Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    1.261
    Каде ја најде т 25 ? Оддамна ја нема никаде .

2. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    8.313
    Денес 50 минути вежбав: 10 минути загревање и истегнување, 10 минути стоечки вежби за нозе и 25 минути табата по видеото од growingananas и 5 минути успорување и истегнување IMG_20240415_210016.jpg
    Многу скокови овојпат, се препотив добро :sweat::whew::rain::D

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Curly Mony

Curly Mony Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Денес утрово извежбав еден час практични вежби и пола час практикувам скокање на јаже. Се чувствувам многу енергично и исполнето.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    8.313
    Денес вежбав стомак, грб и бутови. Пред вежбите загревање 10 минути и по вежбите 10 минути растегнување и смирување.
    IMG_20240429_174808.jpg
    Толку убаво се осеќам после вежбање, раздвижено, олеснето и енергично. И навечер спијам подобро

На Munchmallow20 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    Џесте краљеви и краљици?
    Денес трчање 4×5 минути по угорнина (плус ранец на грб имав). Неделава ми е малце мрзоволна, па не се форсирав.
    Иначе за тежински малце последниов период не знаев што да фатам да вежбам, малце бев хаос и со работа па за од понеделник си земав за дома програма од Јасна (Јака)
    Таман и беше на промоција, па не се ни потрошив многу:D
    @Mrs. right Че се дружиме?:D

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.212
    Допаѓања:
    162.670
    Јас активно ќе ви пишам од 13ти јер викендов ќе се требам нетука. Ама до сега ќе си кажам од прилика шо прам оти ми треба негде да кажам оти неделава нема да сум тука и то мн ме демотивира пошто скоро 2 недели вежбам и се осеќам како прерано да прам недела пауза.

Прам јога со месеци наназад, то не се смена. Е сега Понеделник вежбам целосен upper body. Среда целосен lower body. Петок full body. Вторник и Четврток и Сабота (два од овие деној и третиот пауза, ама зависи како се осеќам ги местам, некогаш после Среда осеќам потреба за пауза, некогаш после Петок), кардио + стомачни вежби, за грб и слично. Паузите ми се активни со пешачење најчесто во природа. Зато и сакам слободните да ми се Сабота и Недела оти немам време за пешачење през недела.

Најголема мотивацијата ми е дека грбот преќина да ме боли, да не се осеќам ко пензионер. :D

Е сега ко ќе се вратам сакам да прам кардио тежински тренинзи оти историски најдобро ми влијаеле, ќе ти слајднам пак за мислење денојве @Ajronmen :angel: :wasntme:

На marchi-cool, Mrs. right и Ajronmen им се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.159
    Допаѓања:
    12.122
    Ти се спремаш за маратонот ептен. Браво бе Манчи, кој е ко тебе. :D :muscle::muscle::muscle:

И програма следиш значи, супер.

Сакам, зашо да не сакам да се дружиме.

Знаеш колку мрза ме фати? :( Слабеев, ослабев некое кило, и уште сакам, до лето сум се заинатила да сум 65 негде па шо сака нека е. Ништо посебно не ни праев, само веројатно у калориски дефицит бев, нели логично чим намалив, без диета, онака само помалку внесував, ни бројам калории, тоа сум кажала не планирам да го праам, а не ни гладував. Вежбање некако баталив за жал и срам ми е шо е така. ;(
    После празникот да се се фаќам за работа нема да е лошо нели? Ама да постираш и ти, биди ми мотивација плиз. :*: Многу несериозна станав, значи сериозно срам ми е, и добро шо пиша. :$

@quattro до кај си и тебе да те проверам? :D Има резултати, смени форма?

Постирајте бе дечки, нека се активира темава. И ја ветувам ќе се вратам. :$

На quattro, Munchmallow20 и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    И мене ме имаше фатено мрза, едвај и на трчање идев некако.
    И не знаев ни што да вежбам, имам и апликации и све ама некако не можев некој убав ред да фатам (досега сама сум правела распореди, а сега хаос бев) и викам ај со Јасна ќе пробам еден месец.
    Моментално немам вага па се немам мерено одамна, ама сите ми викаат дека сум онаа старата јас што бев пред операција.
    Ај од понеделник сесре, и ја тогаш ја почнувам Јака, паралелно си терам и трчање нели.
    Откако се пуштив пак на трчање, еве уште имам нагли хипогликемии и напади на глад што минатава недела беа страшни ама деновиве е поарно.
    И конечно успеав да најдам соодветна техника за дишење додека трчам што можам да ја одржувам долго без да се задишувам.
    Ај видимо се од понеделник:muscle:

9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    6.669
    И јас да пријавам ајде хаха.
    Вежбам јас секојдневно 6 дена во неделата по 1 саат ипол. Иначе не чкртам во темава зошто само јас ја наполнив, другиве спортисти слабо некако беа хаха. Иначе од 1ви Мај па до денеска не работи теретанава и не сум појден. Едвај дочекав да заврши неделава и празнициве да поминат и да вратам рутина, некако ме фаќаше безвезе чувство дека нема тренинг а си навикнат. Ама и на телово му треба одмор, зошто секојдневно кинам мускулни влакна и постојано го трошам и исцрпувам.
    Резултатите за сега сум задоволен, ми фалат уште кг, моментално сум на булк (маса).
    Овие денови дома вежбам,
    3 серии по 50 склекови,
    4 серии 12, 10, 8 и 6 згибови, иам вратило,
    Чулчлеви исто правам и една за нозе по 3 серии.
    Од утре пак назад јако в теретана, почнуваме со гради :muscle:

10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    Сабајле трчање 2×5 + 2×6 минути.
    Па кратко пешачење на Водно
    IMG_20240506_143131.jpg
    Па тренинг за нозе и задник од Јака.

Јас на нозете после ова:rofl:
    wo2wsxgthsw71.jpg

11. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    Денес на Водно качување.
    IMG_20240511_202627.jpg
    И после вежби за горен дел од Јасна.

На Katie90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    Денес малку пешачење
    IMG_20240512_202236.jpg
    + Истегање од Јака.
    Неделава нозеве партали.:sweat:

Forever-alone-meme-2011rl.jpg

Последна измена: 12 мај 2024
    На MikicaBt и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  13. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    43.047
    Хај! :sun:
    Не ветувам дека редовно ќе пишам, наоѓам време за вежбање ама ме мрзи да пишам општо по темите.
    Ќе се дружиме се надевам.
    Во последно време сама си смислувам тренинг, денес дека набрзина да не заостанвам многу (празнична пауза од 5 дена) се одлучив за ова:
    Screenshot_20240512-202757_YouTube.jpg

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    2.418
    Сакам да прашам колку месечно можеш највеќе да ослабеш ако си на строга диета ?

15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    Што подразбираш под строга диета?
    А за колку ти теоретски можеш и 2 и 20 и повеќе кила, разликата има дали си ослабел у сало, мускул, вода, колку можеш таа добиена тежина да ја одржуваш после итн.

16. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    2.418
    Јас кога слабеам тогаш секаде слабеам и секаде се дебелеам. Дури и прстите на рацете ми се поправаат.
    Еве да речеме ако успеам месец дена да бидам само на супа, овошје и зеленчук, колку би симнала?
    Ја се здебелив од АД ама не ги интересира тоа докторите. Го занемаруваат тој факт дека тие дебелеат. Ама не можам веќе вака. Многу ми пречи и за здравјето и за се.

17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    Вака не може никој да ти одговори.
    И да бидеш на ваква храна, има разлика колку калории ќе внесуваш. И да имаме број на калории дефинирано, пак не може да се знае точна бројка.
    Освен тоа со ептен рестриктивна диета и да ослабеш многу, после одма ќе ги вратиш, не е одржливо таквото слабеење посебно што викаш дека зимаш лекови.
    Затоа со диети се почнува со пресметување број на потребни калории па постепено намалување на внесени калории. А на сила да исфорсираш слабеење не можеш.
    Ама ако ти е тешко ова да го направиш сама, препорачувам да пробаш со нутриционист.

18. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    2.418
    Пробав со нутриционист и се што не јадам ми пиша во диетата. Тоа отпаѓа. Ама еве вие поискусни што сте дали можам да издржам толку време на супа, овошје и зеленчук?
    На времето ја имам држено ун диета и не беше лошо ама сега ми треба многу повеќе да ослабам. Не сакаш да знаеш на вага колку ми покажува... еве срце ме фаќа од помислата на бројката ;(

19. Zaha

Zaha Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Дали има некој кој лично соработувал со Icebbf и би можел да ми пише?

20. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.767
    Сега најдов време да одговорам.
    Тогаш пробај со друг:D.
    Не, најсериозно, "со сила" не можеш здраво и долгорочно да ослабеш. Ќе ослабеш сега вака ама што кога после дупло ќе ги вратиш и само ќе се вртиш во круг.
    Затоа ако не знаеш како сама најди ДОБАР нутриционист.

Последна измена: 13 мај 2024