Сакам да прашам. На челото кожата ми е премногу мрсна. Имам и црнки и мозолчиња. Сега проблемот е во тоа што на едно место имам три мозолчина и во пределот околку трите мозолчиња кожата ми се лупи. Истото го имам забележано и на носот кај црнкитe. Кога ставам пудра, повеќе ми се лупи кожата на носот и станува се поистакнат излупениот дел. Од што е предизвикано тоа лупење?
Здраво на сите јас имам комбинирана кожа, едмо време имав и масна ама ја регулирав. Сакам само да ви дадам совети како да ја негувате кожата а истовремено да не ја сушите. Значи нешто најважно е да не се користат агресивни препарати за миење на лицето, со иритирачки сурфактанти кои имаат за цел да ја обезмастат кожата. Миењето е најважно за сите типови на кожа а особено масната. Треба да одберете некој благ детергент со благи сурфактанти или пак воопшто без сурфактанти. Немојте агресивно да ја ексфолирате многу често затоа што кога и ја одземаме маснотијата, кожата лачи двоструко па дури и троструко за да се одбрани од нас и се вртиме во круг наместо да го решиме проблемот. Кожата има потреба од заштитен филм а природните масти кои ги лажи се токму тоа. Е сега има некои девојки кои преферираат да користат домашни пилинзи како оние со домат и шекер, или пак сода со масло, или од брашно од кокос а многумина купуваат веќе готови. Важно е пилингот да не биде агресивен премногу и да не се прави многу често (никако секојдневно) може на пример еднаш неделно доколку сакате класичен пилинг. Доколку сакате секојдневно нежно чистење на лицето единствена крема која ја имам пробано и ја познавам е онаа на Dr. Hauschka која не е пилинг туку крема со гранули од бадемово брашно кое благо ја ексфолира кожата и ги отстранува сите маснотии а може да се користи секојдневно наутро и навечер. Исто така немојте да се плашите од маслата за лице. Има и масла кои се наменети токму за масна кожа како на пример маслоод јојоба кое е одлично против акни, масло од лешник кој ја балансира кожата и кокос кој ја смирува. Сите овие лесно се впиваат и не оставаат масни траги. Внимавајте на кремите кои ги нанесувате да не содржат нафтени деривати како парафинско масло и силикони, кои додатно ја влошуваат состојбата, туку да бидат на база на природни состојки кои ќе и помогнат на кожата да дише и да се регенерира а воедно и стабилизира. Поздрав
Како да се справам со носов? Значи, нема што немам испробано, од кремови над 4000, до третмани и ништо. Носот ми е цел со црнки а после 1 час нанесена пудра и камена исовремено, мрсотијата ми излегува и носот ми свети. Дури и да го избришам уште е мрсно. Чаре?
Ја имаш пробано линијата на Uriage? Јас сега ја користам, прекрасна е, околу 720ден во аптеката во Капитол.
Девојки сакам да ви ја препорачам оваа крема,ја користам недела дена и сум многу задоволна.Инаку имам комбинирана кожа,а кремата е наменета за хидратација.Прво бев скептична дали да ја земам или не бидејќи беше 360 ден од Зегин напопуст инаку редовна цена и е 425,нема назначено за каква кожа е па се двоумев,но сепак ја зедов и не жалам ни најмалку.Посовршена крема не сум имала до сега,а сум користела многу(кремите на докторс,лореал трипле актив,гарниер неколку,од авон,орифејм,балеа...) Инаку користам пудра на катрис онаа фото финиш и светнував со неа после сат време,но еве веќе недела дена како што го користам кремот пудрата ми стои и по цел ден.Пресреќнаа сум Еве ја
И јас ја земав истата крема минатата недела од Зегин 365ден. Инаку имам мрсно лице но ми ја препорачаа бидејќи била со масло од јојоба што одговара токму за мрсна кожа. И бидејки светнувам за 2-3 саати веќе ми е страв од креми и само ја гледам дома кремата и никако да ставам. Сега кога го прочитав твоето мислење утре за работа дефинитивно ке ја ставам под пудра да видам како ке реагира. Најмногу се плашам да не се нафрлам и така доста ги имам
Пробај ја.Верувам дека нема да се исфрлиш,бидејќи и јас имам проблематично лице одма ми излегуваат мозолчиња доколку нешто не ми одговара.Откога ќе ја истестираш,пиши како ти одговараше на тебе
Заборавив да се погледнам во огледало да видам дали светам кога се вратив од работа Инаку видов и гел за миење лице склоно на акнод истата линија Geroviatl и се мислам и за него? Имаш ли искуство и со гелот
Немам,но верувам дека се одлични.Планирам да ги купам само да дојдам до некој денар повеќе.Сакам и ноќната крема да ја земам бидејќи сега ставам од дневната и за прв пат во животот не сум светната во лицето кога станувам наутро.
Другарка ми го има и денес ми го даде да пробам. Но некако не. 3пати се измив и замисли имав уште пудра. А и ми беше ко дехидрирано лицето. Имам едно на essense ќе го дотрошам па ќе видам. Нејќам мн да експериментирам оти не субжм баш за тоа
Јас го користев гелот од Геровитал е не ми беше лош. Искрено беше за нијанса послаб од Avenе. Е сега видов дека не си задоволна од вадење на пудра, зависи каква пудра користиш. На пример Римел Стеј мат многу тешко ја вадам со било што. Ја имав и кремата на Геровитал, ич не бев задоволна, а кремата околу очи не е многу лоша. Сепак од цела колекција мене гелот ми беше најубав.
Го пробав гелот gerovital од другарка ми, но некако се чуствував недомиена. Сега купив на essense. Инаку користам Infallible 24h l'oreal лесна е за вадење, но ете мене не ми се погоди
Имам мрсна кожа на челото. Значи не на целата Т-зона туку само на челото...некоја добра крема да ми препорачате?
Искрено да ви кажам, не сум ги пробала сите можни креми за мрсна кожа, ама досега ни крема ни течна пудра не можам да погодам. Од креми: L'oreal triple active anti shine, Neutogena oil free, Nivea soft итн. Од пудри: Rimmel lasting finish, Rimmel stay matte (двете врезии), Manhattan powder mat make up итн. За Менхетенот, мора пред секое нанесување да му правам на лицето пилинг и иако добро покрива, пред нанесување мора да правам пилинг и башка тоа многу се познава. Ни лето ни зима особено за малку подолг период (пример за на работа) ни камена не ме спасува и освен тоа многу изгледа. За некој час како со масло да се имам мачкано, и на тоа мозолчиња и акни... За поскапи не ни планирам. Со оглед на можностите ако има нешто со цени максимум до 500 би пробала, ни денар повеќе.
За моето ептен мрсно лице што ли не сум испробала.. само сфатив дека се е привремено.. маски, кремови, мат пудри.. и после 1 час.. оп, СВЕТАМ! Постои ли долготрајно МАТ решение за МРСНО лице!?
Јас го имав порано овој проблем се додека не си ја најдов идеалната пудра за мрсно лице и идеалната крема. Ќе си бараш пудра што ја регулира мрснотијата на лицето и матирачка крема за лице. Исто така можеш по нанесувањето на крема да нанесеш и прајмер за лице и тоа малку ќе ти помогне. Но сепак мисалм дека најважно е пудрата да си ја погодиш.
Јa кoристaм кремaвa нa Алверде сo зеленo јaбoлкo и лиметa јa имa вo ДМ oкoлу 150 ден е зa мрснo лице ценaтa е смешнa зa тoлку дoбрa кремa јaс сум изненaденa искренo ти препoрaчувaм дa јa прoбaш a пудрa нa Estee Lauder Double wear мaлку е скaпa oкoлу 3000 ден нo 100 пoстo јa регулирa мaснoтијaтa нa кoжaтa ,знaчи имaм испрoбaнo пудри oд нaјевтини пa дo нaјскaпи штo Лoреaл , Буржуa, Клиник, Римел ништo не пoмaгa aкo сaкaш дa не светнеш бaрем 5-6 чaсa нaјмaлку. Веќе трет пaт кaкo јa купувaм и дa ти кaжaм вреди дa земеш пoскaпa пудрa зaштo тoa е тoa штo јa држи и oстaнaтaтa шминкa дa биде пoтрaјнa прoбaј нa тестер aкo сaкaш и ќе се увериш декa е супер.
Девојки ајде некој што ги користи гелот за миење на avene и кремот cleanance MAT emulsion за проблематична мрсна кожа, да каже резултати
Незнам за Авене ама сите повеќе ја фалат колекцијата што е од Еуцерин за мрсна и проблематична кожа (зелената). И таа е медицинска козметика и можеби за некој денар поевтина, зависи од каде ја купуваш. Божем сите аптеки треба да ги продаваат производите по препорачани цени ама не е така