Денеска џогирав пола саат, трчав по скали, малку стомачни и кардио. Се на се убаво ми дојде чувството после вежбање
Колку ме мотивираа оваа тема! Вежбам една недела секој ден активно во теретана па се чуствувам спремна за да го напишам мојот прв пост во оваа тема. Денес 30 мин точак (отпор 3) 30 мин орбитрек(отпор3) 5 по 50 стомачни за нозе 20 мин вежби ( на тие справи не бројам колку можам) грб и гради исто неколку серии по 20 пати. Сум вежбала и порано во домашни услови но теретаната те прави повеке мотивиран И да доста пешачев деновиве односно далеку ми е теретана некаде 15 мин во еден правец! Срекна задоволна исполнета!
http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU само 3 вежби не направив тешки ми беа 2X 25 сек-планк толку денеска,за 30 мин ќе тречам малце Спојлер не вежбам многу затоа што мислам дека го постигнав она што го посакував вежбам малце само за да одржувам форма
Се зависи до твојата телесна композиција и колку телесни масти имаш и активна маса (мускули,коски итн). Кај девојките што се фит се познаваат на 18 % а веќе под 15 % телесни масти се познаваат стомачните.
јас имав стомачи малце и почнав да ги правам овие вежби и за отприлика 2 недели ми се дооформија, стомакот ми стана поцврст и ми се дооформија уште 2 коцкички станаа поголеми малце,редовно ги правам вежбиве навистина има резултат, додека вежбаш се чуствува како жештина во стомакот, што веројатно значи дека делува
денес не се форсирав многу 2X 30 sek-планк 20 стомачни сега одам да скокам со јаже и да потрчам по скали малце
Како и секогаш. Секојдневно вежбам само поретко сум на форумов Денес 40 мин орбитрек, 30 мин степер, стомак и нозе.
1 час Body step aerobik (таа што не‘ вежба какви вежби ни дава, ефективни до в крај!) (баш дел од вежбите беше и оваа, само што ногата беше уште повисоко горе)
денеска многуу вежбав, само што се враќам од трчање 3X 20 сек-планк 50-стомачни и други вежби за стомак 23-склекови 7 пати -трчање по скали 456 скока со јаже 1 саат 24 мин 45 сек трчање со друштво како ќе заспијам ноќеска незнам
денес не вежбав многу,бидејќи вчера многу вежбав и денеска се ме болеше 2X 15 sek -планк 23-стомачни 112 скока со јаже
Оддамна немам правено стомачни по дома, денес пак почнав и планирам до летово да имам стомачни. 138 скока со јаже 100 стомачни од првите во 1 level (не знам како се викаа ) 25 склекови
Сабајлечки, ова видео 30 мин. Иако девојчево има само 10 год, на почетокот ми беше чудно, ама има одлично тело и баш ми беше мотивација. Ко за почетник ко мене - супер. http://www.youtube.com/watch?v=aNgjuO80drQ После една чаша јогурт и банана, и цел ден
Денешен тренинг ќе биде за нозе: Чучањ х 100 кг(120 кг) ако се осеќам супер 5-8 серии Чучањ сумо да фатиме страничниот дел на ногата. Мртво подигање романско 120 кг х 8. Исчекор напред 15 кг х 20 Задна ложа 51 кг х 10 Листови потисок седнат 60-80 кг 8-10 Компелкси со шипка или спринтови зависи како ќе се чувстувам за топење маснотии тренинг: 10 минути рунда без паузи колку можеш Објаснување (килограми х повторувања)Тренингот е дизајниран за топење маснотии. Во деновите кога не се вежба препорачано е кардио тренинг пешачење на 18% агол на напад Мртво подигање 25 кг х 10 Веслање во претклон 25кг х 10 Power Clean 25кг x 10 Преден чучањ 25кг х 10 Преса за рамења (стоечка положба) 25кг х 10
денес реков дека нема да вежбам, ама ете вежбав и тоа многу 65 -стомачни и др вежби за стомак 3X 30 sek-планк 453-скока со јаже 1 саат 43 мин 65 сек трчање
Спојлер Да си додадам сама на себе 45мин возење велосипед на кеј. Го натерав и дечко ми да вози, кутриот жива вода се стори
6ти ден ми е девојки, и не се откажувам Среда само пешачење вторник-50 squats, 20 мин пеш ачење Петок 55 squats Сабота-100 скокања со јаже,60 squats, 40 мин точак и 10 мин сауна недела 65 squats 2 саата пешачење од водно до доле, 20 мин точак понеделник- 70 squats, 30 мин пешачење и 30 мин трчање идемо даље
Еве од сабајлево што вежбав: 20 чучњеви (или како и да се викаат не е битно) 25 вежби за горните стомачни мускули 25 за долните стомашни мускули 5x 30 секунди- планк Тоа е тоа за сабајлево, после може ќе постирам нешто друго.