Девојки, дали има некој групен чат на ФБ, Инстаграм, вибер или овде(не знам дали има опција) за споделување вежби и мотивирање?
Токму тоа е поентата и на групава, тука може да се споделуваат и вежби, видеа и сл. На фемина може и разговор да се започне со повеќе учесници ама нема да е јавен и да може сите што имаат потреба од предлози да го видат во моментот или во иднина. Ќе остане само во мала група некоја, се губи поентата..
Вчера 1 час фитнес во домашни услови. 15 мин загревање, 10мин кардио со трчање во место и скокови, па потоа стомачни (долни, средни и горни стомачни), нозе (sumo squats и на легната на подлога од типот на lateral leg raises и доста истегнувања) и glutes & hips (пр. donkey kicks, upright hip thrust, side step over, low lunge, fire hydrant) и на крај вежби за стапалата. Тие вежбите за стапала мислам ме препородија, на крај и малку ги измасирав со ролер и топче за масажа со боцки. Денес планирам раце со тегчиња, грб и уште некои вежби за glutes/hips. Ме болат деновиве куковите од многу седење на работа, па сакам да ги раздвижам зглобовите.
Те сфаќам, но тука нема активност. Кога бев претплатена во една програма имавме вибер група и сите постиравме што вежбавме дневно. Со тоа колку и да не ми се вежбаше некој ден кога ќе отворев разговор и прочитав дека сите вежбале веднаш добивав мотивација. Овде никој не објавува, можеби еднаш неделно. Нема врска, тоа е што е.
@*Schmetterling* Нема активност овде, те разбирам. Еве јас ќе пишам нешто да мотивирам. Почнав повторно поактивно да вежбам, имам дома тегови и некоја минимална опрема и правам intermittent fasting, но не секојдневно, еве да речеме 4 пати неделно и веќе осеќам промена иако не е скрос видлива. Кила губење не ми значи толку, би изгубила 3 кила максимум, а веке изгубив едно месецов. Фокусот ми е исклучиво на тонирање и да не сум "мека". Денес немам вежбано но ќе удрам после 10 минути deep core exercises и малку склекови и upper body, а вчера вежбав интензивно нозе и задник. Едвај чекам да постирам резултати!
Која апликација ја користите за мерење на чекори но да биде со километри, пошо инсталирав една и ми покажува со американското срање - miles.