Музика за свадба

Discussion in 'Свадба' started by flowergarden, Feb 27, 2011.

1. Rubinka7

Rubinka7 Активен член

Ве молам некој да сподели искуство ако слушнал или присутвувал на свадба каде што пееле Феодор бенд од Куманово и Арена бенд од Скопје. Добро звучат и едните и другите од она што го слушнав на Youtube и Facebook на нивните профили, меѓутоа прилично се млади и тоа ме двоуми.
    Тие ми останаа во потесниот круг, контактирав над 20тина бендови, а повеќето и оние по прочуените веќе беа зафатени, а свадбата ни е дури крај на септември.

Не се на одмет и други ваши предлози за бендови што имаат интересен забавен дел, да не се типично народњачки музиканти :)

2. Rubinka7

Rubinka7 Активен член

Ги слушав дечкиве ама не во живо, туку нивни видео клипчиња и баш ми се бендисаа, свират на повеќе инструменти,интересни се....е сега не знам дали ги пеат и свират добро оние некои стандардни македонски свадбарски песни, иначе за забавниот дел мислам дека се топ... @evalongoriaa твое мислење или на некој друг ? :)

Sanjche85 likes this.
  3. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Ние за нашата свадба ги ангажиравме група Соната од Велес со Кате што им е пејачка, сме биле на свадба и супер сме си поминале, но неодамна пред 3 месеци бевме на 2 свадби каде што свиреа Амајлија од Скопје(прв пат слушнав за нив), околу 400 -500 евра се, ама се предобри, многу јака атмосфера направија но напомена тоа беа македонски свадби со македонска музика (народно и забавно) без турбофолк и последниот саат кој што беше странско но имаа одличен реперотар. Во таа цена е и одењето по невеста. Ние веќе им дадовме капар на Соната инаку Амајлија ќе свиреа и кај нас.

4. Rubinka7

Rubinka7 Активен член

Не знам дали се работи за истата група ама нас Амајлија бенд од Скопје (за свадба надвор од Скопје) ни побараа 900 евра :) и плус беа зафатени за терминот- крај на септември.

5. sksandra

sksandra Истакнат член

Ве молам мислење за Феодор Бенд, дечките ми изгледаат супер ама немам слушнато никогаш за нив предходно така да ако некој има искуство ве молам да го споделите Фалааа

Sanjche85 likes this.
  6. AnnieM

AnnieM Истакнат член

Дали некој има некакво искуство со Петар Ренџов и неговиот бенд, каков е репертоарот во однос народно-забавно, втора опција се Панта Реи кои исто не сум ги слушнала во живо, но прочитав добри коментари за нив :)

Sanjche85 and Aniaa like this.
  7. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се додека не ги слушнеш во живо не се потпирај на коментари секој има различен вкус :)

AnnieM likes this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас сум презадоволна од бендот на Петар Ренџов. Претежно свират забавно. Ти можеш да се договориш со нив за репертоарот. Свиреа на свадба кај моја братучетка.

Martka and AnnieM like this.
  9. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Презадоволна, народното им е супер и со вкус, не претеруваат со ора, забавното им е врв.... Секако има и простор за договор... Ама знам дека е многу зафатени..

AnnieM and SummerGirl like this.
  10. Frosty!

Frosty! Популарен член

Здраво девојки! Периодов сум засегната од темава и ме интересира конкретно кои се цените на некои бендови што свират на свадба. Би ви била благодарна доколку ми одговорите.
    1. Дрим тим
    2. Фидбек бенд
    3. Маестро
    4. Браво бенд
    5. Скопски боеми
    И бидејќи не можеме да си дозволиме повеќе од еден бенд да ни свири што мислите кои се најдобри и за странска музика од типот, латино, нови комерцијални хитови итн.

11. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Заедно со бендот, можеш да викнеш и диџеј. Некој кој што не е толку етаблиран, за да биде поефтино.:)

Frosty! likes this.
  12. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Maestro 800-1000 evra(zafateni edna godina odnapred)

Frosty! likes this.
  13. rainbowec

rainbowec Популарен член

Здраво.
    И јас да се убацам со неколку прашања:
    Од се што видов и слушнав на youtube највеќе ми се допаднаа Панта Реи, Либеро и Екстра бенд, а не се лоши ни Дрим Тим и Фидбек бенд...
    Колку што можев да прочитам и тука доста ги фалите истиве бендови, само ме интересира малце повеќе инфо во поглед на цена (на пр. за Панта Реи не успеав никаде да прочитам колку е) и каков репертоар имаат?
    Пошто ние музичкиот дел сакаме да ни почне со Македонска народна музика, да се сврти некое орце, па после да има забавен дел у стилот на рок нешто за денсање за дигање атмосфера (и по можност без српско да биде). 8)
    На крај ќе имаме DJ, така да за првите 2-3 саати ни треба бенд докај 500-600 евра што ќе ни направи журка :party::music::)

Фала однапред! :sun:

Cinderfakinrella likes this.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Јас лани кога зборев со Панта Реи беше 650Еур.
    А во поглед на тоа што го бараш од бенд, баш се добри за таква забава. Не ни свират српско и да сакаш :)

rainbowec likes this.
  15. luda.mala

luda.mala Истакнат член

Екстра бенд се некаде околу 300€, и верувај нема да зажалиш! Пиши ми порака, се знам со бендов, ќе средиме ако треба :*

Cinderfakinrella and rainbowec like this.
  16. MarijaLovee

MarijaLovee Активен член

Ако збориме за истите нема подобри све пеат и забавно и странско ама баш се, на нас тие ќе ни свират пред 2-3 дена капар остаивме па ќе видиме

rainbowec and luda.mala like this.
  17. Liky

Liky Истакнат член

Женскии здраво :) Сакам да ве прашам, дали некоја од вас имала конги на свадба и како ви се допаднало? Би сакала да имам конги на свадбата, па доколку имате некоја препорака пишете ми, и цена ако може :)
    Фалааа однапред. Имајте убав ден!

18. Sanjche85

Sanjche85 Нов член

Zdr mi treba mislenje za Feodor Bend od Kumanovo i Fidbek...verenikot nekako poveke e za prvive ama me interesira vase mislenje za dvata . Dali nekoj ima prisustvuvano na nivni svirki ??? Kakva e muzikata atmosfera ? Sega za sega gledam aktuelni se Feodor pa ve molam pomognete??

P.s: izvinete za latinica od mobilen sum

19. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Ние веќе ги закажавме Легато бенд од Струмица. До сега што ги имам слушано, супер се. Очекувам да направат атмосфера и забава.

20. MarijaLovee

MarijaLovee Активен член

Екстра бенд се 300€ ? Нас ни побараа 550 без зимање невеста само ресторан, за по невеста се 700€

luda.mala likes this.