Денес, т.е. вчера: х1 х2 пати. Не ми се допадна. х2 пати. После ова бев умрена. Мотивација, песнички за вежбање, таман 1 час:
Сабајлево коооонечно за наканив да го поминам ден 10 од Fuel. Madre mia, насловот сосема оправдан. Одложував оти знам дека Гирван НЕ преувеличува. Како тргнало, до пола септември ќе си ја влечкам програмава. Пак правев мали измени. Decline push ups ги заменив со pike push ups, bulgarian lunges со стандардите reverse lunges. Hand to foot на крај го заменив со Dancing crab*. * кој вежбал видеа од Хедер, знае што зборувам. @The Saturdays кај ни е?
@do-re-mi коментарот под видеото: My goal: don’t die. Јас умрев само шо го изгледав. Good job. Денес: Спојлер
Еве сум го имав заборавено пасвордот а и немав вежбано негде 2 месеци, вежбав со Daisy Keech ама некако не ми е по ќеф и сега баш во понеделникот се вратив на challengeот од Vicky Justiz За денес овие х 1 х 2 пати
Од денес и јас овде ви се придржувам. До сега правев рандом вежби најчесто склекови, стомачни и чучњеви. Сега сакам да почнам некоја програма денес вежбав ова: Спојлер: Вежби Почнав со Emi Wong и Lilly Sabri. Ве молам препорачајте ми од ваше искуство добри канали со "предизвици" од по неколку недели.
@-црноока- Препораки од мене: Pamela Reif, Heather Robertson и Lilly Sabri. Кога сакам добро да се испотам прв избор ми е Памела. Има голем избор на вежби, музика и уште еден плус за мене се вежбите за задник и нозе за кои има варијанти на knee-friendly. Програмите ги објавува секоја недела на инста и јас можам да кажам дека со неа терам подолго време иако сега комбинирам сама мој распоред и план за вежбање од нејзините видеа. Лили има предизвици од 7,15 дена зависи која мускулна група сакаш да ја тренираш. Со неа имав многу добри резултати за половина и inner thighs, но ми станаа досадни еднолични вежби на секое и не сакам кога некој ми зборува при вежбање. Хедер ми е најкомплетна во однос на програмите за вежбање. Има секакви видови и варијации на вежби со тежини, пилатес, табата, кардио, low-impact со вклучени загревања и истегнувања. Изборот е твој, ама со која и да пробаш верувај нема да згрешиш. Денес главен фокус на upper body
За денес од се по малку Имам нов фаворит - popsugar fitness, врв ми се жените колку енергија имат само Од @Ugly Duckling го видов видеото bye bye round back од Pamela и го уклучив најмногу поради плавиот outfit ми се допадна, од сега почесто ќе ја гледам
Кога вежбам грб го правам на крај како за истегнување. Аутфитот секогаш и' одговара на тајмерот, некој во коментари имаше пишано. Јас немав забележано оти кај тајмерот гледам само уште колку секунди имам. ______ Вчера истите вежби за долен дел од пред некој ден. А денес истите за стомак. Набрзинка да не се објаснувам многу.
Да пишам накратко и јас за изминативе два дена: Вчера: Ден 11 - фаворит, до сега. Дефинитивно оди во папка "омилени" за некој следен пат кога ќе сакам да вежбам долен дел. Ништо не сменив, ништо не одземав, само на крај (пред истегнување) додадов уште 4 х12 (L & R) back leg lifts. Утрово: Сите вежби на подлога (на грб) ги дополнив со glute bridge (кога рацете се во горна позиција и задникот е во горна позиција на "мост"). Знам дека тоа ја поништува идејата за посебно да се вежбаат горен и долен дел, ама сакав дополнителен предизвик. @Ugly Duckling баш пред некој ден алгоритмот на YT ми предложи видео во кое ги споредуваа Сидни и Керолајн. Видеото не го гледав, но еден од коментарите беше : Најдобриот опис за Гирван, евр. @-црноока- хелоу . Popsugar fitness не ми е тоа што беше некогаш, кога Ана им беше главен host и заштитно лице. Со нејзе порасна популарноста на каналот и на крај ја шутнаа. Корпоративни . Изгубија идентитет и препознатливост. Слично и Tone it up. Кога Карина и Катрина го водеа, имаше идентитет. Сега со новиве девојки...не се relatable.
Не ми беше воопшто интересна Growwithjo едвај чекав да заврше, ќе си продолжам со Памела и Еми, и некое Зумба понекогаш.
Абе кај сте друштво? Не снема сите колективно. Јас од оваа недела почнав со вежбање само навечер во 9 сатот, овој период порано не ми дозволува ни времето, ни обврските. Пак се вратив на Хедер и Лили и најчесто ќе комбинирам од нив две и од Памела. Ова од средата и четвртокот: Скоро секој ден сум на нозе и во движење, па со пешачењето нема да имам проблем. Некои денови треба да има повеќе чекори, но ако телефонот не го земиш со тебе и го оставиш во канцеларија, секако дека нема да брои чекори.
Неделава вежбав три дена: вторник, четврток и петок и некако стигнав до пола од предизвикот. Не планирав волку бавно да оди, ама среќна сум што и волку успеавам да одржам континуитет. Од вчерашниот тренинг, во втората половина се префрлив на алтернативните вежби (кај што имаше избор) затоа што ич не бев во G.I Jane mode. Single leg burpees, бе. Друг ден.
Леле дечки сега си читам низ темава и пробувам да се измотивирам. Моментално сум во некаков лош циклус со вежбањето и здравиот живот - 2 недели правам се океј па после 2 месеци повторно на старите навики, после пак 2 недели добро, па 2 месеци лошо и тоа ме исцрпува. Само некои изговори си наоѓам и самата себе се нервирам со тоа бидејќи сум свесна дека се изговори Знам дека од мене зависи, сакам деновиве да почнам со вежбање повторно ама да не престанам пак
Денес главен фокус на долен дел. Од опрема вклучува ластик и книга, во случајов "Ана Каренина" прв дел.
Здраво девојки Периодов физичката активност ми се сведуваше на трчање и возење велосипед, а и заборавав да пишам во темава, ама да знаете дека не сум престанала со спортување. Денес благодарение на времево се наканив и дома да повежбам, веќе не се трпеше. Си реков да повежбам пилатес лабаво, ама добро се испотив. За момент сакав и да се откажам кај пулсирањата, ама сепак си го завршив тренингот.