Денес 50 минути вежбав: 10 минути загревање и истегнување, 10 минути стоечки вежби за нозе и 25 минути табата по видеото од growingananas и 5 минути успорување и истегнување Многу скокови овојпат, се препотив добро
Денес утрово извежбав еден час практични вежби и пола час практикувам скокање на јаже. Се чувствувам многу енергично и исполнето.
Денес вежбав стомак, грб и бутови. Пред вежбите загревање 10 минути и по вежбите 10 минути растегнување и смирување. Толку убаво се осеќам после вежбање, раздвижено, олеснето и енергично. И навечер спијам подобро
Џесте краљеви и краљици? Денес трчање 4×5 минути по угорнина (плус ранец на грб имав). Неделава ми е малце мрзоволна, па не се форсирав. Иначе за тежински малце последниов период не знаев што да фатам да вежбам, малце бев хаос и со работа па за од понеделник си земав за дома програма од Јасна (Јака) Таман и беше на промоција, па не се ни потрошив многу @Mrs. right Че се дружиме?
Јас активно ќе ви пишам од 13ти јер викендов ќе се требам нетука. Ама до сега ќе си кажам од прилика шо прам оти ми треба негде да кажам оти неделава нема да сум тука и то мн ме демотивира пошто скоро 2 недели вежбам и се осеќам како прерано да прам недела пауза. Прам јога со месеци наназад, то не се смена. Е сега Понеделник вежбам целосен upper body. Среда целосен lower body. Петок full body. Вторник и Четврток и Сабота (два од овие деној и третиот пауза, ама зависи како се осеќам ги местам, некогаш после Среда осеќам потреба за пауза, некогаш после Петок), кардио + стомачни вежби, за грб и слично. Паузите ми се активни со пешачење најчесто во природа. Зато и сакам слободните да ми се Сабота и Недела оти немам време за пешачење през недела. Најголема мотивацијата ми е дека грбот преќина да ме боли, да не се осеќам ко пензионер. Е сега ко ќе се вратам сакам да прам кардио тежински тренинзи оти историски најдобро ми влијаеле, ќе ти слајднам пак за мислење денојве @Ajronmen
Ти се спремаш за маратонот ептен. Браво бе Манчи, кој е ко тебе. И програма следиш значи, супер. Сакам, зашо да не сакам да се дружиме. Знаеш колку мрза ме фати? Слабеев, ослабев некое кило, и уште сакам, до лето сум се заинатила да сум 65 негде па шо сака нека е. Ништо посебно не ни праев, само веројатно у калориски дефицит бев, нели логично чим намалив, без диета, онака само помалку внесував, ни бројам калории, тоа сум кажала не планирам да го праам, а не ни гладував. Вежбање некако баталив за жал и срам ми е шо е така. После празникот да се се фаќам за работа нема да е лошо нели? Ама да постираш и ти, биди ми мотивација плиз. Многу несериозна станав, значи сериозно срам ми е, и добро шо пиша. @quattro до кај си и тебе да те проверам? Има резултати, смени форма? Постирајте бе дечки, нека се активира темава. И ја ветувам ќе се вратам.
И мене ме имаше фатено мрза, едвај и на трчање идев некако. И не знаев ни што да вежбам, имам и апликации и све ама некако не можев некој убав ред да фатам (досега сама сум правела распореди, а сега хаос бев) и викам ај со Јасна ќе пробам еден месец. Моментално немам вага па се немам мерено одамна, ама сите ми викаат дека сум онаа старата јас што бев пред операција. Ај од понеделник сесре, и ја тогаш ја почнувам Јака, паралелно си терам и трчање нели. Откако се пуштив пак на трчање, еве уште имам нагли хипогликемии и напади на глад што минатава недела беа страшни ама деновиве е поарно. И конечно успеав да најдам соодветна техника за дишење додека трчам што можам да ја одржувам долго без да се задишувам. Ај видимо се од понеделник
И јас да пријавам ајде хаха. Вежбам јас секојдневно 6 дена во неделата по 1 саат ипол. Иначе не чкртам во темава зошто само јас ја наполнив, другиве спортисти слабо некако беа хаха. Иначе од 1ви Мај па до денеска не работи теретанава и не сум појден. Едвај дочекав да заврши неделава и празнициве да поминат и да вратам рутина, некако ме фаќаше безвезе чувство дека нема тренинг а си навикнат. Ама и на телово му треба одмор, зошто секојдневно кинам мускулни влакна и постојано го трошам и исцрпувам. Резултатите за сега сум задоволен, ми фалат уште кг, моментално сум на булк (маса). Овие денови дома вежбам, 3 серии по 50 склекови, 4 серии 12, 10, 8 и 6 згибови, иам вратило, Чулчлеви исто правам и една за нозе по 3 серии. Од утре пак назад јако в теретана, почнуваме со гради
Сабајле трчање 2×5 + 2×6 минути. Па кратко пешачење на Водно Па тренинг за нозе и задник од Јака. Јас на нозете после ова
Денес малку пешачење + Истегање од Јака. Неделава нозеве партали. Спојлер: Како се осеќам коа пишувам сама на темава
Хај! Не ветувам дека редовно ќе пишам, наоѓам време за вежбање ама ме мрзи да пишам општо по темите. Ќе се дружиме се надевам. Во последно време сама си смислувам тренинг, денес дека набрзина да не заостанвам многу (празнична пауза од 5 дена) се одлучив за ова:
Што подразбираш под строга диета? А за колку ти теоретски можеш и 2 и 20 и повеќе кила, разликата има дали си ослабел у сало, мускул, вода, колку можеш таа добиена тежина да ја одржуваш после итн.
Јас кога слабеам тогаш секаде слабеам и секаде се дебелеам. Дури и прстите на рацете ми се поправаат. Еве да речеме ако успеам месец дена да бидам само на супа, овошје и зеленчук, колку би симнала? Ја се здебелив од АД ама не ги интересира тоа докторите. Го занемаруваат тој факт дека тие дебелеат. Ама не можам веќе вака. Многу ми пречи и за здравјето и за се.
Вака не може никој да ти одговори. И да бидеш на ваква храна, има разлика колку калории ќе внесуваш. И да имаме број на калории дефинирано, пак не може да се знае точна бројка. Освен тоа со ептен рестриктивна диета и да ослабеш многу, после одма ќе ги вратиш, не е одржливо таквото слабеење посебно што викаш дека зимаш лекови. Затоа со диети се почнува со пресметување број на потребни калории па постепено намалување на внесени калории. А на сила да исфорсираш слабеење не можеш. Ама ако ти е тешко ова да го направиш сама, препорачувам да пробаш со нутриционист.
Пробав со нутриционист и се што не јадам ми пиша во диетата. Тоа отпаѓа. Ама еве вие поискусни што сте дали можам да издржам толку време на супа, овошје и зеленчук? На времето ја имам држено ун диета и не беше лошо ама сега ми треба многу повеќе да ослабам. Не сакаш да знаеш на вага колку ми покажува... еве срце ме фаќа од помислата на бројката
Сега најдов време да одговорам. Тогаш пробај со друг. Не, најсериозно, "со сила" не можеш здраво и долгорочно да ослабеш. Ќе ослабеш сега вака ама што кога после дупло ќе ги вратиш и само ќе се вртиш во круг. Затоа ако не знаеш како сама најди ДОБАР нутриционист.