4 серии по 50 вкупно 200 денеска Од еднаш можам 100-130, ама ме смрзува и си ги делам во серии и полесно е. Колку повеќе практикуваш, толку ќе станеш и поиздржлива. Јас скоро 2години вака терам, рутински сите овие погоре што ги спомнав, стомачни и по 300-400 правев до Август итоа не ги делев во серии, направи 200, одмор 60сек. Од Август неколку пати имам само по 100ка. Ама нема резултат кај мене, плус почнав и јаглехидрати да јадам, качив +5кг и сеа бми 20.5 а имав 18.7, и ги отфрлив, скоро ич сега, денеска направив 100 ради реда.
Е да, после сакав да допишам дали во една серија ги праиш или во поише. Нема везе, пак не е заебанција тоа. Инаку да, од коа ги правам и од коа почнав со тегови да вежбам многу зацврстени ми се рацете. Се приметува. А склековиве ги има често во програмиве на Хедер во различни варијации. Добро сеа, не очекувај ти 6 пек дека само со стомачни ќе напраиш плус и ко што викаш ако претеруваш со јаглехидрати ко мене. Си знаеш дека за екстра стегнати стомачни теретана треба и сериозни тежини и добра исхрана. Мене па ок ми се, поише дојдоа до израз стомачните линии и малце горе на стомакот глеам се формира нешто ама секако тоа е многу скромно, не ни очекувам не знам што во домашни услови но не е лошо.
@Mrs. right Ми фалеше трчање, макар и малку Ако тег од 1 кило се рачуна за тежини, епа се вратив и на тежински
Супер што почна, ќе се уходаш секако, ај нека се множат километрите. Се рачуна бе, сепак тег е. Спојлер
Додека не сум заборавила да пишам за денес. 2 серии: - Box step со по 5кг, 20 повторувања на секоја нога - Сумо, шипка од 10кг, 20 повторувања - Deadlift, 40кг, 15 повторувања - Walking lunges, 20 повторувања - wall sit, 8 кг во рака, 40 секунди - јаже (не знам точно како се вика, тешко јаже е), 30 секунди - hip thrusters 40 кг, 12 повторувања, 10 секунди држење вежби за стомакот и нозете, 5 вежби, 2 серии, од 20-100 повторувања Немав сила денес, уште се опоравувам, ама се надевам на повеќе енергија во четврток.
Денес раце и стомак, две серии од секоја вежба. Тренинг 1:10 минути. Сите вежби се дадени од тренер, со постојана корекција на форма, брзина, темпирање на одмор помеѓу серии. Вежбите се поделени во три групи. - overhead press со biceps curl, 20, 3 kg - shoulder press, 10 each, 3 kg - biceps curl, 20, 4 kg - triceps dips, 15 - triceps overhead curl, 15, 3 kg - T-Rex, 20 - Вежба со ластик за отпор за грбот, 20 - step up на кутија, 1 минута - lateral raises front and side, 15, 2 kg - w raise, 3 kg, 20 - вежба со ластик за бицепсот, 20 на страна - overhead curl со sit up, 3 kg, 20 - Russian twist, 3 kg, 30 - Single leg raise со активно јадро, 20 - Bicycle со стомачни, 20 Е сега, заборавив 2-3 вежби мислам дека, не ми текнува. Тежината е таа бидејќи немам сила баш, многу слаба крвна слика моментално. Обично вежбам со повеќе тежина и повеќе повторувања, посебно за стомачните, ама тоа е, ќе се среди.
Од вчера. Денес ќе се одмара. Подослабена некако сум обемно, без некое претерано пазење на исхрана, на вага не знам дали има разлика, не ми е толку битно. Не ми се верува колку ги имав потценето стомачните вежби, а колку ефикасни ми се покажаа. Дефинитивно ќе продолжам да ги правам секојдневно. @SV1911 а ти уствари намали на тежина и се оформи или целта ти беше да изградиш мускулна маса, да се зацврстиш?
Намалив некои 6-7 кг од прилика, немав многу за губење, знаев дека тоа ќе дојде со време. Мене целта ми е да си го ојачам горниот дел од телото и геренално да станам посилна, да можам да носам тежок ранец на планина по цели денови и да ми е океј. Поради ова ѝ кажав на тренерот дека сакам да вежбам тежински тренинг и да си го изградам телото буквално. Сите други резултати сами си дојдоа со вежбите и исхраната (не сум на диета, ама намалив на процесирана храна и јадам редовно).
Вчера: А) 1 минута трчање/1 минута одење х 7 пати 2) Resistance Band Deadlift - 3x10 Dumbbell Goblet Squat -3x10 Glute Bridge - 3x12 Donkey Kicks - 3x10 секоја нога Dumbbell biceps curl-3x10 Dumbbell Shoulder Press -3x10 Денес Одамна немав вежбано со Никол Со јогава кај upward/downward facing dog и при пленк модифицирам по малку со колената. Ама сепак се гледа оти ми се враќа силата у торзо. Спојлер Да се пофалам оти бутките и газулето ми се поубај некако. Градите исто не ми личат веќе свиснати.
Опааа ти јако почна значи, бравоооо, само напред. Го ојача малку јадрото, сигурно имаш добиено више поголема сила? Не сум умна ја пак. Вчера пешачев, брзо пешачење пошо ја не ни знам полека да идам коа сум сама, некои 4км, колку без ич ама ај и на дождот плус. Деновиве стомачни праам само, дојдов до 230, шо знам дали денес асално ќе се вежба, ќе видам, мрзата пак ме има фатено, се мразам вака коа ми е.
Да сестре, можам и тешко да дигам по малце, со пазење. Долни стомачни ми се ризични зашто баш тука кај папокот неќам многу да оптеретувам. А баш ако боли, кај лузната боли. Така да i take it easy. Денес И Bodyweight squat 3x12 Glute bridge 3x15 Resistance band lat pulldown 3x10 Push up 3x10 (овие на кревет наведната) Bicep curl 3x12 Side plank 30 секунди на секоја страна
Овие два дена сум калориски суфицит итоа јако, денеска 3000 калории, вчера 3500 итоа од грицки со јгх (скроб) полни... БМИ сигурно 20.8 или 21.0, сабајле ќе видиме. А сакав константно да мие 20.0, ама пуста зараза.. Денеска - плус jumping cardio, склекови, чучлеви и планк.
Здраво , дали е паметно да го користам производовhttps://www.pbc.mk/redweiler-480g (кој сам со себе содржи мала доза креатин) во комбинација со 3 грама креатин дополнително?
Пешачите ли екипаа 9км и 330 метра на снегчево + домашни вежби. Ама друг проблем, калориски суфицит денеска од грицкање глупости.. бми 20.2 сабајле, е сега ќе видиме утре..
Пауза правев за време на празниците сега че почнам одново да гледам на фитнесот во новата година. Го успеав тоа што ми беше планирано за досега да ќе гледав прво да ќе ослабам да ќе стопан мастите и да ќе го немам салото па така после да ќе продолжам да ќе вежбам за да се навикнам поново и да ќе гледам за да се набилдам за на лето сега да ќе бидам затегната и убав облик да че добијам на телото Почнав од средината на јануари сега од кај 22-ри јануар да ќе пешачам поактивно сега и да ќе го забележувам. Дека ќе бидам активна сега и за да го комтролирам мојот распоред и редослед на вежбањето и храната Пешачам и трчам наизменично и еден период ќе се посветам на кардиото и на брзината. Да ќе бидам побрза и да че гледам на вежбањетп сега во домашни услови .
Push down - 5 серии х 20, 60сек одмор Bicep curl - 4 серии х 20, 60сек одмор Dymbbell Flyes - 3 серии х 20, 60сек одмор Partial Reps - 3 серии х 10, 60сек одмор Decline it-ups - 4 серии х 20, 60сек одмор Pull down - 5 серии х 20, 60сек одмор Leg press исто и Single Leg Press - 2 серии х 15 онака од ќеф Стомачни - 3 серии х 20 1.25мин тренинг + 3,270 чекори пешачње, малце е ама денеска од кола не слегов за тоа.
Push down - 5 x 30 Leg extension - лева 3х10, десна 3х10, двете заедно 3х10 Seated leg curl - 3 х 10 Pull up - 3 х 10 Bicep curl - 3 х 10 Dumbbell bench press - 2 х 20 Leg press - 3 х 10 Seated cable rows - 3 х 10 Bench press - 3 x 10 Стомачни 3 х 30 Грбни - 3 х 30 На сите по 30-60сек одмор. Точно 1 саат и 50мин Дома: 6мин jumping, 2мин plank, 100 чучлеви, 100 склекови. Пешачење: 2.661 чекори, итоа денеска од дома до теретана пешки бев, ама некош багира ова од Samsung Health. Вода - 2.500мл + 2 Магнезиум, 2 Витамин Ц Мотивацијата и дисциплина :