Имам да кажам само едно огромно БРАВО за Панта Реј. Незаменливи се. Ако сакате да имате невидена атмосвера и сите гости на нозе нема да згрешите.
Значи тотално не ми се познати овие групи што си ги препорачувате, ниту кога ќе отидам на свадба знам да распознаам која група свирела...фолкериве за мене се шпанско село Можам само да ви го препорачам, кој е за модерна свадба, Dj Славе. Пушташе музика на нашата свадба и направи р'шум Сакавме да најмиме и рок бенд, но и тие бараат сума исто како фолкериве, така што останавме само на ди џеј кој ни ја направи свадбата незаборавна, скоро сите гости се испофалија дека на свадба никогаш подобро не си поминале....не ни фалеше ни рок бенд, најмалку пак народна музика
Епа Kitten koga ke gi prosiris tvojte horizonti i malku poveke da naucis koj i kakva reputacija ima od muzicki skolovani umetnici togas mozes da pisuvas. Kako prvo Panta Rej ne se folkeri tuku poranesna rok muzicka grupa ZIJAN (ako i voopsto ja znaes) . Dj ti e devojko sirok poim. Imas dj sto ke ti pusta muzika i od Aca Lukas a i imas Dj od site muzicki stilovi. Steta za Vas takvite. Pozdrav
И јас се приклучувам кон пофалбите за Амајлија Бенд Пробиштип, свират за 550 евра во Скопје и не одат по невеста, за жал за нашата свадба се зафатени па затоа ги резервиравме Енерџи Бенд.
За Панта Реи на форумов прочитав дека свират за 600евра, а Јордан Митев во Септември свиреше кај моја братучетка на свадба, цената беше 800евра и си носеше бенд со себе инаку во зависност од можностите можеш и посебно бенд да си резервираш. Поздрав
Лично не ме нтересира кој во која група се претворил кога знам дека таа преобразба ја прават ради профит (се знае дека повеќе пари има во фолк и турбо фолк музиката, а истото го направил и Аца Лукас како поранешен рокер, и без разлика колку и да е квалитетен музичар јас него не го слушам!), и не се чуствувам оштетена или помалце паметна затоа што нешто не ме интересира, така што твојата зајадливост не ми се допадна. Мојот пост го пишав да споделам искуство за ди џејот (за кој се подразбира дека пушта забавна музика за сечиј вкус, зашто не верувам дека постои ди џеј кој би пуштал цела вечер турбо фолк, зашто во тој случај не би бил ди џеј во прав смисол на зборот) па може на некоја ќе и биде од корист, зашто и јас бев скептична на почетокот дали ќе се направи добра атмосфера без бенд со музика во живо, но ете немало потреба од такви сомнежи. И не се работи за отварање хоризонти, чисто за лични вкусови за кои неможе да се расправа
Na mojata svadba svirea Akustik bend , deckite se super, mozam slobodno da vi gi preporacam, cenata im e 550 evra so odenje po nevesta
еве линк од facebook од групата LIKE BAND, која одлично свири, низ цела Македонија, и има секаков репертоар https://www.facebook.com/groups/375792699108985/
VE MOLAM SITE STO IMATE INFORMACII ZA BROJ PANTA REJ PISE TE MI PLS MN E ITNO SVADBA SE SPREMA MUZIKA NEMA ZIJAN OD SEKOGAS MI SE DOPAGALE PO KOMENTARITE VEDI DA GI POBARAM
Јас имам слушнато добри зборови за Rocky & Friends... Цена не знам колку им е, ама ако некоја од вас драги феминкки знае добро ќе ми дојде информацијата. Исто така, ние размислувавме за нешто од стилот на Мундо Калиенте Салса бенд или пак некој друг така малку понеобичен за на свадба.. Ако имате некоја идеја споделете не срамете се
Ako nekoj ima iskustvo so grupata na Darko Stojanovski - vnukot na Vojo Stojanovski, neka pise vo poskoro vrme. Odnapred vi blagodaram!
значи многуууу сум нервозна ,уште 3 месеца до свадбата а останавме без музика ,ништо од кате и нели ти реков не биде,во последен момент ни кажаа дека заборавиле да го заокружат датумот и си зеле капар од други ,ајде сега ве молам за совет и некое бројче од некоја група
Јас ти ги препорачувам Слатка тајна. Свиреа на мојата свадба и сум презадоволна. Го немам нивниот број, ама ако сакаш ќе ти дадам Фејсбук од тапанарот на групата.
Ако знае некој телефон од Кате и нели ти реков го молам да ми го прати во лични пораки . И доколку знаете за Панте Реј каков им е редоследот на свадба кога свират ? ПЛС дечки свадбава ми е за месец ипол а немаме сеуште музика, ќе побудалам...