Енергетските пијалоци ми имаат убав вкус, еве можам Guaranna и Redbull да ги издвојам како едни од омилените. Стварно те држат буден долго време, но и штетни се по здравјето. Ем поседуваат високо количество шеќери кои не чинат, ем ако често ги пиеш ќе си го пореметиш сонот. Така да ретко конзумирам...
Што мислите вие феминки за енергетскиот пијалок Red Bull? Ако го измешаш со алхохол на лице место добиваш срцев удар. Red Bull ти дава крилја! Значи не знам како произведуваат ваков Red Bull од две вакви паѓаш во несвест и готов си, а кај нас во школо сите го пијат. Баш штета што не се запознати со вистината. Енергетски пијалок?!
Не е дека на лице место добиваш срцев удар, многу луѓе го мешаат со алкохол, дури по кафичи и во комбинација се продава. Опасно е, ама не толку катастрофално. Јас ни ред бул ни алкохол не пијам. Никогаш не сум сакала енергетски пијалоци, ми прават тахикардии.
Имам пробано неколку врсти енергетски пијалоци, а лани се случуваше во еден ден да испијам по две или три. Не бев свесна дека е штетно. И резултатот од тоа беше да можам пешки да изминам долг пат и да не се изморам, да урлам и да не спијам до сабајле. Сега пијам само кога треба да спремам тежок испит и да останам будна.
Многу се штетни за организмот, посебно никако не идат во комбинација со алкохол. Имам пробано, но не ми се ништо посебно, онака благички, а плус дека се штетни, ги избегнувам. За да останам будна кога спремав испити, си пиев кафиња.