Мојот фитнес ден (+ мотивации)

Дискусија во 'Фитнес' започната од EleMental, 22 октомври 2012.

1. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Денеска не вежбав од оправдани причини
    собата каде што скокам со јаже и ги правам останатите вежби
    брат ми максимално ја користи со неговата девојка
    шта чеш -.-

На La.Reina.Del.Sur, Ariel и EleMental им се допаѓа ова.
  2. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    извештај за вчера и денес :)
    вчера , повторно кардио тренинг 60 мин , па вежби за нозе задник и стомачни
    денес , кардио тренинг 90 мин , па вежби за горен дел (рамо раце кичма грб ) и повторно стомачни .
    Со другарка ми си правевме трка на лентите која повеке ке издржи , па нормално јас :rock: :rock:
    поинтересно е кога вежбаш со друштво :rofl: ,за мускулите на лицето , :D , смешковци хаха
    ве поздравувам и сите да ве пофалам , браво и само напред :clap:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,4 KB
      Прегледи:
      515
    На Ema.Sk, Lux, Ariel и 5 други им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.109
    Допаѓања:
    24.406
    Вчера вежбав гради и нозе со газ 8)
    Почнав со 10 мин на статичен велосипед за загревање,
    потоа на бенч клупа (мислам така се вика) 3 серии по 8-9 пати (20 кила, толку е тешка само шипката)
    уште една вежба за гради исто 3 серии по 10 пати овај пат :)

И после нозе: ова вежба 3 по 10 пати, тежина 30 кила, мора толку оти толку тежи шипката.
    и оваа почнав да ја правам 5 пати по 10 за секоја нога посебно ;) можи и дома да се прави ќе се качувате на стол, за тежина може да се искористат шишиња со вода полни, вежбава е многу добра и напорна
    И стомачни 5 серии по 10 на справа незнам како се вика (се држиш само со рацете и ги креваш нозете нагоре право испружени).

И на крај 30 минути на орбитрек. Се на се 2 саати вежбање. И после вежбање јадев пастрмка без ништо.
    Заборавив за денес да пишам, ќе вртам 1 саат на орбитрек дома не одам во теретана денес оти ме болат мускулите. :$

Прикачени фајлови:

На Ema.Sk, Lux, LaBella и 4 други им се допаѓа ова.
  4. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    850 скока со јаже

На LaBella, Lux, EleMental и 2 други им се допаѓа ова.
  5. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    луѓе еве ме :)
    летоска вежбав секој ден,и ептен се затегнав (богами 2 ипол месеци вежбање не се малце) ..
    ама ете со почеток на школската година качив 5-6 кила,сало ми се наталожило на стомакот,целулит да не праиме муабет.
    затоа решив,од понеделник стварно ќе почнам со вежбање и правила исхрана.
    понеделник-вежби за нозе,вторник-50 склека,50 стомачни,50 чучњеви
    среда-вежби за задник ,четврток-исто како и вторник,петок-вежби за стомак,сабота-исто како вторник,и недела-вежби за раце.
    можда ова малце ви се глеа,али верувајте ,јас со 20 склека се изморувам :sweat:
    со тек на време ќе зголемувам вежби,и до 1 јануари ќе ослабам и ќе се затегнам ! ;)
    Исто така,многу ќе внимавам на исхрана,ќе пијам многу вода,и ќе јадам по 4-5 овошја на ден.

јас се токмев уште од пред една недела да вежбам,али ништо.Од понеделник стварно :)

На Ema.Sk, Ariel, Lux и 4 други им се допаѓа ова.
  6. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Здраво, здраво..
    Имате уште едно фитнес другарче. ^_^

По 2 месечна пауза, почнувам пак. Не дека немав воопшто некаква активност за тоа време.. 2 пати неделно часовите по физичко каде што го давав својот максимум и пешачење (неретко и трчање) со кучево на секој ден-два.

Значи, денешниот фитнес ден ми беше:
    - 20 минутни вежби од Фитнес Блендер (вежби за надворешиот дел на бутовите);
    - 25 стомачни (свиткани нозе и кревање на торзото до нив). За почеток добро е зашто ми се најтешки;
    - 20 стомачни (свиткани нозе и благо поткревање на торзото);
    - 5 минутни вежби од Фитнес Блендер, пак (нозе и задник);
    - Планк 1х45 сек;
    - 35 чучњеви без пауза;
    - 20 склекови со благо спуштање;
    - Стандардни вежби за истегнување.
    После можеби и ќе го прошетам кучето.. па доволно ќе е за денес.

Малку експлозивен почеток за мене, но така ми е подобро зашто ако првиот пат го дадам максимумот, ќе се трудам следните денови да се држам до тоа. Утре пак некои вакви вежбички (HIIT сигурно + други), а од понеделник ја почнувам 2 неделната програма (Combination 1, 2) на Brazil Butt Lift.

Инаку мотивација сте ми вие, тие 6+ гига што ќе пропаднат ако не ги вежбам последните вежби и сликите што ги поставувате. И исто сакам да си ја вратам мотивацијата што ја имав февруарито.
    Зашто обожавам да си докажувам дека секогаш можам повеќе..

И едно огромно Браво за сите, продолжете така! :clap:

На Ema.Sk, Ariel, LaBella и 5 други им се допаѓа ова.
  7. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    30x15 склека со потвиткување на колената.

3x50 чучњеви.

Ќејфот за тренинг нагло ми падна деновие, се обидувам да си го вратам....

Едит: Стигнав до спојлери кои едвај можеш да ги фатиш меѓу прсти, карлицата се појави и дефинира, тие линиите, не знам како да ги опишам, баш се познаваат и не ќе е лошо да поработам и на мускулна маса повеќе, али интензивна исхрана...? Еве го ѕидот што го удрив....

На Ema.Sk, Ariel, La.Reina.Del.Sur и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    EleMental уствари секогаш е најтешко кога ќе излезат на виделина првите резултати од краткотрајното вежбање. Се е до психа, ти се увртува мисла дека не е лошо и вака, па еден ден ќе прескокнеш, два, три... и излезе од колосек за по некое време да се врати се' по старо.

Ти како иницијатор за темава и инспирација на многумина овде (меѓу кои и јас) не смееш никако да удираш во ѕид. Стегни заби и продолжи понатака еднаш реков и ќе се повторам, мозокот и мрзата ти се чудна работа и наведуваат кон состојба на вегетирање додека пак мускулите и енергијата кажуваат нешто сосема спротивно. Најтешко е додека се створи навика, не се откажувај прерано.

Јас вчера паузирав бев исцрпена и не се чувствував баш најсјајно. Сега собирам енергија и за саат време планирам да се посветам на другар ми, г. Орбитрек. Бидејќи немам никакви обврски за вечерва, ниту пак утре од сабајле, планирам да поминам подолго време со него оваа вечер. Љубов, шта чеш.
    :emo:

На Ariel, Lux, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Не бев во теретана веќе 3,4 дена :worried: Но,со причина од тие глупавите орбитреци таму :^) Дома го имам и не го користам а таму демек ќе се загревам со него |(
    Епа еве 4 дена колено ме боли,знам јас дека тоа чудо освен што расипува колена за друго не го бива.

Но утре одам обавезно и се надевам дека нема пак нозете да ме болат,јово на ново :sweat:
    Алал да и е!

На Ema.Sk, Ariel, Lux и 4 други им се допаѓа ова.
  10. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    1.101
    3 дена излегов од колосек и да ви кажам право ми недостигаше вежбањево, ама што да правам кога роденденов ми беше како Ивкова слава - 3 дена гости пречекував :D

Денес извежбав одлично после 3 дена пауза умре циганката што ме фалеше
    50те мин. моето фамозно Тае Bo - Instant Abs. со прескокнување на некоја серија од некои вежби во последните 15-20мин. + 10 мин. Орбитрек на нај јак отпор

Чиста вистина :!:

На IamSexyAndIKnowIt, Ariel, Lux и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Заврши мојата интимна сесија со Орбитрекот за вечерва :whew:
    До душа ќе траеше повеќе, но батеријата на лаптопов не потраја за филмот и се откажав.
    Сепак 50 минути, 21 поминат километар и 310 калории не се малку плус 20 склека со свиткани колена (ја љубам женски да ги викам), 30 чучњеви и многу тегнење.

За утре гледам на временска прогноза ќе биде сончев ден па планирам да го искористам и ролам на стаза. Штета, најверојатно тоа ќе биде за последен пат оваа година.

На Ema.Sk, Dinnna, tinkerbelll и 7 други им се допаѓа ова.
  12. happyandslim

happyandslim Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    3 пати неделно сум по час и половина во теретана, и пешачење околу 40 минути дневно..плус пазам на исхраната исфрлив се нездраво. Мотивации

и да, секојдневно ja прелистувам темата, браво за сите keep the good work :)

На Ema.Sk, Artemission, Ariel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Редовно ве следам и дополнително ме мотивирате,а веќе една недела и јас вежбам по дома :)

Најпрво вежбам на орбитрек,па потоа правам чучњеви,вежби за нозе,задник и на крај стомачни.Внимавам и на исхраната и гледам да внесувам што помалку ЈХ,а повеќе протеини.Сега за сега добро ми оди и се надевам дека до Нова Година ќе ги симнам уште тие 4 кг на кои сум им се намерачила да ги снема од мене :)

На Ema.Sk, Artemission, Dinnna и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Нај голема мотивиција ми сте вие си викам кога можат они зошто да не и јас :angel:
    Вчера вежбав 15 мин за нозе и задник и 15 мин за стомак и праев некои вежби за раце 10 мин 8)
    (ке качам некое кило дај боже) Што повеќе вежбам повеќе и јадам вчера 5-6 пати јадев денес од кога сум станата јадам :lol:

На Artemission, Dinnna, Ariel и 2 други им се допаѓа ова.
  15. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Од утре се враќам со полна пареа. Периодов со мрза и некои лични дешавки ме омекнаа, но си ветив дека ништо нема да ме разводени.

Еј, пред некој ден дознав дека Новак ЏоковиЧ вежбал сам на тениски терен во текот на бомбардирањето на Белград, 1999 година. :bow: :bow:

Он топик, еве ме мене на едногодишна возраст како го правам првиот склек :D :D :D

Јас сум, мајке ми :D

Шала...

На Lux, Ema.Sk, Artemission и 3 други им се допаѓа ова.
  16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Денеска конечно во теретана час и 15 мин.
    Три вида на вежби за раце со тегчиња од 2 и 5 кг (3 сета по 10)
    Чучњеви со тегче од 5 кг (3 сета по 10)
    Вежба на справа за нозе (навнатре,странично и наназад,3 сета по 15пати на секоја нога)
    Вежба на справа за гради и раце 3 сета по 10 и на другата 3 по 10.
    Стомачни 3 по 10
    Точак за загревање и пред одење по околу 8 мин.

Не се оптеретив премногу дека имав пауза од недела дена,па да не е станам од кревет утре :lol:

Имам прашање,јас си ги вежбам рацеве и ми се познава веќе (минимално) мускулче :wasntme: Како да вежбам за намалување на обемот на рацете,не само мускули да билдам :rofl: м?

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Не сум вежбала цела недела. Не ме тепајте од утре пак. :wasntme:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    здраво другарчиња :*
    Јас имав активен викенд , надвор од теретана
    саботата бев на планинарење , 8 часа во движење :o
    прекрасно си поминав , се освежив и ги наполнив градиве со чист воздух ... чувството таму горе неопишливо!
    Денес целооо тело ме болеше , едвај се движев по дома
    некаде при крај на денов малку повежбав дома некои вежби за истегнување и стомачни , чучњеви и вежби за задник и бутини , околу 1 час вежбав .
    Добро е , одиме понатаму ... утре пак ;)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,7 KB
      Прегледи:
      301
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.390
    Допаѓања:
    142.883
    Денес 40 минути на орбитрек, со воспалени мускули од вечрашните чучњеви.
    Вообичаено правев комбинирани вежби, од кои по 50-тина чучњеви и 50-тина стомачни. Вчера направив по 100 стомачни и чучњеви, ама набрзина, повеќе запнав, со малку други вежби помеѓу нив.

Денес, како поминува денот, се повеќе ме болат муслуките. Се надевам дека утре ќе бидам подобра, ама ако не сум, што би завршило работа? Б6 или нешто друго?

Фала на Лукс, Иксмен и Артемишн за советите околу мојот „проблем“ со времето на вежбање. Размислував деновиве и околу тоа, и веројатно ќе морам подобро да се организирам, нема друго решение. Подолготрајни тренинзи ќе имам за викенд - петок, сабота и недела, а другите денови ќе гледам децата да ги легнам на време - во 20.00, и веднаш да почнам со вежбање, кое ќе биде поинтензивно, а ќе трае помалку - до 45 минути. Убаво би било ако можам да уфрлам еден ден базен преку недела, ама не сум сигурна дека ќе успеам.

Прикачени фајлови:

• You choose.jpg
      You choose.jpg
      Големина на фајлот:
      26,8 KB
      Прегледи:
      277
    На tinkerbelll, Lux, Ema.Sk и 4 други им се допаѓа ова.
  20. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Ауу значи каква мотивација ми дадовте... :clap: за темава
    Во секој случај за некои 2 саати идам на фитнес после скоро година без вежбање :$ па ќе видам што ке ми дадат ко за почеток :D Се надевам дека нема ептен да се избрукам таму :D
    Инаку планирам и исхраната да си ја сменам но сеуште не ми е јасен процентото и периодот на внес на протеини и ЈХ, валда и за тоа ќе ми дадат предлози :) :^)

На Lux, EleMental и Ariel им се допаѓа ова.