Здраво. Ќе ве замолам за искуство/мислење со Амбасадор бенд? Дали свиреле на ваша свадба или сте биле на свадба каде што свиреле? Како сте задоволни за преку ден ,за вечерта во ресторан? Ви благодарам.
Здраво на сите... Откако се зачленив само за да читам искуства пред свадбата од венчаници до адети па до музика,редно е да го споделам и јас моето,и се надевам ќе помогнам доколку некој се двоуми. За музика го ангажиравме Филип Божиновски со Плеј бенд. Бев малку скептична,не сакав многу народно туку да има повеќе забава. Не сакав ни народен дел со народни инструменти. Не сакав ни тубро фолк,па го напнавме човекот. На крај се договоривме да ги има оние стандардни песни на почетокот,да направат мал дел со народни инструменти и после вечерата забавно. Искрено излезе далеку подобро од што очекував,ма НАЈДОБРО. Особено забавниот дел.Свиреше и пееше буквално се,од латино до македонски поп хитови, СЕ! Што ми остави најдобар впечаток кај Филип? Тоа што не се наметнуваше како некои пејачи на свадби по бакшиш. Културно се повлекуваше и ние бевме во преден план. Ако некој сеуште се двоуми,топло го препорачуивам
Здраво Дали имате совет или препорака кој да се одбере за забавниот дел помеѓу ДЏ Славе и ДЏ Бабура Џуниор? Не можам никаде да најдам инфо или искуство, а и двајцата пуштаат и иста цена се
Amajlija bend od Skopje taka? deka ima i od Probishtip isto Amajlija. Jas na ovie mislam: https://www.facebook.com/photo/?fbid=470777688391504&set=a.127410372728239 Nie gi kaparisavme ovie ama sega mi teknuva koga prashavme za lista shto sviraat voobichaeno za da spodelat za inspiracija (deka so mm ne slushame mnogu narodno i odamna na svadba ne sme bile) rekoja deka nemaat lista deka kako kje se dogovorime taka kje svirat. Nekoja feminka da saka da spodeli lista od pesni (mozhe i vo pp ako saka) chisto kolku da vidam shto bi sakala ili ne bi sakala da se sviri na nashata svadba?
И кај нас беше Филип исто, само што кај нас имаше плус од сето тоа и народни песни со зурли и тапани. Цената му беше лани кога се договаравме 900 евра.
Бевме на свадба кај што пееше Филип,искрено на поубава свадба не сум била пееше македонски песни,турбо фолк немаше и многу ми се допадна тоа.
Извинете што дури сега се вклучив, ние уште лани ја договоривме свадбата,и ни побара 900 евра. И беа поефтини од другите кои ги прашувавме, Маестро и Челик 1500 побараа
За Филип потврдувам. Бев на свадба каде што беа капарисани како бенд, мн бев скептична, ама предобро беше, секоја му чест, мнпгу пријатно ме изненади
За Филип Божиновски и Плеј Бенд НАЈНАЈНАЈ ИСКРЕНА ПРЕПОРАКА.Поинакви , забавни, не нападни и што е најважно се сестрани. Свират се што ќе посакате од традиционално народно до латино и актуелни поп хитови. Предобра соработка имавме и уште 10 свадби да правам пак нив ќе ги ангажирам. Плус цената им е меѓу поефтините а не ко другиве што стигнаа и до 2000 евра. А Филип пее растура!