Тежината ти е сосема нормална, единствен совет би ти дала е да намалиш на шеќери во исхраната како бел леб благо макарони итн. Доколку ги козумираш почесто направи тоа да е 2 до 3 пати во неделата. Наместо кардио би ти препорачала HIIT, пократко трае но по ефективно сепак не секојдневно. Тоа во комбинација со тежини верувам дека ќе ти го даде посакуваниот резултат. Сепак да напоменам добро е да имаш реалистични цели, и да не ја споредуваш твојата исхрана твоето тело со некоја инфлуенсерка, бидејќи секој од нас има различно тело и цели. Јас мислам дека тежината и килажата ти се супер, доколку почнеш со тежински тренинг да не се плашиш ако вагата кажува кило повеќе. (Бидејќи си мајка а и почетник не се оптеретувај многу.) Се надевам нема да ме разбереш погрешно, ова е само добронамерен совет а на тебе останува да донесеш одлука. Браво!
Од денес : 1. Загревање на трака 10 мин. одење 2.sumo squats со кетлбел 3х12 3. Bulgarian lunge 2x6 4. Forward lunges 2x8 5.reverse lunges 2x8 6.step up на степер 3х10 7.uneven squats 3x12 8. Kickback 2x 12
За долниот дел од стомакот најмногу сум имала ефект од вежби за стомачни кои се прават легнат на под и се прават движења со нозете во воздух, под услов да се прават редовно (јас правев секој ден), а не еднаш неделно. Еве од овој тип вежби:
Денес вежбав околу 1 саат. Ги вежбав вежбите од овие видеа, плус додадов некои мои вежби на измеѓу видеата за истегнување на групата мускули кои ги вежбав и на крајот од сите видеа уште некои за смирување и тегнење. Баш на овие видеа недостигаат вежби за истегнување и смирување на крајот, што според мене е многу важно да не се заборава после работа со одредена група мускули.
Вчера и завчера не вежбав одмарав, денес брзо и кратко пешачење и овие вежби: Готово уште некој ден и ја завршувам програмата од Клои па ќе почнам од 1 ви да вежбам по програмите на Хедер некое време, а потоа да се спремам физички и психички за Гирван.
Среда- ден за стомачни 1. Загревање на точак 2.crunches 3x10 3.грбни 3х10 4. Bicycle crunches 3x10 5. Plank 10min. 6. Mountain climbers 3x10
Денес се задржав само на задник и стомачни, сакав да одморам од вежбите за горниот дел од телото. Првпат вежбам од овој Роуан многу ми се допадна. Вежбите за загревање му се многу слични со оние кои јас обично ги правам. За истегнување на стомачните:
Од вчера Од денес Готово програмата ја завршив но зашто одлучив од 1-ви да почнам нова програма од Хедер па да не бидам без вежбање деновиве, ќе вметнам рандом вежби од Клои. °Исхрана °Сон °Одмор °Вежби Колку си у право само, ништо без сите овие работи, меѓусебно си се поврзани.
Да запишам за четвртокот - вежбам со помош на тренерот во теретана и за тој ден вежбав горен дел, трицепс, бицепс,рамена, раце За вчера вежбав глутеус. Hip thrust, kickbacks,sumo squats, lunges со тежина.. Сабота и недела одмор од вежбање, за денес ќе пешачам малку.
Денес прво правев 15 минути загревање (видеото од пред некој ден со Rowan), потоа ми се вежбаше малку поинтензивно па одбрав вежби со тегчиња и ластици И пет минути одмор и истегање на крајот.
Вчера си одмарав, а денес убаво се испотив со денешниот тренинг. Првото видео ми беше и како загревање. Денес беше баш тотал боди воркаут.
Да излезам и јас од зимскиот сон, ова ми е чисто за некое затегнување и да си ја вратам кондицијата Прв ден: 15 минути трчање по скали 20 минути вежби на Клои 10 минути трчање по скали Мотивација ми се секогаш убави луѓе по Инстаграм
Од денеска Повторно вежби за цело тело, искрено ми годи кога во еден ден активирам различни мускулни групи и се размрдувам, а и повеќе ќе се испотам и ќе потрошам некоја калорија плус.
Вечерва вежбав по програмата на Мери Браун за оваа недела. Со тоа што додадов на крајот уште 10 минути мои вежби за нозе (легната долу): Сега сум баш изморена,не знам како досега не заспав..