Музика за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од flowergarden, 27 февруари 2011.

1. Tambolina

Tambolina Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    Мене многу ми ги фалеа група Џубокс,свиреле се,од народно до забавно и одлична журка правеле,ке одиме и да ги слушнеме..дали некоја од вас има искуство ? :)

2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    И јас слушнав дека биле добри, да не знаеш колку пари земаат и прати ми бројче во порака.

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    37.704
    Кај нас на свадба свиреа Слатка тајна. Дечките се одлични. Направија прекрасна атмосфера. Сите гости што беа на свадбата се задоволни од нив. И ние исто.

На Andemona и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    да да многу се зафатени,ама стварно се одлични,на нашата свадба и крштевка Алтернатор ни свиреа и направија БУМ атмосвера,ова беше 2008 год.ама пејач тогаш му беше Јошката и човекот прави супер атмосвера,незнам каков му е сега новиот пејач,е ме интересира bile1986 да ми кажиш,нормално ако не е тајна колку пари сега земаат за свадби? нели рече не се екстремно скапи :) оти ние во 2008 год ги плативме $600 ама се исплати секое едно денарче :D

5. Marvas

Marvas Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво,

Ние се спремаме за свадба и имаме мала дилема околу забавниот дел бидејќи не сакаме турбо-фолк, ниту современи македонски, а уште помалу српски поп хитови, туку да се сведе на добра македонска и странска rock'n'roll забава. Имате некој предлог или убаво искуство со некој изведувач или група која направила ваква атмосфера во забавниот дел на некоја свадба?

6. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

па едни малце попознати но поскапи групи ... Феникс-Штип, Итервали-Струмица и мене лично ми се допаднаа на страра нова во романтик велес беа Соната-Велес ... свират за повеќе пари ама свират се што ќе сакаш

На Marvas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    37.704
    Јас ти ги препорачувам Мама Бенд. Тие свират претежно македонска забавна и странска музика. За цената не сум сигурна колку им е. Пред 8 години им беше 400 евра.

На Marvas му/ѝ се допаѓа ова.
  8. b.jovanoska

b.jovanoska Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Devojki , vo septemvri pravam svadba pa sreduvav nekoi obvrski megu koi i muzikata. Vo toa ime :) gi iskontaktirav arija,bravo bend, drim tim,mile kuzmanovski no ne se slobodni pa ve molam za novi predlozi... brojcinja...iskustva...

9. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Нас ни свиреа Соната од Велес дечките супер си ја завршија работата ни го свиреа истото што го сакаш и ти, значи народни македонски(не нови), никако турбо фолк (и они самите не се љубители) и rock and roll ко што би рекла ти :D

10. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    Ние ги закажавме премиер бенд од скопје за во септември, молика на турнеја во австралија, соната зафатени, едвај ги добивме овие па ме интересира некоја ако била на свадба каде што свиреле нека ми каже дали прават добра атмосфера? Вереникот и сите други велат дека многу добро свиреле а мене музиката ми е најбитна па се надевам дека се добри

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    37.704
    Не сум била на свадба каде што свират Премиер Бенд, ама имам слушано само пофални зборови. Има многу задоволни од нив.

12. Nevena.Smilevska

Nevena.Smilevska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Здраво Марвас,
    И ние сакаме да направиме забава со rock'n'roll muzika, такашто ако најдеш некои добри изведувачи те молам сподели на темава или во приватна порака.
    Ти благодарам.

13. Babushka

Babushka Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    5.338

Неколку идеи од мене: Day Off; Blue Funky Individuals; D.N.O; R'N'C и сл.
    Кај нас свиреа Eye Cue, супер атмосфера, журка. Пред две години случајно ги слушнав во Пивница, им земав бројче. Помини по клубови каде што свират рок, од типот на Џубокс, Касто, МКЦ... Се надевам сеуште работат овие места, одамна не сум била :)

На Annath и Nevena.Smilevska им се допаѓа ова.
  14. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Девојки, ми треба помош.Свадба ќе правиме во септември, па сакаме првиот дел до кај 22.30 да е народен,а вториот забавен.Би сакале да имаме две групи.Дали имате идеа и за првиот и за вториот дел.Секако во предвид би имала две групи со по нормални цени за 2-3 часа, па се на се да ми дојде ко да плаќам една

15. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    леле вчера се јавивме на едно 10 групи се живо е зафатено за септември.Ни ги препорачаа Група Нота.Има ли некој некакво мислење за нив???Гледам народново го влдеат како стојат со забавниот дел?

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    37.704
    Нота се супер. Свиреа на една свадба каде што бев старосватица и навистина добро свират. Свиреа и забавно. На свадбата свиреа песни од нивниот репертоар. Ама ако сакаш можеш да се договориш со нив за песните. Нема да погрешиш ако ги одбереш.

17. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Нота се супер. Свиреа на една свадба каде што бев старосватица и навистина добро свират. Свиреа и забавно. На свадбата свиреа песни од нивниот репертоар. Ама ако сакаш можеш да се договориш со нив за песните. Нема да погрешиш ако ги одбереш.[/quo

Леле фала многу!

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    37.704
    Нема на што. Повели и друг пат. Што се однесува до забавниот дел, јас сум презадоволна. Имаа одличен избор на забавни песни.

19. eleni23

eleni23 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    23
    Aj ве молам искуство со Три Шешира ми ги пофалија многу, меѓутоа сакам и од други да чујам мислење :)

20. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Пред околу две години бев на свадба каде свиреа Три шешири и Даниела, не знам дали уште пее со нив Даниела. Многу добра забава направија, беше свадба на која немаше некој што не стана.

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.