Кога некој оди по улица и како намерно да чека да поминеш покрај него за да кивне право кај тебе во лице! Ауффф! Неколку пати ми се има случено а и ни извини не викаат
Мразам кога на некој нешто ќе кажам и на сите тоа ќе го разнесе т.е каже. И мразам кога некој нешто ќе направи и тоа цел ден ќе го повторува. Мразам кога чекам некој Мразам кога ме прекинуваат кога јадам. Мразам кога плановите ќе ги сменат во последната минута.
...ќе ми каже некој ,, не се нервирај ,, ...кога некој ми кажува како да си ја работам работата ...кога некој постојано доцни
Мразам неодговорност. Мразам кога некој постојано ме договара и откажува во последен момент. Мразам совети кои и самите личности кои ги даваат не ги применуваат.
Мразам кога некој ќе помогне некому и тоа го кажува насекаде. Мразам фалбаџии. Мразам почнати и незавршени работи. Мразам нереализирани ветувања. Мразам непризнавање на грешки.
Мразам кога чекам луѓе што стално каснат. И пак не ми доаѓа памет и јас да почнам да им каснам на тие луѓе.
Кога ќе прочитам ваква глупост - Чекај, моја ли си? - Да, па нели знаеш? - Па зашо се караме тогаш ко да не си?