Дефинитно сум мразокршач! Уште од основно,па средно и факултет,кога требаше да се одговара,презентира,воглавно да се каже нешто стално почнував јас,па потоа дури и другите ми викаа ајде крши мраз,твоја работа е тоа Исто и за конверзации со луѓе кои првпат ги среќавам,иако тоа е повеќе од што мразам да седам напразно во тишина. Мора да си кажам и дека неретко ми се одбило од глава,ама гледам позитивно
Не се плашам да отворам прва комуникација, бидејќи гледам никој не ја крева главата од телефоните, и ако видам повратна реакција, продолжувам со конверзација, ако не, никому ништо. Никој нема со сила да терам да ми прави муабет
Никогаш не би ја имала способноста да скршам мраз Неќам ко ќе седам во просторија на пример и го кршам мразо и после потсвесно мислам дека сите гледаат во мене и то ми е непријатно.
Pa jas sum samouverena lichnost. Samo shto sum malku flegmatichna i ponekogash od tie prichini si molcham, me mrzi da prozboram ili ima situacii koga mi e glupavo na lugjeto da im objasnuvam raboti koi za mene se ochigledni. Inaku sakam da se dokazhuvam i dobra sum vo toa, koga imam potreba prezemam inicijativa. Edinstveno za zapochnuvanje prijatelstva i takvi raboti ne pristapuvam prva, ne sakam ednostavno.
Попријатно би ми било доколку некој друг прв го скрши мразот, но доколку сум во група и никој не презема ништо, тогаш јас ќе истапам и ќе го преземам првичниот чекор. Знам дека во секого се крие потенцијал и мило ми е кога ќе ја олеснам првичната тензија од неизвесното за останатите да се опуштат и да го кажат она што го мислат. А секој си има уникатно и единствено мислење.
Зависиии.. ако не влагам во некој голем ризик, сум мразокршач. Но, ако следи тешка последица.. сепак не
Јас пак понекогаш си набивам проблеми од толку отвореност и искреност,навистина ете таква сум нит срам нит перде немам за ништо. Но секој е различен..
Мразокршач зависи за што, обично не се срамам да го истакнам мојот став на одредена тема. Можам да настапам слободно.
Немам проблем да го скршам мразот, ама сфатив дека не секогаш треба. Понекогаш е подобра пасивноста и умешноста да се процени кој мраз да се скрши. Не планирам да трошам енергија за џабе.