Немате потреба од конги монги Забава може да направат само гостите присутни на свадбата евентуално дј-от со екстра музика Не ја гледам поентата што толку го величат бока конга кога ништо посебно не праи, дај не заебавајте само ритам фаќа од веќе пуштени песни на глуп инструмент и прави уште поглупи гримаси на фацата Исто и оние со светлечкине наочари, тотално непотребни за на свадба според мене
Зошто мене баш ми беше во план на крај Бока Конга да дојде, гледам низ инста става видеа од свадби и баш интересни забави прави.
Мое мислење е дека се живи глупости, џабе фрлени пари и изложување на дополнителни трошоци. Прескапи и преценети! Како што кажав, забавата ја прават гостите, а не човек што лупа на конга на веќе пуштени песни во позадина. Истото го мислам и за оние со саксофоните Као дај иди свири без музика во позадина, пошто вака и децата знаат по дома да фаќаат ритам на песни
Прескапо е 800 евра за еден час со оглед на тоа што за 1000 - 1000 и нешто се наоѓа бенд што ќе ти свири цела вечер. Подобро најдете си бенд што подеднакво добро свири и народно и забавно и нема потреба ни од DJ. Кај нас цела свадба ја отсвире еден бенд и одлични беа и во народниот и во забавниот дел. Си се договоривме забавно што да свират и го испочитуваа тоа. Некои бендови на крај си имаат и забавен репертоар, дури и да не го свират, го пуштаат на матрица исто како DJ да си викнал.
Потполно се согласувам. И кај нас беше исто, се договоривме со бендот за забавниот дел, плус да вметнат малце латино и се беше супер, сите беа на нозе. Сметам дека стварно нема потреба да се вика плус некој од страна, дали DJ или Бока Конга. Веќе и бендовите се прескапи а ова плус е дополнителен трошок кој воопшто не е мал. Ама секој со своите желби
Mi treba predlog za muzka na svadba od vashe iskustvo, bidejki sakavme da ni bidat Maestro bend no se dosta skapi dali nekoj ima iskustvo so niv i dali vredi da se platat?
Здраво девојки Ми треба бенд за свадба да пее народно, забавно и да има дел со тапан. Се мислиме помеѓу: Модерато Сигма бенд Инструментал бенд Ваше мислење?
zdravo..mi treba bend (pomal) za mala svadba od 50tina dusi..Mi treba da peat stranska muzika vo pogolemiot del od svadbata i makedonska muzika.