Long time no see.. а и гледам, замрела темава некако. Накратко, за март и април. Мноооогу помалце вежбав, споредено со предходно. Ама, обврските за нашколо, а и оние вон него си го прават своето. Март Спојлер 3 -Cycling 22km. 27 -HIIT ‘Fast fat burning - cardio kickboxing’ 8m. -Push ups 1x15 28 -Tabata ‘Cardio + Lower Body toning’ 24m. -Push ups 1x10 -Diamond push ups 1x7 29 -‘Can you HIIT like a girl?‘ 22m. -‘Leg Slimming Pilates Butt and Thigh Workout’ 32m. -Push ups 2x10 Април Спојлер 1 -HIIT ‘Workout for fat loss’ 22m. . -30 Jumping Jacks/Skips/Front Kicks/Pendulums. - 11x25 (стомачни од Мој Тренер - P90X) -Push ups 1x10 -Plank 1x70 2 -‘Bodyweight cardio + Lower body strength’ 17m. -‘Natural Brazilian Buttock exercises’ 10m. -Push ups 2x10 -Diamond push ups 2x7 7 -HIIT ‘+ Total body toning Tabata workout’ 45m. -‘At home total body barre workout’ 13m. -Push ups 2x15 11 -‘Toning and Weight loss boot camp’ 10m. -‘Sweat-a-loties’ 15m. -Push ups 3x10 14 -Running 10m. (во место) -‘8 min. abs’ -‘Abs & obliques cardio blend’ 28m. -Push ups 3x10 -Plank 1x120 * Во деновите кога немам време за вежбање (или ми е мака), правам по 10тина склекови или планк.. да не сум без ич. Плус 2 пати неделно физичко. П.С: Денес почнав со Insanity.. се надевам нема да паднам в несвест од вежбите.
Денес како секој ден стомачни,вежби за нозете и неколку за задникот Abdominal Crunches *1x25 oblique crunch *2x25 toe touches *1x30 reverse crunch*1x25 side crunch *2x25 leg pushes *1x25 push troughs *1x30 alternating culrs *1x30 curl *1x30 Lunge *2x15 Squat *2x25 wall sit *2x30 sec Side-Lying Leg Lift *2x25 bridge 2x20 Инаку јас секој ден си вежбам само немам време да запишувам
Се навратив на Џилиен, левел 1, после десетина дена невежбање И издржав едвај 15 минути, дали дека не бев јадена уште од 2-3 сатот, само едно нескафе пиев, или дека немам кондиција, небитно. Битното е дека немам континуитет во ништо и морам да најдам начин да го сменам тоа, едноставно морам
Неделава сум во период на припрема Цела зима лежев и ми треба една недела прилагодување пред да почнам со вежбање. Вчера. 20 мин трчање 30 мин одење по 15 мин вежби за нозе, стомак и задник Денес. 2 х 20 мин кардио и до вечер вежбите да ги направам уште Морам една недела вака, ако почнам нагло нема да знам кај сум после од болки во мускулите. Инаку некои уживаат да вежбат. Јас не. Јас го мразам вежбањето, и баш тоа ми е најголема мотивација за нејадење. КОга не вежбам јадам се и сешто. А кога вежбам стално си викам : "А бе Кикирикче не го јади тој бурек од 700 калории, ке треба после од тие досадните кардио два саати да правиш"
30 минути кардио 70 чучњеви 100 стомачни Немам вишок кг сега сум на својата идеална тежина,работам на зацврстување на стомачните мускули.
Колку време ме немало во темата, срам да ми е. Сепак вежбам редовно,секој ден. И како се ближи летото јас сум се повеке задоволна ма најзадоволна сум сепак за овој резултат мајке ми многу се трудев, и кој вели трудот не се исплати?а? Денес на теретана на лента за трчење - 5мин одење,15мин трчење ја повторив серијата 3 пати без одмор - 20 * 5 странични стомачни - 20 * 5 долни стомачни - 20 * 5 горни стомаачни - 15мин орбитрек
Иако пасивна во коментирање на темава, сепак си ги терам секој ден 2та први левели од Џилиан за Six Pack и 30 Day Shred, нормално со ден-два пауза во една недела. Дилемава ми е - КАКО Е МОЖНО цело тело да успеам да го стегнам (немам веќе дебели бутини, ги истонирав нозете и рацете, на добар пат е и ѕix рack-от ..) АМА уште ги имам спојлерите ??? Не дека ми ‘‘течат‘‘ од страна кога ќе облечам фармерки/хеланки, ама сепак како може стомачните да ми добиваат дефиниција и цела таа core област да ми се стегнува, а овие уште да стојат (намалени, ама сепак ги има!) ?! Нормално вежбам, 1 неделно обавезно џогирам, и пак тие стагнираат. Советче некое, нема да е на одмет?
за жал многу тешко можеме да се ослободиме од ПЕРНИЦИТЕ и јас го имама истиот проблем диети вежбање секој ден и шетање навече по 1 час и пак си се тука намалени но тука многу голема улога игра сама конструкција на телото и гените .кја мене татко ми има таква конструкција слаби нозе а сирока половина ,, тоа е
Јооооок!!! Се утепав од гледање луѓе што завршиле со Insanity, Turbofire и сл. програми и сегде викаат дека гените се само изговор за да не се добие телото што го посакуваме (а таму има доста што се со лоши пропорции и сепак немаат trouble zones) .. Не знам што е чарето, ама си имам волја бре! .. Ако не ги стопам нив, барем другите делови ќе си дојдат на место, колку и да ми е бесмислена состојбава моментално
епа денеска 2x 20 сек-планк 36 стомачни 50 скока со јаже Спојлер да одморам малце па за 2 саати планирам да трчам малце
И мене ме немаше на темава но тоа не значи дека не вежбав. Вежбам за се, најмногу за стомачни + кардио и има напредок ама има уште до целта. Ајде имаме уште малку време Ајде малце мотивации
епа денеска ептен се изморив... 10-стомачни 1X 20 сек-планк 1X 10 сек-планк + вежбиве http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kKCVCZe474 одвај стојам ептен се изморив Спојлер тешки се многу,некои неможев да ги направам па другарка ми ми помагаше на пример онаа кога нозете ти се во вис уфф
Јас денес сабајлечки се извежбав пола час кардио комбинирано со стомачни и вежби за задник и 130 чучњеви.
Добар тренинг денес. Што се не правев..главно грб и раце, стомачни, задник и нозе...па скоро се пројдов денес.. И запознав 2 девојчиња на фитнес..not bad со тоа што сум нова во овој клуб. Ах да, му фрлив око на еден дечко уште минатиот тренинг, а веќе следниот, вечерва, почнавме и да муабет да правимеее.. Еве девојки малце поинаква мотивација, обично ме мрзи да го довлечкам газот на фитнес, ама еве сега убавиов ми е мотивација за поскоро да дојдам и да го видамм Не ми замерувајте, малце сум си таква хај денес