Музика за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од flowergarden, 27 февруари 2011.

1. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    Кај нас пред една недела свиреа Панта Реи, и сакам да потврдам како и сите други претходни дека се феноменални! :music:
    Многу добра забава ни направија, беше весело и не ми се седнуваше на ниту една песна. Народните супер, сите основни ора, убави песни, иако имаше и неколку што не ги знаев ама тоа само јас :) . За забавниот дел имам посебно пофални зборови :clap: вистина имавме чувство како да сме на поп рок концерт, се изнаигравме :dance:
    Некој совет :), зошто прочитав некаде и по форумов во листите на песни, и не знам како почнало, но ја свират Македонија навива за вас од Тоше - јас мислам не е баш со свадбарски мотив :D колку поубави песни има за играње од Тоше, може на нешто друго да се смени.. :) Се друго беше одлично!

На sexonthebich му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    Кај нас свиреа Панта Реи и беше вака: прво ни свиреа песна за прв танец по наш избор: ние ја имавме Cheek to Cheek од Френк Синатра. После малку преодни исто во свинг-џез стил, и после свиреа до ручекот народни песни. Стандардни свадбарски ја би рекла, ама убави, убаво ги свиреа, ги свиреа и ората, пајдушко, шеската, ситното не знам кои како се викаат точно :) После тоа ручек, и после забавниот дел: таму претежно македонски од старите рок и екс ју, ние така сакавме - важно сите песни беа многу убави за играње, и некако при крај пак имаше некое оро :D

Ама репертоарот им е многу поширок и мислам се може да се смени и договори според вашите желби!

На sexonthebich му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sexonthebich

sexonthebich Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    ПАНТА РЕИ стварно се извонредни ја свиреа свадбата на братучетка ми пред една недела и тоа не беше свадба туку вистински концерт прекрасно од народно до забавно секој музички стил беше опфатен мислам дека тие се прав избор за свадба поразлична од другите

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    дали може линкк од панта реј ? И ако некој знае цена

5. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    линк нема :), од нив нема ништо на интернет, ние прв пат ги слушнавме на свадбата :) мене тоа малку ми беше мисла, ама па другите што ги слушнав од старт знаев дека не ми се допаѓаат :). број ќе ти пратам во лп.

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Премногу пофалби за Панта реј но штета што неможам ништо од нив да најдам на нет да видам што и како свират неможам така на не чуено да ги викнам.
    да не знаете некој линк од нив ?

7. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    за жал немаме видео од свадбата, ќе ти пуштев некој линк.. ако некој има снимано може да ти пратат во лп, инаку не верувам да најдеш на интернет.

Ама! ако имаат свадба деновиве (контактирај ги), можеш да отидеш и да ги слушнеш! :) ние така се имавме договорено ама на крај не бевме во Скопје во моментот..

8. sexonthebich

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    И ние ги контактиравме па не поканија на свадба во Романтик во Велес па така ем се прошетавме ем ги слушавме скоро цела вечер а тоа беше повеке од доволно за да ги капарисаме :)

9. terezija27

terezija27 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    14
    Ве молам за тел од Панта Реи во ЛП ми треба итно :) Соната беа зафатени :( Тнх

10. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Вака девојки нека не ве лажат имињата на музичарите кои се познати со години како добри музичари,во саботата на моја блиска роднина каде што цела свадба беше преубава и ресторан и декорација и зет и невеста и организација немам коментар,така познатите Скопски Боеми јако се посраа прво ги погрешија сите песни за кум старосват брат на невеста брат на зет итн,после почнуваат една песна сечат почнуваат друга ццц и најјако од се беше делот кога пуштаа плејбек српска музика мислам 650 евра земаат што не се малку за така да се заебаваат и глупираат и да си праат паузи кога сакаат,ние правевме лани свадба имавме група од Штип која ја знаев од една друга свадба и стварно нема споредба нашиве како свиреа за 450 е лом направија така да пазете се не е се во тоа да го платите најскапато па ќе биде најубавоо...

11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Што мислите за оние амајлија бенд млади дечки ? мислам дека се од прбиштип ?

12. O.l.e

O.l.e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Тие се супер, ама ако ти е брзо свадбата тешко дека ќе можеш да ги резервираш.
    Сите се музички образовани и одлично свират, ако си од скопје не одат по невеста и такви работи бидејки им е далеку.
    Овие работи ги знам затоа што ги барав да свират кај мене на свадба ама беа зафатени.

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sexonthebich

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Дечките се добри ама премногу народно свират ги слушав на свадба пред пет шест месеци а јас сум повеке по забавната музика :)

14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Само пофалби, атмосфера врв :clap: Инаку, мислам дека репертоарот е работа на договор, ако ти сакаш забавно, тоа и ќе ти свират :)

15. terezija27

terezija27 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    14
    Ve molam broj od Jukebox grupa ako imate

16. LoveFreedom

LoveFreedom Нов член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    6
    Читам многу пофални коментари за Панта Реи, како им се движи цената?
    И киттен, ако може исто да ми кажеш за цената за DJ Славе?

17. flower86

flower86 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    70
    Нас ке ни свират Енерџи бенд. Впечатоци.....накнадно ке пишам ;)

18. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    Феминки.

Значи ми треба помош од вас..
    Не сум во макеодонија а закажана ми е свадбата на 9 ноември во Струмица. Ве молам доолку некој знае бенд што е слободен тој датум нека ме извести и јас ке ги контактирам преку фејбук или емаил. Би било однично доколку бендот е од некој град близу
    Струумица .Се вракам за месец дена во Македонија а не знам дали ке можам да најдам тогаш бенд...затоа уште сега се распашувам...
    Кој знае нека ми помогне.
    Поздрав :sweat: :worried: :worried:

19. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    тешко дека би нашла за толку брзо музика, јас мојата ја закажав 7 месеци пред свадбата... прашај јупитер, пицикато, болеро, некој можеби е слободен...

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pobaraj gi fama bend. Zivko Dinev od Bravo Bend, sviri so edno drugo dete. Atmosvera ekstra. Svirat vo Bonita,, imat svireno vo Selekt, po svadbi i dr proslavi.