се исто така многу битни, hip thrust и bridges со тегови се многу добри, а oд squats пробај и squat bounces и sumo squats. Јас за денес го искористив времето на пешачење 10км и 2 серии lunges, pushups, crunches и планк.
Шузнам Пајче, сумЉиво е, црвената цртка кажува поинаку. А, за храната - мислам дека мини рестрикции ќе ти завршат работа. Си знаеш и сама. easy like sunday morning Само кардиото го прави забавен (и комплетен) ден 13, остатокот се најстандардните вежби за раце и грб.
Девојки за вежбање во теретана предложете некоја програма по која што вежбате, доколку е достапна на нет. Не мора да се стрикно вежбите за во теретана, може и за дома да се.
Јас сум задоволна од овие, фокусот е на задник и нозе, може да се прават и дома, а и во теретана. Од оваа програма на Tammy Hembrow сум најмалку задоволна бидејќи најмалку резултати имав, а вежбите беа прилично тешки, но со оваа програма забележав намалување на струкот https://drive.google.com/file/d/1vJa77nEChq2BfCq_96aZA0UAX-Ypim01/view А од овие две програми сум многу задоволна, и планирам пак да ги започнам прво го праев едниот предизвик па продолжив со другиот https://m.youtube.com/playlist?list=PLGJXy8jvV3rjccvDciDWYE9ZFlsfJBNx7 https://www.vickyjustiz.co/2020bootychallenge
За денес 35 секунди планк 25 leg raises 20 mountain climbers 20 burpees 20 push ups 30 squats 30 sumo squats И зумба пола сат