@marchi-cool Главно за мерење чекори врши работа, јас искрено не водам баш некоја евиденција за други работи. Инаку и кај оваа апликација има план за вежбање, исхрана, спиење, пиење вода и сл. Денес lower body: Загревање: 10 мин. на точак Hip abductor machine - 3 × 10 (40 кг) Cable glute kickbacks - 3 × 10 Donkey kicks machine - 3 х 10 (20 кг) Leg extension - 3 х 10 (15 кг) Squats - 3 × 10 (7.5 кг) Sumo squats - 3 × 10 (7.5 кг) Dumbbell RDL - 3 × 10 ( 7.5 кг )
Успешно завршена фитнес неделата во теретана со 4 дена вежбање. Петокот upper body: Captain's chair leg raises - 3 × 12 Lat pulldown - 1 х 12 (20 кг) - 1 х 12 (25 кг) - 1 х 12 (30 кг) Machine Fly - 3 х 12 (20 кг) Chest press machine - 3 х 12 (14 кг) Cable row - 3 х 12 (15 кг) Overhead triceps press - 3 х 12 (5 кг) Triceps kickbacks - 3 × 10 ( 5 кг ) Dumbell shoulder press - 3 × 10 (5 кг ) Lateral raise - 3 х 10 (5 кг) Front raise - 3 х 10 (5 кг) Biceps curl - 3 х 10 (5 кг) Денес lower body: Загревање: 10 мин. на точак Hip abductor machine - 3 × 10 (40 кг) Cable glute kickbacks - 3 × 10 Donkey kicks machine - 3 х 10 (20 кг) Leg extension - 3 х 10 (15 кг) Squats - 3 × 10 (7.5 кг) Sumo squats - 3 × 10 (7.5 кг) Dumbbell RDL - 3 × 10 ( 7.5 кг ) + пешачења
Вчера upper body: Captain's chair leg raises - 3 × 12 Lat pulldown - 1 х 12 (20 кг) - 1 х 12 (25 кг) - 1 х 12 (30 кг) Machine Fly - 3 х 12 (20 кг) Chest press machine - 3 х 12 (14 кг) Cable row - 3 х 12 (15 кг) Overhead triceps press - 3 х 12 (5 кг) Triceps kickbacks - 3 × 10 ( 5 кг ) Dumbell shoulder press - 3 × 10 (5 кг ) Lateral raise - 3 х 10 (5 кг) Front raise - 3 х 10 (5 кг) Biceps curl - 3 х 10 (5 кг) Денес lower body: Загревање: 2км пешачење до теретана Hip abductor machine - 3 × 10 (40 кг) Cable glute kickbacks - 3 × 10 Cable lateral glute kickbacks -3 × 10 Donkey kicks machine - 3 х 10 (20 кг) Leg extension - 3 х 10 (15 кг) Squats - 3 × 10 (7.5 кг) Sumo squats - 3 × 10 (7.5 кг) Dumbbell RDL - 3 × 10 ( 7.5 кг ) + пешачења Утре ќе биде ден за одмор
Јас реина искрено ја замислувам височка со рамен стомак Успат да си прашам, со вежби може ли да се поднамали вишок кожа? Уствари немам толку вишок кожа туку ми е дебела и секако после бременост се растегнува и не се враќа веднаш во нормала.
Вежбачки што да почнам од Girvan, Epic (I,II, III) или iron? и доколку сте ги вежбале што е главната разлика? Благодарам однапред
Iron не ми е вежбан, али пократок е и 30 мин се видеата, а epic подолги се видеата и повеќе недели е. Од epic сите ми се вежбани и ми нема некоја посебна разлика меѓу нив, секој нареден ми беше се подобар. Почнав од epic 1 и ги терав по ред. Зависи колку време имаш и каков ти е планот Од неа fuel ми е омилен, 3 пати го превежбував
Денес втор ден. Незнам дали се преценив ама тешкичко ми се виде. Сакав да те прашам вежбите со колкава тежина ги правиш? Некако 20килски гледам крева ...ама ќе издржам , ќе го извежбам овој fuel па после ќе видам...
Јас кога почнав со нејзе си прилагодив на свое темпо, зашто бев почетник и не можев да се споредувам со неа Сега сум со 2x10 и таман ми е за домашна варијанта да сум активна. Прилагоди си според себеси колку можеш моментално и постепено ке качуваш после, не мора од старт да се префорсираш На почетокот bodyweight ги правев а таа со тегови и ми беше пак тешкичко
Која апликација ја користиш? Од телефонот ти е или симната? Ми се допаѓа визуелно како изгледаат статистиките.
Здраво на сите! Последниве недели полека се враќам на рутината во вежбањето. Некогаш вежбам без видеа, а понекогаш, како вчера, комбинирам вежби што ги знам со нешто ново од јутуб. Вчера прво направив вежби за загревање, па стомачни за долни, средни и горни мускули, па после прејдов на следниве видеа. Се на се преку саат ми дојде вежбање. Првово е за страничните стомачни и ми се видоа тешки, прво зошто доста се потпирав на лактот и го оптеретував рамото (што инаку не би смеела да го правам заради ортопедски проблем), но и зошто таа група мускули ми е лабава. Дефинитивно ги осеќам тие мускули денес Ако имате проблем со рамото, тука препорачувам паузи да се прават помеѓу вежбите. Вториве се за задник со мини ластик ама може да се прават и без него ако немате, убав сет вежби се:
Здраво вежбачки! Дојдов само да кажам дека ми се допаѓа оваа Гирван , добро ми оди , тешкичко ама задоволна сум. Башка и музиката и е погодена да не можеш да се откажеш ...
Има некој? Си пишам јас повремено, сакам да се навраќам да видам шо сум вежбала. Претходната и оваа недела ова е планот: Спојлер Ден 1: *второто два пати *од третото само првите пет минути, два пати. Ден 2: *второто два пати Ден 3: *првото два пати Ден 4: *два пати *триесет минути кардио Ден 5: *пак второто два пати *пак третото два пати само првите пет минути Ден 6: Ден 7: Пауза *секој ден десетина минути кардио, плус колку шо имам време пешачење по стрмен терен. То би било то.
@Ugly Duckling I'm here, вежбам евридеј, ама ме мрзи да пишувам тука Д ајрони За денес: 20 минути трчање по скали + 30 минути вежби Мотивејшн: Инста едишн
Оооо полека излгеда живнува темава Јас у последно време ич, ама баш ич не вежбам Немам изговори но, едноставно не ми се вежба (уште за кажување сум) Шала на страна, само пешачам ништо повеќе... Дај кажете нешто за оваа мојава мотивација како да ја накачам (малце сум оф топик ) И дајте да ја размрдаме темава, кога се пишуваше редовно ептен интересно ми беше Ви посакувам на сите убав ден, и да...редно е да бидам поозбилна Ве гушка Саншајн
@sunshinebabe Еве ти безвременска мотивација И ќе можеш да уживаш во пица и тестенини, без грижа на совест Плус мене лично мотивација ми се згодни и жени и мажи по Инста. Така кога ќе видам убави скоцкани луѓе на Ибица, по Миконос, милина Баш goals Но, исто ќе кажам, поважна е самодисциплината, отколку мотивацијата. Бидејќи да сме 365 мотивирани т.е расположени да сме за вежбање, не можеме А ако си доволно дисциплиниран, ќе вежбаш и кога нема да ти се вежба Почни од помали цели, промени некои навики, вежбај уз омилена музика и за кратко you will be back on track
@Ugly Duckling @sunshinebabe Ајде мучачас шкртнувајте и вие, да не си пишам сама како пензионер на Фејсбук Денес: 30 минути трчање по скали + 40 минути вежби на Клои, на овие прекрасни 50 степени Hot girl summer: Mood on