Од Скопје. Свиреа кај старосватицата на свадба и направија феноменална атмосфера. Одат и по невеста. Не знам која им е цената. на старосватицата и земаа 450 евра (со одење по невеста). И дадоа попуст. Некој од другарите на маж и се познавал со некој од групата. За одење по невеста земаат 50 евра.
Женски искуство со Челик бенд од Куманово? Каква музика свират, слушнав дека српско свират најмногу, а ние сакаме повеке македонски песни и така нешто модерно.. т е сакаме делумно и наш репертоар. И која им е цената? Секоја информација е добредојдена фалаа ви
Харизма бенд свиреа на свадбата на сестра ми, имаше супер атмосфера, сите играа и на ората и на забавното. Флексибилни беа за репертоар, како да течат песните сестра ми и зет ми одбраа. Колку што знам свират низ цела Македонија.
Ве молам некое искуство со Фантазија Бенд(ги видов на јутјуб само), Скандал Састаф и Балкан Бенд(не успеав да најдам ништо за нив) ? Овие три групи се слободни за нашиот термин и треба да избереме помеѓу нив. Искрено Скандал ми се супер за забавен дел ама не знам како ќе бидат за народно не сум слушнала ништо во тој фазон од нив. Деновиве треба да одлучиме.. фала
Јас бев ноември на свадба кај што свиреа они. Добри се. И народното и забавното. Цената им е околу 750 евра. Се менува од година во година. Уште да ти кажам дека се доста барани и зафатени многу однапред, така да мора рано да се резервираат.
Нека ви е со среќа, честитки! Како поминавте на свадбата? Како се покажаа Маестро ? Споделеното искуство многу ќе значи . Поздрав
Zdravo zenski. VE MOLAM za mislenje i pozitivno i negativno vo vrska so Panta Rei. Sakam da gi slushnam vashite mislenja zatoa sto vekje ne znam sto pravam za muzikata na svadba. Budzetot za muzika ni e 1000e, dokolku imate predlozi ve molam pisete mi mnogu kje mi znaci. Dvoumenjeto okolu Panta Rei e zatoa sto gi nemaat site instrumenti ( pr. Tapani i harmonika) no imaat violina i gitara. Dali nekoj gi ima licno slushanato na svadba i mnogu me interesira dali pravat jaka zabava vo narodniot del i vo zabavniot isto taka. Poentata mi e gostite da ne sednat . Fala Vi
Баш друга членка ме прашуваше за нив, еве го одговорот што и го пишав: Одлична атмосфера! После скоро година, гостите уште ми зборат за свадбата и за музиката дека била одлична. Јас сум презадоволна од нив! Многу ми ги фалеа пред тоа, ама дури и јас се изненадив колку беа добри. А тебе, IvonIvona, дефинитивно ти сее вклопуваат во буџетот, дечките се фасцинантни, талентирани, професионални музичари и нема да осетиш дека фали нешто.
Драги мои Феминки Група Панта Реи се една од најпозитивните групи за свадби пред се многу се поразлични и по инструменти и по начин на изведба на сите песни и народни и забавни а само ова беше пресудно за нас да свират на свадба ни спремаа два сета од кирил џајковски а кога некој може да го сври кирил може да свири се и тоа беше врвот а цело време додека трае свадбата тие се забавуваат ,комуницираат со вас и уште многу други работи има ама еве се надевам дека ви помогнав инаку свират подеднакво добро и народно и забавно
Морам да искоментирам за Либеро Бенд од Скопје, пејачот се вика Иван. Пред 3 месеци бевме на свадба во Велес и ептен добра забава направи, многу ми се допадна. Немаше гостин што не го дигна од масата, само пофални зборови за нив.