Музика за свадба

Discussion in 'Свадба' started by flowergarden, Feb 27, 2011.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Бев на свадба каде што пееше Гоце Арнаудов всушност тој беше изненадување предходно си пееше една група и некаде пред ручекот се појави Гоце и страшна атмосфера направи секоја му чест :bow:

2. blond

blond Популарен член

А да не знае некој која му е цената на Гоцета ??

3. missperfect

missperfect Истакнат член

Кај нас на свадба ни свиреше групата Македонски филиграни и беше супер. Оваа група свири само македонски изворни песни и може по желба српски народни песни,но никако не турбо фолк и новокомпонирани.Ние немавме посебни желби,освен што кај нас немаше порачки,ниту пак повикувања од типот ајде сега свекорот да го води орото и итн.Многу беше лабаво и сите се забавуваа без некој притисок.Во вториот дел од свадбата имавме диско музика,хип хоп и соул музика,бидејќи нашата свадба беше ептен интимна и со 70 % млади,така да сите играа и секој се забавуваше на свој начин и имаше музика за сите вкусови.Немавме типична свадба со типична музика и обичаи,така се договоривме со сопругот и сите ја паметат нашата свадба баш дека се забавуваа,а не дека е по клише.Јас не се сеќавам многу,но кога ја гледам снимката каква невеста бев и какво изненадување маж ми ни направи на сите е тоа не се опишува со зборови,тоа се доживува.Им посакувам на сите тој ден и таа ноќ да им бидат најубавите во животот,а се разбира и да доживеат уште поубави во заедничкиот живот.

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Незнам колку му е цената баш на таа свадба што бев јас таткото на невестата е струмичанец и многу добар пријател на Гоце, а доколку можете да си го дозволите за да ви пее на свадба дефинитивно мена да погрешите свадбата пред да дојде Гоце беше убава ама откако тој се појави .... :) Ма секоја му чест

5. flowergarden

flowergarden Популарен член

Ако некој има информации, би ве замолила да ги пишете телефоните за контакт со било која група што ја препорачувате :rock:

Miss-Perfect likes this.
  6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Последната свадба на која бев свиреа дуо Моротови-Јуле, Баже и синот со нив, навистина беа добри, имаат супер репертоар (рокен-рол дел, латино дел, македонски изворни песни) , до душа за тоа со нив си се договарате, ама малку се поскапи, мислам од 400-600 евра. Не сум баш сигурна колкав беше нивниот дел, затоа што за народниот дел им се придружи Завков, па така севкупната цена за музиката беше 600 евра. :)

7. ane-sk

ane-sk Истакнат член

ane-sk напиша:
    Јас летово ке правам свадба и ќе ми свират Академци.Многу ми ги фалеа па се надевам ќе се покажат како што треба.

A колку им е цената на нив ?

Незнам колку им е цената бидејќи родителите ги плаќаат.

8. h2omkd

h2omkd Истакнат член

Здраво !!!

Дали може некој да ми помогне, да преложи некоја квалитетна музика за свадба. Свадбата е во Гевгелија. Скоро сите групи се исконтактирани од oвој регион и никој не е слободен за терминот 28 мај. Баш тогаш е фестивалот Валандово 2011 :(((

Ако може некој да предложи група + телефонски број слободно нека ми се обрати во Inbox

Однапред фала !!!

9. The-Queen

The-Queen Популарен член

Е вака можам да ти кажам за Соната (од Велес ) дека се стварно супер и прават одлична атмосфера и свират се и сешто :)

karak likes this.
  10. kalinaaa

kalinaaa Истакнат член

И мене ме интересираат СОНАТА од Велес, знае ли некој колку бараат или па каде свират за да се видат да се слушнат или па евентуално телефон за контакт

11. The-Queen

The-Queen Популарен член

http://www.facebook.com/group.php?gid=126658321463
    овде имаш телефон, а и клипови од нивни настапи и песни ;)

12. kalinaaa

kalinaaa Истакнат член

Фала најмногу,некако изборот се сведува најверојатно на нив па да можеме што поскоро да ги исконтактираме...фала уште еднаш

The-Queen likes this.
  13. The-Queen

The-Queen Популарен член

нема проблем, се надевам дека ти помогнав :*

14. flowergarden

flowergarden Популарен член

Mоментално нема свадби (заради постот), па ќе треба да почекаш за да ги слушнеш, а инаку бараат 500 евра.

15. karak

karak Популарен член

леле и јас ги сакам соната за свадба. Баш прашав и рекоа 500 евра. Баш ми се малку соленки но бев на една свадба ги слушнав и реков ова е групата која ја сакам е сега имам време уште за свадба, и се надевам кога ќе им се јавам нема да се зафатени.
    Ајде од искуство колку време однапред треба да се резервира музиката ???

16. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

јас си ја резервирав групата неколку месеци пред свадбата, ама додуша ги знаев дечките ;)
    ама мислам шо порано то подобро зато шо од мај веке почнуваат сите свадби, крштевки, па речиси сите се зафатени :?: со време резервирај си група ;)

17. blond

blond Популарен член

Пааа 5-6 месеци пред свадбата обавезно.

karak likes this.
  18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

кој ги знае бани мањани групата да ми каже нешто за нив како се каква забава прават

19. h2omkd

h2omkd Истакнат член

ако ти треба телефон од Бранкица јас ќе ти дадам, иначе за вкусови не се расправа. Мене искрено добри ми се донекаде за приватна забава, ама не и за свадба

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

јас не ги знам и затоа прашувам а ми ги препорача