Музика за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од flowergarden, 27 февруари 2011.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    95.112
    Да да,јас бев категорично НЕ за српско,свиреа се македонско забавно,од Лидија Кочовска до нови дечки:)и странско забавно знаат буквално се..и јас дур ги глеав видеата имав друга слика и многу пониски очекувања,ама пријатно се изненадив;)

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    super togas ke ti dojdam na kafe da go gledam cd to hehe ke razgovaram so nekoi grupi pa i so niv ke vidam dali se slobodni

3. schmookie

schmookie Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    136
    Здраво девојки, па мислам дека 80% од овој пост го прочитав, па ќе замолам некој кој ги има слушнато Тајфата да напише мислење.

Некој напиша #За тајфата не ги бива свиреа на свадба кај мој другар и мислам дека повеќе ја уништија свадбата# а некој од форумов ги има викнато на свадбата, само нема напишано коментар како поминале..
    Фала однапред

4. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    568
    А вокалот каков е? На пример, Панта Реи супер свират али вокалот не ми се допаѓа многу за народно.

5. Bowie29

Bowie29 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    90
  6. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    За мене досега постоеше една тајфа, тајфата на Димо Дулот, кој пробал знае што зборам :smoke:

И де навистина кажете нешто, било што за овие другите Тајфата затоа што мене ми ги предложија но не знам ни како свират ни што свират а сме ептен од спротивни страни на државата досаден запад со динамичен југ и не можеме да се одлучиме едните сакаат повесело другите во границите на нормалното весело. Златна средина никако не наоѓаме и затоа ми останаа овие па уште кога ги разбрав поубаво членовите на групата си реков не би требало да се толку лоши но сепак да слушнам и други мислења.
    Не сум идела многу по свадби и искуство многу со музикава и немам, како што спомнав само една тајфа познавам и тие свиреле на повеќето од свадбите кај што сум била. Доста се познати но стилот на музика му е превесел па некои дури би се дрзнале и да речат дека стилот им е ептен како за селска свадба што и е океј до некаде нели но муабетот ми е не свират забавна музика туку ептен хардкор народно.

Океј, Тајфата. Некој? :)

7. feminka321

feminka321 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    190
    Сум била на две свадби кај што свиреле Тајфата. На првата направија предобра атмосфера, сите весели, сите играа, а на втората како да не беа истата група, значи никаква атмосфера не направија, ќе почнеа со една песна 20 секунди, ќе сфатеа дека не требало таа песна, па почнуваа со друга, гостите слабо стануваа да играат итн. Значи буквално како различни групи да беа. Во што беше проблемот незнам, дали до луѓето на свадбата, дали до расположението, дали не му беше денот.

На nevena@, schmookie и kanella им се допаѓа ова.
  8. Carpe Diem New

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    568
    Дечки ве молам за брз одговор :) Амајлија Скопје, Академци или Панта Реи?

9. sexonthebich

sexonthebich Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Амајлија од Скопје и Академци ги ставаш во ист кош со Група Панта Реи која е стилски многу поразлична . Овие другите две се типчни народни групи а кај Панта Реи имаш буквално секој можен тип на музика така да вие си знаете што сакате :)

10. Carpe Diem New

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    568
    Мене ми треба група само за народниот дел бидејќи за забавниот дел ќе има dj :) Па ме интересираше какви се овие групи за народното (само мак.песни без српски) :)

На sexonthebich му/ѝ се допаѓа ова.
  11. schmookie

schmookie Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    136
    За сите групи имам слушнато пофални зборови, за Амајлија и Академци има многу клипови на јутуб, а Панта Реи ако не се лажам може да ти пратат и репертоар и клипови.. најдобро да си прашаш што свират.

Ако може да споделиш кој диџеј го имате најмено ќе биде многу фино затоа што на темава повеќе се зборува за бендови, но не и за диџеи.. Фала однапред.

На sexonthebich му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Macedon1986

Macedon1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    54
    Zdravo na site.
    Se zacleniv samo poradi temava. Pa mi treba mala pomos.
    Planiram svadba vo septemvri.
    E sega mi treba sovet okolu muzika.
    Posto slusni edni drugi treti i veke tapan mi e glavata.
    A i problemot e vo toa sto za nepoln mesec zaminuvam za stranstvo na rabota pa ke se vrakam na sekoi 3-3,5 meseci. A kade sto ke odam ke imam ogranicen, pa i nikakov pristap do internet.
    Znaci ne palniram da frlam extremno visoka cifra za muzika. ( do kaj 600-700 eur mi se prifatliva cena)
    Se slusnav so energi bend i toj fraerot mi se isponasa u stil: soberi ti 900 eur pa javi mi se. A se javiv samo da go prasam dali se slobodni i koja im e cenata.
    Sum bil.na svadba kade sto svirea skopaki boemi i momcite napravia odlicna zabava. Ednostavo sekoj covek igrase, no istite svirea i kaj moj drugar i kako totalno druga grupa kako da bea izgubeni vo prostor i vreme.
    Celik svirea kaj drugar i dobar vpecatok mi ostavija. ( osobeno deckoto so tapanot rasturase, a i sakam svadba na koja sto ke lupne tapan)
    Izvinete za dolgoto pisuvanje. I blagodaram odnapred na site za pomosta

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    18.601
    Јас со Енерџи преку вибер комуницирав баш за тој период август,септември ми рекоа немаат ништо слободно.
    Ги одбравме Соната од Велес 600 евра се, не одат по невеста праќаат друга група за 2000ден, но мораш да побрзаш затоа што и нив им се зафаќаат термините...свират секаква музика, нема многу видеа на јутуб,ама ми се свиѓа што свират и странско забавно, латино, шпански итн.
    Како резерва група ни беа Либеро- тарифата им е 650 без а 700 со одење по невеста, имаа слободни термини.
    Маестро први ги побаравме но немаа ништо слободно.
    Скопски боеми и Амајлија од Скопје ни беа како опција ако не беше некој од овие слободен, но немам информации за нив :)

14. mila2013

mila2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj znae koja e cenata na Bioritam?

15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Тандеми колку зимаат?

16. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Зa
    Зa тaпaн,гaјдa,зурлa мислам имаше кoрoнa штип групaтa aкo не ги нaјдеш нa фб ке ти дaдaм јaс бр.

17. nevena@

nevena@ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    45
    побарај Група Панта Реи дечките се феноменални многу комуникативни и несекојдневни свират секаков вид на музика за прифатлива цена за секого можам да ти дадам и бројче а можеш и на фб да ги најдеш

18. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    1.724
    Имам прашувано за Челик Бенд претходно, за браучетка ми и помагав во избор на група, па така тие ги ангажираа и направија одлична атмосфера се познава дека добро свират, на некои свадби што сум била воопшто не ми се допаѓала музиката многу мизерно, а музиката ја прави свадбата. За цена не знам колку се, можеби некој од форумот знае отприлика. А Енерџи бенд не знам што толку се прецениле 900 евра па и никаква култура, ама Челик мислам декаа се помалку од 900 евра.

19. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    576
    Ме интересира дали некој знае колку земаат групата Маестро? Читав прескапи биле, а сум била на свадба кј што свиреле и многу ми се допадна.

20. Jovanaaa0301

Jovanaaa0301 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    25
    1000€